Informatii articole

ARTICOLE

 

Clinicile private sunt pe val in 2010: mai multi clienti, mai multe investitii


Categorie : Articole > Sanatate
publicat pe : 22.03.2010

 

Tot mai multe persoane aleg sa-si ingrijeasca sanatatea pe banii proprii si opteaza pentru serviciile medicale private, astfel ca piata in acest sector va creste cu 13% in 2010. Decizia este influentata de calitatea precara a serviciilor medicale publice si de dotarea deficitara a unitatilor sanitare de stat.

 

Previziunile sunt pesimiste in 2010 pentru sectorul public sanitar, fiind asteptate dificultati cu finantarea, ceea ce va afecta serviciile din spitale, iar romanii nu mai vor sa tolereze managementul prost, aspecul neprofesional si lipsa de atentie si de amabilitate din unitatile publice. Perceptia conform careia un medic bine platit isi va face mai bine meseria decat unul prost platit este un alt motiv pentru care romanii aleg serviciile medicale private.

 

Proiectul de act normativ elaborat de Ministerul Sanatatii privind introducerea coplatii este, de asemenea, un punct in plus pentru ca oamenii sa prefere clinicile si spitalele private celor de stat. Dincolo de nevoia de calitate a servicilor si de siguranta cu privire la ingrijirile medicale acordate, tendinta oamenilor de a se indrepta spre sectorul medical privat reprezinta si o replica la motivarea Ministerului Sanatatii referitoare la coplata.

 

Ministrul Cseke Attila a declarat ca prin coplata se urmareste scaderea adresabilitatii catre spitale, astfel incat oamenii sa se gandeasca de doua ori daca sa mearga la medicul de familie sau la o unitate sanitara. Costurile la spitale vor fi mai mari, pentru a-i descuraja pe oameni sa mearga, pentru probleme minore, la spital, spunea, in prima zi a lunii martie, ministrul.

 

Ultimul studiu al firmei de cercetare PMR arata ca piata serviciilor medicale private va urca in acest an cu 13%, si va ajunge la 420 milioane euro, dupa o crestere de 15% in 2009. Potrivit estimarilor firmei de cercetare, in 2011, incasarile jucatorilor privati vor atinge 609 milioane euro, in urcare cu 25% fata de nivelul previzionat pentru 2011, de 486 milioane euro.

 

In aceste conditii, toate retelele importante de clinici pot miza in 2010 pe o crestere a volumului incasarilor cu 10-50%. De asemenea, 2010 va fi un an optim pentru consolidarea pietei de servicii medicale, iar lanturile mari vor continua achizitiile in retea a partenerilor mai mici.

 

O alta estimare a PMR este aceea ca furnizorii principali de servicii medicale private vor investi, in urmatorii doi-trei ani, peste 200 milioane euro in spitale private, in conditiile in care piata de servicii medicale private din Romania nu este inca saturata, iar competitia in sector va fi dura in ceea ce priveste preturile.

 

In concluzie, anul 2010 va fi unul benefic pentru companiile care opereaza pe piata serviciilor medicale, printre acestea fiind Centrul Medical Unirea, Romar Medical, MedLife, Medicover, Medsana, Medcenter, Euroclinic, Gral Medical si Sanador.

 

Echipa promoafaceri

 

 


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii articole
Alte articole din aceeasi categorie:
book Cum ne ingrijim silueta dupa sarbatori intr-un salon de cosmetica
book Tehnici inovative în implantologie: A-PRF - operația de sinus lifting
book Trei aparate fitness ideale pentru tinerea greutatii sub control in sezonul rece
book Porti uniforme medicale in fiecare zi? Iata cum sa le cureti simplu si eficient!
book Clinica stomatologica poate sterge urmele fumatului de pe dantura ta! Iata cum!
book Cum sa folosesti corect o bicicleta fitness pentru a slabi cu un antrenament de 15 minute pe zi
book Mierea din Noua Zeelanda, acum si pe piata româneasca!
book Zirconiul în stomatologie. Proprietăți, utilizare, costuri
book Site cu suplimente made in SUA
book Reumatismul iti provoaca dureri insuportabile? Incearca Apitox!
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online