Informatii articole

ARTICOLE

 

Campanie donare de sange - "Doneaza sange! Fii erou!", editia a XII-a


Campanie donare de sange - "Doneaza sange! Fii erou!", editia a XII-aCategorie : Articole > Sanatate
publicat pe : 20.05.2011

Societatea Studentilor in Medicina din Bucuresti (SSMB) si Federatia Asociatiilor Studentilor in Medicina din Romania organizeaza, in colaborare cu Institutul de Hematologie Transfuzionala Bucuresti, in perioada 23 - 27 mai 2011 cea de-a XII-a editie a Campaniei de donare benevola de sange „Doneaza sange! Fii erou!".

 

Campania isi propune sa atraga atentia asupra insuficientei rezervelor sanguine cu care se confrunta spitalele din Capitala si apeleaza la bunavointa romanilor dornici de a-si ajuta semenii care au suferit accidente, sunt victime ale incendiilor sau bolnavi de leucemie - pentru a enumera doar cativa dintre cei carora transfuziile de sange le-ar putea salva vietile. 

 

Recoltarea se va desfasura in conformitate cu normele internationale de igiena, prin intermediul si sub supravegherea cadrelor medicale specializate de la Institutul de Hematologie Transfuzionala. Ca masura de siguranta pentru pacientii din spitale ce vor beneficia de produsele prelevate, se vor efectua o serie de teste in laboratoare de specialitate pentru a exclude eventuala transmitere a unei boli.

 

Pentru a putea sa doneze, doritorii trebuie sa prezinte un act de identitate; sa aiba intre 18-60 ani si peste 50 kg; o stare de sanatate buna; sa nu fi suferit operatii minore in ultimele 3 luni sau majore in ultimele 6 luni; sa nu fi avut hepatita, TBC, malarie; sa nu se fi vaccinat in ultimele 2 saptamani; doamnele si domnisoarele sa nu fie in timpul menstruatiei; sa nu fi consumat alcool cu 48 de ore inaintea donarii.

 

In urma acestui act umanitar donatorii vor beneficia de apa, cafea si sucuri, prajituri si fursecuri, bonuri de masa in valoare de 63 RON, 50% reducere la transportul in comun pentru o luna, o zi libera de la serviciu si analize gratuite ce pot fi ridicate de la sediul Insitutului de Hematologie din str. Dr. Felix (analize pentru hepatita, HIV-SIDA, hemoglobina, sifilis, Rh). In cazul in care donatorul sufera de o boala transmisibila, acesta va fi contactat si informat asupra starii sale de sanatate.

 

Campaniile organizate pana acum au fost incununate de succes, numarul de donatori crescand de la o editie la alta, odata cu sprijinului oferit din partea sponsorilor si a mass-media. Anul trecut, s-au adunat in doar o saptamana circa 500 de donatori doar in Bucuresti, ceea ce reprezinta peste 250 L de sange care poate fi fi folosit in aproape 150 de interventii medicale. 

 

Campania se va desfasura intre orele 8.00-12.00, in 23 -25 mai - Holul de Onoare al Facultatii de Medicina din Bd. Eroii Sanitari, nr. 8 si 26 -27 mai - Curtea interioara a Ambulatoriului Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti (Spit. Municipal) - Splaiul Independentei, nr. 169.

 

Adelina Toma

Societatea Studentilor in Medicina din Bucuresti
www.ssmb.ro


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii articole
Alte articole din aceeasi categorie:
book Cum ne ingrijim silueta dupa sarbatori intr-un salon de cosmetica
book Tehnici inovative în implantologie: A-PRF - operația de sinus lifting
book Trei aparate fitness ideale pentru tinerea greutatii sub control in sezonul rece
book Porti uniforme medicale in fiecare zi? Iata cum sa le cureti simplu si eficient!
book Clinica stomatologica poate sterge urmele fumatului de pe dantura ta! Iata cum!
book Cum sa folosesti corect o bicicleta fitness pentru a slabi cu un antrenament de 15 minute pe zi
book Mierea din Noua Zeelanda, acum si pe piata româneasca!
book Zirconiul în stomatologie. Proprietăți, utilizare, costuri
book Site cu suplimente made in SUA
book Reumatismul iti provoaca dureri insuportabile? Incearca Apitox!
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online