Informatii articole

ARTICOLE

 

"Careers in White" vine la Bucuresti, cu oferte pentru medicii romani in Germania, UK, Franta


"Careers in White" vine la Bucuresti, cu oferte pentru medicii romani in Germania, UK, FrantaCategorie : Articole > Sanatate
publicat pe : 11.03.2011

Cele mai multe oferte pentru medicii romani dornici sa lucreze in strainatate sunt in Germania, Marea Britanie, Irlanda, Franta si Spania, iar cele mai cautate specialitati sunt Internele, Radiologia, Urgentele, ATI si Medicina de Familie, a declarat, pentru promoafaceri.com, Bogdan Covaliu, manager general al "Careers in White".

 

Evenimentul s-a deschis in orasul universitar Cluj-Napoca (3 - 4 martie) si s-a bucurat de prezenta a aproximativ 1.100 de vizitatori. Potrivit organizatorilor, vizitatorii s-au incadrat intr-un procent mare intre profilul targetat de catre firme: medici specialisti si rezidenti care cunosc o limba straina.

 

Urmatoarele locatii ale targului "Careers in White" au fost Sibiu si Targu Mures, unde aproximativ 1.700 de persoane si-au manifestat interesul fata de ofertele prezentate de mari companii.

 

In ceea ce priveste media de varsta si experienta participantilor, organizatorii spun ca peste 60% dintre vizitatori au sub 30 de ani.

 

"Dorinta de participare la aceste evenimente a ramas relativ constanta sau a crescut usor in unele cazuri in ultimii 3 ani, de cand am inceput sa organizam aceste evenimente", a spus managerul "Careers in White".

 

La evenimentele organizate in aceasta primavara de echipa "Careers in White", participa peste 20 de companii, care lucreaza cu mari lanturi de clinici si spitale private sau lanturi de farmacii, a mentionat Bogdan Covaliu.

 

Cele mai multe oferte prezentate sunt pentru medici si asistenti medicali, tarile care pun la dispozitie cele mai multe posturi fiind Germania, Marea Britanie, Irlanda, Franta si Spania. Spre deosebire de ofertele din tara, in mediul rural si lipsite de interes pentru medici, in strainatate, cele mai cautate specialitati sunt Internele, Radiologia, Urgentele, ATI si Medicina de Familie.

 

Criteriile de selectie se refera la nivelul de pregatire, experienta, nivelul de cunoastere a unor limbi straine si disponibilitatea de a lucra intr-o alta tara si alt sistem medical.

 

Targul "Careers in White" este organizat in contextul in care, din cauza diverselor probleme din sistemul sanitar, tot mai multe cadre medicale prefera sa lucreze in strainatate.

 

"Din cauza conditiilor salariale din sistem, lipsa consecventei si a unei organizari clare si unitare a sistemului, tot mai multe cadre medicale prefera sa lucreze in strainatate. Majoritatea declara ca intentioneaza sa se intoarca si sa profeseze in Romania la un moment dat. Multe cadre medicale castiga multi bani si in tara noastra, dar prin platile informale, ceea ce este de asemenea deranjant pentru orice profesionist din sistem", a declarat Bogdan Covaliu.

 

Managerul general precizeaza insa ca, desi tot mai multe cadre medicale au ales calea Occidentului, nu se poate vorbi de un exod.

 

"Romania se confrunta cu un deficit in multe specialitati si cu un surplus in altele. Este nevoie de personal medical in Romania, dar numarul absolventilor de facutati de profil a depasit intotdeuna numarul persoanelor care au plecat din tara, indiferent de anul pe care il luam in considerare. Este o problema care tine de politici de sanatate si organizare a sistemului sanitar. Sistemul sanitar ar trebui sa fie prioritatea nationala numarul 1, alaturi de educatie, iar atunci cand asta se va intampla, lucrurile se vor aseza si in privinta resurselor umane din sistem", a conchis Covaliu.

 

Urmatoarele evenimente, in tara, din cadrul "Careers in White" al acestei primaveri se vor desfasura la Iasi (Casa de Cultura a Studentilor in 12 - 13 martie), Bucuresti (Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila", in 19 - 20 martie) si Timisoara (Clubul Hyperion - Universitatea de Medicina si Farmacie "Victor Babes", in 26 - 27 martie).

 

Evenimentul va continua si in aprilie, dar in afara tarii, respectiv la Sofia (1 - 2 aprilie), Plovdiv (3 aprilie) si Budapesta (9 - 10 aprilie).

 

Intrarea la eveniment este gratuita.

 

Organizat de Compania MEDICOV, impreuna cu partenerii organizationali Business Activ Consult si M++, evenimentul se adreseaza medicilor de orice grad si specializare, farmacistilor si asistentilor de farmacie, medicilor dentisti, balneo - fizio - kinetoterapeutilor, asistentilor medicali, personalului medical auxiliar, personalului administrativ, studentilor in Medicina, Farmacie, Medicina Dentara, reprezentatilor medicali, precum si oricarei persoane interesate in a-si dezvolta o cariera in domeniul medical.

 

Echipa Promoafaceri.com

 

foto: cariereinalb.com


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii articole
Alte articole din aceeasi categorie:
book Cum ne ingrijim silueta dupa sarbatori intr-un salon de cosmetica
book Tehnici inovative în implantologie: A-PRF - operația de sinus lifting
book Trei aparate fitness ideale pentru tinerea greutatii sub control in sezonul rece
book Porti uniforme medicale in fiecare zi? Iata cum sa le cureti simplu si eficient!
book Clinica stomatologica poate sterge urmele fumatului de pe dantura ta! Iata cum!
book Cum sa folosesti corect o bicicleta fitness pentru a slabi cu un antrenament de 15 minute pe zi
book Mierea din Noua Zeelanda, acum si pe piata româneasca!
book Zirconiul în stomatologie. Proprietăți, utilizare, costuri
book Site cu suplimente made in SUA
book Reumatismul iti provoaca dureri insuportabile? Incearca Apitox!
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online