Informatii articole

ARTICOLE

 

Combustie vs. Vaporizare


Categorie : Articole > Sanatate
Informatie adaugata de : iSellRomania - Parerea ta conteaza si iSell te premiaza!
publicat pe : 05.01.2012

Un lucru e clar: cei mai multi oameni inclusiv "organizatiile stabilite pe baza stiintifica de sanatate publica'', nu inteleg diferenta dintre combustie si vaporizare. In timp ce noi putem intelege, o persoana tipica nu prea intelege, suntem nedumeriti de ce cei cu preocuparile legate de fumul pasiv, nu inteleg elementele de baza fundamentala intre fum si vapori, ceea ce inseamna, pur si simplu ca ei nu inteleg diferenta dintre combustie si vaporizare.

 

Tigara electronica utilizeaza un vaporizator. Nu este nevoie de foc pentru a porni vaporizatorul. O baterie este utilizata pentru a alimenta vaporizatorul.

 

Tigara electronica este compusa din trei parti : cartus, atomizor (vaporizator) si o baterie. Atunci cand toate aceste piese sunt ansamblate intr-o unitate, utilizatorul creeaza o miscare de inhalare ce activeaza bateria. Bateria alimenteaza atomizorul si atomizorul incalzeste nicotina lichida aflata in cartusele de reincarcare a acestor tigari electronice. E-Lichidul este compus din propilen glicol, glicerina vegetala, nicotina si arome. Va rugam sa retineti faptul ca e-lichidul nu trebuie sa contina nicotina si ca multi fumatori de tigara electronica folosesc e-lichidul fara nicotina.

 

Propilen glicolul reprezinta intre 75% si 89% din produsele de pe piata. Propilen glicolul este frecvent intalnit in produsele de zi cu zi: produse alimentare de consum, produse farmaceutice, deodorant, lotiuni hidratante, pasta de dinti, inhalatoare.

 

1. Afecteaza utilizatorul.

FDA a studiat recent, doua marci de e-lichid pentru tigara electronica si in raportul rezultat au fost gasite cantitati scazute de nitrozamine, care sunt, de asemenea, gasite in multe produse, inclusiv in terapii de substituire a nicotinei, cum ar fi guma de mestecat sau plasturii cu nicotina.

 

Pastila Commit este singurul produs de nicotina, care nu contine nitrozamine. Nitrozamine sunt, de asemenea, gasite in carne cumparata de la magazine alimentare iar nivelul toxicitatii creste in functie de temperatura la care acestea sunt gatite. Ele pot fi, de asemenea, gasite in bere si nu in cele din urma, injectate in produse alimentare cum ar fi sunca sau baconul.

 

O evaluare a studiului FDA, a remarcat faptul ca in conformitate cu informatiile producatorului de inahalator Nicotrol, utilizatorul primeste mai multa nicotina decat de la o tigara electronica. Un studiu a mai constat ca utilizatorii de tigara electronica vor primi 1/3 din nicotina de la o tigara de tutun. Va rugam sa retineti, acest lucru se bazeaza pe continutul de nicotina din e-lichid si exista o varietate de nivele de nicotina disponibile, inclusiv e-lichid cu 0 nicotina.

 

Reexaminarea raportului de FDA a constat, de asemenea, ca lichidul este vaporizat si nu ingerat, ca singurele impuritati gasite in vaporii inhalati la nivele de urme abia detectabile a fost cotinina - <<Nu exista nici o indicatie in literature stiintifica publicata ca cotinina ar fi cancerigena sau ca ar prezenta nivele de toxicitate ingrijoratoare>>. Alte studii privind vaporii produsi de vaporizare sunt in curs de desfasurare pentru a asigura aceste constatari pana la proba contrarie.

 

2. Afecteaza oamenii din jur.

In septembrie 2006, Agentia pentru Protectia Mediului, "a concluzionat ca nu exista obiective de interes pentru expunerea orala, dermica, sau prin inhalarea propilen glicolului". A fost, de asemenea, remarcat faptul ca "o revizuire a datelor disponibile arata ca propilen glicolul a fost dovedit negativ pentru carcinogenitate in studii (si) prin urmare, nici o analiza suplimentara cancerigena nu este necesara."

 

Vaporii de propilen glicol si aerosolii aferenti au fost studiate de la inceputul anilor 40 cu privire la toate tipurile de probe de la maimute, sobolani, adulti si copii (uman). Acesta este ingredientul de baza in majoritatea produselor de aer anti-bacterian gasit in spitale. Constatat, de asemenea a fost "lipsit de orice ingredient activ sau orice  elemente gazoase produse de ardere (combustie). Aerosolii PG sau "aburii" nu prezinta un pericol nociv trecatorilor. Vaporii sau aerosolii nu sunt fum de tutun, nu provin dintr-o combustie -nu exista flacara- si nu este definit ca fumul de tutun pentru mediu inconjurator".

 

Phillip Morris a efectuat un studiu  pe tigaretele lor din tutun si au constata ca combustia tutunului elibereaza minim 4000 de produsi nocivi printre ei enumeram pe cei mai gravi: monoxidul de carbon, arsenic, gudron, cianura de hydrogen si de formaldehida. Cu vaporizare, studiile arata  ca acesti produsi nu sunt prezenti pur si simplu pentru ca e necesara o ardere de minim 1000 de grade, iar vaporizatorul de la o tigara electronica ajunge undeva intre 40-65 de grade.

 

Pana in prezent, nu exista nici o dovada ca nicotina este prezenta in vaporii de la elichid cu sau fara nicotina. "Nicotina inhalata de la fumul de tigara este peste 98% absorbita, deci vaporii expirati de la o tigara electronica sunt compusi din propilen glicol si nicotina la nivele aproape inexistente si nu exista CO".

 

Un alt studiu interesant, pentru cei cu ingrijorarea fumatului pasiv, ar trebui sa revizuiasca, si arderea tamaii. Un studiu arata  ca "cei ce utilizeaza tamaia, aceasta este asociata cu un risc crescut de carcinoame la nivelul tractului respirator, in special in partea superioara. Aceasta asociatie este in concordanta cu un numar mare de studii care identifica substantele cancerigene din fumul de tamaie, si avand in vedere expunerea pe scara larga si uneori expunerea involutara la fum de tamaie arsa; aceste descoperiri ar trebui sa aiba un impact semnificativ asupra sanatatii publice".

 

Organizatia sanatatii publice trebuie sa faca distinctia intre ardere si vaporizare si sa opreasca referirile la vaporii de la o tigara electronica ca fiind "fum" sau ca la Asociatia Drepturilor Nefumatorilor care declara ca: "In ciuda cantitatii insuficiente de testare, organizatia considera ca tigara electronica nu ar trebui sa fie considerata ca un substitut pentru tigara de tutun si isi exprima ingrijorarea cu privire la riscurile de inhalare de la fumatul pasiv din versiunea electronica".

Amintim ca nu este fum, sunt vapori! Ceva ce nefumatorii pot imbratisa, astfel ca fumatorii sa nu mai fie ingrijorati de  fumatul pasiv.


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii articole
Alte articole de aceeasi firma:
book Black Friday la Tigara Electronica Vogue
book iSellRomania - Parerea ta conteaza si iSell te premiaza!
book iSellRomania - Noul partener national pentru tigara electronica Vogue
book Tigara electronica Vogue: Mega Reduceri de Paste + un autoturism Audi A4 cadou !
book Modificarile tigarii electronice
book Tigara electronica si efectele secundare. Pozitive si Negative.
book Are tigara electronica potentialul de a ne face mai destepti?
book Cum producem un volum abundent de aburi
book Impactul pe care tigara electronica il are in comparatie cu o tigara de tutun, la nivelul gatului
book Propilen glicol, elementul principal din compozitia de e-lichid pentru tigara electronica
 

Informatii articole
Alte articole din aceeasi categorie:
book Cum ne ingrijim silueta dupa sarbatori intr-un salon de cosmetica
book Tehnici inovative în implantologie: A-PRF - operația de sinus lifting
book Trei aparate fitness ideale pentru tinerea greutatii sub control in sezonul rece
book Porti uniforme medicale in fiecare zi? Iata cum sa le cureti simplu si eficient!
book Clinica stomatologica poate sterge urmele fumatului de pe dantura ta! Iata cum!
book Cum sa folosesti corect o bicicleta fitness pentru a slabi cu un antrenament de 15 minute pe zi
book Mierea din Noua Zeelanda, acum si pe piata româneasca!
book Zirconiul în stomatologie. Proprietăți, utilizare, costuri
book Site cu suplimente made in SUA
book Reumatismul iti provoaca dureri insuportabile? Incearca Apitox!
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online