Informatii articole

ARTICOLE

 

4 mituri despre tigara electronica

4 mituri despre tigara electronica Categorie: Articole > Sanatate
Informație adăugată de: iSellRomania - Parerea ta conteaza si iSell te premiaza!
publicat: 14.12.2011

Exista multe mituri si conceptii gresite depre tigara electronica. Haideti sa separam realitatea de fictiune.

 

Mitul #1 - Tigara electronica poate fi o amenintare pentru copii/adolescenti. FALS.

De unde a inceput? Grupurile anti-fumat presupun ca copiii ar fi atrasi de ‘'gadgeturile electronice'', de accesul usor al acestora pe internet.

 

De ce este fals : 

In primul rand, ele nu sunt chiar asa usor de cumparat de pe internet. Un card de credit sau cont bancar este necesar. Cu exceptia cazului in care un copil fura cardul de credit, de la mama/tata si apoi ascunde confirmarea de plata, chiar cu riscul mare de a fi descoperit mai tarziu.

 

In al doilea rand, cele mai ieftine kituri de tigare electronica sunt undeva intre 50-80 RON online, in malluri pretul fiind mult mai mare. Aceasta suma este destul de signifianta chiar si pentru un adult, daramite unui copil. Copii ar cheltui mai repede acesti bani pe muzica, haine sau jocuri video decat pe o tigari electronice - in special cand acesta isi poate obtine cu usurinta un pachet de tigari pentru o suma nu mai mare de 12 RON.

 

In ultimul rand, partea hazlie indica faptul ca copii/adolescenti percep tigara electronica ca o modalitate pentru adulti de a renunta la fumat. Acestea nu prezinta ‘'factorul pericol'' ceea ce reduce atractia lor pentru ele. Studiile arata ca majoritatea fumatorilor de tigare electronica sunt cu varste cuprinse intre30-50 de ani.

 

Mitul #2 - Aromele dulci - destinate pentru a atrage in mod special tinerii. FALS.

De unde a inceput : Presupunerea criticilor ca reclamele ‘sirete' si aromele dulci sunt menite sa faca recurs la copii si lipsa lor de informare in privinta scopului propus al produsului.

 

De ce este fals : 

Aceste produse nu sunt destinate drept un tratament pentru dependenta de nicotina. Acestea sunt destinate fumatorilor care nu reusesc sa renunte, oferindu-le astfel o alternative de a fuma in continuare, fara toxinele periculoase si cancerigene prezente in tigara de tutun. La fel ca comercializarea si introducerea pe piata a oricarui produs, masini, televizoare, telefoane mobile, agenti de publicitate incearca sa prezinte aceste dispozitive impreuna cu un 'factor de cool'. Studiile arata ca ‘'fumatorii sunt mai predispusi la asumarea riscurilor, sunt extrovertiti, sfidatori si mai impulsivi decat populatia generala'' - grafice foarte asemanatoare cu cele ale adolescentilor - deci este de inteles de unde pleaca aceasta conceptie gresita. Deseori, uitate de critici sunt detalile din aceste anunturi care atesta abilitatea de a ‘'fuma oriunde'' si de a avea o optiune mai sigura/sanatoasa la fumat - o indicatie clara ca acestea sunt destinate fumatorilor actuali si fumatorilor preocupati de sanatatea lor - nu fumatorilor noi/tineri.

 

In ceea ce priveste aromele dulci, aceste arome nu au gust placut pentru multi dintre fumatori, exact din cauza faptului ca nu reproduc gustul fumului de tutun. Aproximativ 50% din utilizatorii adulti de tigara electronica intervievati declara ca folosirea aromelor dulci ii indeparteaza de la idea de a reveni la tigara traditionala.

 

Mitul #3 Tigara electronica contine substante gasite in antigel. FALS.

De unde a inceput : In 2009, Organizatia Mondiala a Sanatatii a lansat o declaratie de presa, sustinand ca au testat tigara electronica si au constat ca acestea contin dietilen glicol, un ingredient ce poate fi gasit si in antigel.

 

De ce este fals : 

Laboratoare independente au testat, aprofundat si indelungat multe tigari electronice si nu au gasit nici o urma de dietilen glicon, componenta toxica continuta de antigel care sa pretins ca a fost gasita in brandurile de tigari electonice testate de Organizatia Mondiala a Sanatatii(O.M.S). Conculuzionand, lichidul din tigara electronica este facut din propilen glicol, un ingredient recunoscut ca fiind sigur pentru consumul uman de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii. Desi propil glicolul este folosit uneori in compozitia antigelului, acesta este un aditiv special menit sa fie mai putin daunator daca acesta este inghitit accidental.

 

Organizatia Mondiala a Sanatatii a testat 18 cartuse, de la doar 2 companii. Din cele 18, doar unul a iesit pozitiv la testare pentru dieteilen glicol si asta in proportie de aproximativ 1%. Deoarece atat de multe alte teste nu au reusit sa gaseasca dietilen glicol, mai multi experti concluzioneaza ca e posibil ca acea proba sa fi fost contaminata in alt mod. In nici o imprejurare, acesta nu e considerat ca fiind un ingredient standart in tigara electronica. Daca intr-adevar acestea aveau in compozitie ingredientul toxic din antigel, ar fi fost raportate mii de stiri despre utilizatorii tigari electronice care au suferit intoxicatii de dietilen glicol si nu este cazul. Pana in present, dupa 5 ani pe piata la nivel mondial, nu au fost raportate astfel de cazuri.

 

Mitul #4 Tigara electronica este la fel de daunatoare si cancerigena ca si tigara de tutun. FALS.

De unde a inceput : Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarant ca au gasit urme de substante cancerigene in cartusele de nicotina, iar mass-media si organizatiile de sanatate au folosit aceasta declaratie sa pretinda ca tigara electronica este la fel de periculoasa ca tigara de tutun.

 

De ce e fals :

O.M.S. a descoperit urme de ‘'nitrozamine specifice tutunului'', in probele testate , care pot provoca cancer in anumite conditii si in cantitati suficiente. O.M.S. permite anumite niveluri de nitrozamine, acestea au fost gasite si in alte produse ce contin nicotina, cum ar fi plasturii, sau guma Nicorette. Oricum, definitia stiintifica a ‘'urmei'' inseamna ca suma este ‘'detectabila'' dar prea mica pentru a fi masurata cu acuratete.

 

Un studiu independent de DR. Murray Laugensen a aratat ca, in medie, tigara electronica contine 8,18 ng nitrosamine in 1g = opt parti per trillion, o suma extrtem de mica. Prin comparatie, guma Nicorette are 2ng, plasturi cu nicotina tot la 8ng si tigarile marlboro testate la un uluitor 11190ng. In alte cuvinte tigara electronica contine de 1.200 de ori mai putine nitrozamine, aceasi cantitate ca plasturi de nicotina care sunt aprobati de O.M.S.

Pentru mai multe detalii despre tigarile electronice Vogue sau daca doriti o consultatie gratuita, va invitam pe site-ul nostru www.eTigaraRunway.ro!



Publicitatea ta!
publicitate


Informatii articole
articole de aceeasi firma:
book Black Friday la Tigara Electronica Vogue
book iSellRomania - Parerea ta conteaza si iSell te premiaza!
book iSellRomania - Noul partener national pentru tigara electronica Vogue
book Tigara electronica Vogue: Mega Reduceri de Paste + un autoturism Audi A4 cadou !
book Modificarile tigarii electronice
book Tigara electronica si efectele secundare. Pozitive si Negative.
book Are tigara electronica potentialul de a ne face mai destepti?
book Cum producem un volum abundent de aburi
book Impactul pe care tigara electronica il are in comparatie cu o tigara de tutun, la nivelul gatului
book Propilen glicol, elementul principal din compozitia de e-lichid pentru tigara electronica
 

Informatii articole
articole din aceeasi categorie:
book Revoluția în suturi: inginerii MIT dezvoltă suturi inteligente capabile să detecteze inflamații
book Creierul poate învăța să vadă după vârsta de 7 ani? Descoperirea surprinzătoare care schimbă tot ce știam despre vederea copiilor!
book Test de urină revoluționar pentru cancer! Descoperă boala în 5 minute, fără biopsie!
book Evoluția rapidă a microbului Staphylococcus aureus pe pielea afectată de eczemă: calea spre tratamente noi și eficiente
book Terapie unică pentru tratarea bacteriilor rezistente la vancomicină
book Dietele cu smoothie - o abordare delicioasă și sănătoasă pentru un stil de viață activ
book Studiul Pentagonului dezvăluie riscul crescut de cancer pentru piloții militari și echipajul terestru
book Inima și ceramidele: un indicator important
book Secretele îmbătrânirii biologice: strategii pentru o viață sănătoasă și activă
book Paleogenomica: cum ADN-ul antic ne ajută să înțelegem bolile moderne
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite știri și articole

Publicitatea ta!
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Publicitate online - promovare servicii

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink - publicitate

Ghid comunicare si promovare online