Informatii articole

ARTICOLE

 

Strategii eficiente în amplasarea stațiilor de încărcare EV pentru rețele electrice durabile

Strategii eficiente în amplasarea stațiilor de încărcare EV pentru rețele electrice durabileCategorie: Articole > Mediu, energie
publicat: 16.03.2023

Planurile naționale și globale de combatere a schimbărilor climatice includ creșterea electrificării vehiculelor și a procentului de energie electrică generată din surse regenerabile. Dar unele previziuni arată că aceste tendințe ar putea necesita noi centrale electrice costisitoare pentru a face față sarcinilor de vârf seara, când mașinile sunt conectate la priză după ziua de lucru. În plus, supraproducția de energie din fermele solare în timpul zilei poate risipi o capacitate valoroasă de generare a energiei electrice.

 

Într-un nou studiu, cercetătorii MIT au descoperit că este posibil să se atenueze sau să se elimine ambele probleme fără a fi nevoie de sisteme tehnologice avansate de dispozitive conectate și de comunicații în timp real, care ar putea crește costurile și consumul de energie. În schimb, încurajarea amplasării stațiilor de încărcare pentru vehiculele electrice (EV) în moduri strategice, în loc să le lase să apară oriunde, și crearea de sisteme pentru a iniția încărcarea mașinilor la ore întârziate ar putea face toată diferența.

 

Studiul, publicat în revista Cell Reports Physical Science, este realizat de Zachary Needell PhD '22, postdoc Wei Wei, și profesorul Jessika Trancik de la Institutul pentru Date, Sisteme și Societate al MIT.

În analiza lor, cercetătorii au folosit date colectate în două orașe eșantion: New York și Dallas. Datele au fost colectate, printre alte surse, din înregistrări anonime colectate prin intermediul dispozitivelor de bord în vehicule și din sondaje care au eșantionat cu atenție populațiile pentru a acoperi comportamentele variabile de călătorie. Ei au arătat orele din zi în care sunt folosite mașinile și pentru cât timp și cât timp petrec vehiculele în diferite tipuri de locații - rezidențiale, la locul de muncă, cumpărături, divertisment și așa mai departe.

 

Descoperirile, spune Trancik, „completează imaginea cu privire la întrebarea unde să localizați strategic încărcătoarele pentru a sprijini adoptarea vehiculelor electrice și, de asemenea, pentru a sprijini rețeaua electrică". Disponibilitatea mai bună a stațiilor de încărcare la locurile de muncă, de exemplu, ar putea ajuta la absorbția puterii de vârf produse la prânz de la instalațiile de energie solară, care altfel ar putea fi irosite.

 

Combaterea schimbărilor climatice prin electrificarea vehiculelor și creșterea utilizării energiei din surse regenerabile a devenit o prioritate în întreaga lume. Cercetătorii de la MIT au descoperit că, fără a apela la tehnologii costisitoare și consumatoare de energie, strategiile de amplasare a stațiilor de încărcare pentru vehiculele electrice (EV) pot contribui semnificativ la rezolvarea problemelor de supraproducție și cerere de vârf în rețelele electrice.

 

În studiul lor, cercetătorii au analizat datele privind comportamentul de călătorie al șoferilor din New York și Dallas și au propus soluții pentru amplasarea strategică a încărcătoarelor. O abordare eficientă este să se plaseze stații de încărcare la locurile de muncă, astfel încât să se poată absorbi energia produsă la prânz de instalațiile solare, care altfel ar fi irosită din cauza lipsei unei capacități de stocare suficiente.

 

O altă măsură propusă este încărcarea întârziată la domiciliu, care constă în programarea încărcării vehiculului înainte de a fi necesar a doua zi. Acest sistem nu necesită comunicare între dispozitive și poate fi preprogramat, reducând cererea de vârf pe rețea. Cercetătorii susțin că este esențial să se asigure stații de încărcare în locurile de parcare de pe stradă și în zonele de parcare ale clădirilor de apartamente. Combinația dintre încărcarea la locul de muncă și încărcarea întârziată la domiciliu poate contribui la reducerea cererii de energie electrică de vârf, stocarea energiei solare și satisfacerea nevoilor de încărcare ale șoferilor într-un mod convenabil.

 

În contextul în care fondurile publice sunt alocate pentru extinderea infrastructurii de încărcare, cercetarea oferă îndrumări decidenților politici despre locațiile și stimulentele ce pot fi implementate în mod eficient și eficace. Astfel, se pot evita construirea de infrastructuri suplimentare și extinderea capacității centralelor electrice.

 

Pentru a utiliza cel mai bine fondurile publice în vederea realizării acestui obiectiv, se pot stimula instalațiile de încărcare, de exemplu, prin procese competitive în sectorul privat. Încărcătoarele accesibile în apropierea locuințelor sunt, de asemenea, importante pentru a satisface nevoile de încărcare, evitând întreruperile incomode ale activităților de călătorie ale oamenilor.

 

Cercetarea de la MIT evidențiază importanța unei abordări strategice în amplasarea stațiilor de încărcare pentru vehiculele electrice, contribuind astfel la creșterea adoptării acestora și la reducerea impactului lor asupra rețelelor electrice. Prin încorporarea acestor strategii, orașele pot îmbunătăți eficiența energetică și pot sprijini tranziția către un viitor mai durabil, cu emisii reduse de carbon.

 

Echipa Promoafaceri.com

Sursa foto:  Melanie Gonick, MITPublicitatea ta!
publicitate


Informatii articole
articole din aceeasi categorie:
book Hidrogelul minune: polietilenglicolul absoarbe apă chiar și la temperaturi ridicate, aducând speranță
book Franța reia dezbaterea privind reînnoirea nucleară, în contextul tensiunilor din Ucraina și al nevoii de independență energetică
book Bune practici pentru reciclare electrice – electronice in mod responsabil
book Alege un grup pompare de la Master Engineering pentru a putea pune in practica toate proiectele pentru asigurarea apei potabile
book Protejarea mediului inconjurator prin reciclare lemn
book Secol Impex recomanda folie polietilena de diferite tipuri
book KSK Clean - echipamente de curatenie
book Cea mai frumoasa fotografie din cosmos
book Delta Dunarii, prezentata prin aplicatii multimedia la Expozitia Internationala din Coreea
book Problemele de mediu, mediatizate de elevi prin programul YRE. Promoafaceri.com sustine proiectul
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite știri și articole

Publicitatea ta!
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Publicitate online - promovare servicii

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink - publicitate

Ghid comunicare si promovare online