Informatii articole

ARTICOLE

 

Crioterapia ca metoda eficienta de refacere a sportivilor


Crioterapia ca metoda eficienta de refacere a sportivilorCategorie : Articole > Sanatate
publicat pe : 31.10.2011

CrioBio a prezentat criosauna în cadrul celei de a XX-a ediţii a Conferinţei Ştiinţifice de Cercetare pentru Sport „Recuperarea şi Reabilitarea în Sport", organizată de Consiliul Ştiinţei Sportului din România şi Institutul Naţional de Cercetare pentru Sport.

 

În cadrul conferinţei s-au discutat şi expus diverse tehnici moderne de recuperare şi refacere a sportivilor. Specialiştii prezenţi au putut lua cunoştinţă de avantajele terapiei Matrix-Rhythm, ale metodelor de antrenare a musculaturii respiratorii, a crioterapiei şi a diagnosticului bazat pe tensomiografie. Prezentările realizate de către firmele invitate să expună în foaierul conferinţei au avut menirea de a-i convinge pe cei interesaţi de progresul realizat atât în instrumentalizarea refacerii cât şi în principiile teoretice ce guvernează ceea ce trebuie să devină, alături de teoria antrenamentului sportiv, ştiinţa managemetului refacerii şi recuperării sportivilor, parte integrantă a cunoaşterii ce duce la rezultate sportive de nivelul cel mai înalt pe plan mondial. Poate o notă specială poate fi acordată crioterapiei ca metodă eficientă de refacere care datorită firmelor Zimmer-Germania şi CrioBio România au atât acoperirea teoretică deplină cât şi soluţiile la îndemâna organizaţiilor sportive (Zimmer) sau chiar a sporturilor individuale (CrioBio). Ultima a făcut chiar efortul de a prezenta în expoziţie o criosaună pe deplin funcţională pe care cei curioşi au putut constata efectele  benefice prin experienţă personală." a spus Prof. Univ. Dr. Pierre de Hillerin, Director al Institutului Naţional de Cercetare pentru Sport.

 

Criosauna este o modalitate extrem de eficientă de refacere şi recuperare a sportivilor după efort, precum şi de îmbunătăţire a performanţei acestora. Spre deosebire de stimulatorii biochimici, procedurile efectuate în criosauna nu au efecte negative pe termen lung sau efecte adverse. Criosauna este utilizată în majoritatea cluburilor sportive din lume şi este acum disponibilă şi în Bucureşti, în sediile CrioBio.

 

Printre beneficiile pe care le are un sportiv în urma procedurilor de aerocrioterapie efectuate în criosauna sunt: tratamentul şi recuperarea după traumatisme sportive acute şi cronice; dezvoltarea şi menţinerea formei sportive; pregătirea şi stimularea condiţiilor fizice şi psiho-emoţionale imediat înaintea competiţiilor, meciurilor sau starturilor; recuperarea după competiţii; prelungirea vieţii competiţionale a sportivilor.

 

O serie de 15 - 25 de proceduri de aerocrioterapie efectuate în criosauna creşte considerabil rezistenţa sportivilor. Optimizarea indicilor funcţionali şi eficienţa (stare psiho-functională, PWC - 170, dimensiunile telesistolice, timpul de recuperare şi altele) sunt comparabile cu rezulatele folosirii stimulatorilor activi biologic şi adaptogenilor, în unele cazuri fiind chiar considerabil mai ridicate. Însă, spre deosebire de stimulatorii biochimici, procedurile de aerocrioterapie nu au efecte negative pe termen lung sau efecte adverse, pentru că aerocrioterapia nu modifică acei parametri hematologici şi biochimici care fac obiectul testelor de dopaj.

 

O procedură de aerocrioterapie efectuată în criosauna este o baie plăcută de aer rece şi uscat care durează între 1 şi 3 minute, în timpul căreia organismul este expus la o temperatură scăzuta care ajunge, în mod gradual, pana la -180º C. Această expunere scurtă la frig este suficientă pentru punerea "în alertă" a tuturor sistemelor organismului şi declanşarea regenerării acestuia din interior. O procedură în criosauna este mult mai uşor de suportat  decât băile în apă cu gheaţă (practicate deseori de sportivi) deoarece aerul din cabină este perfect uscat. În plus, cabina criosaunei poate fi instalată oriunde, nefiind nevoie de mult spaţiu sau de eforturi logistice mari.

 

„Cererea şi necesitatea de a include criosauna în industria sportivă se bazează pe înalta ei eficienţă, cu atât mai mult cu cât aceasta nu poate face rău unui sportiv ci, dimpotrivă, îi îmbunătăţeşte rezultatele competiţionale, având efecte pozitive asupra întregului organism", a spus Dragoş Pălămidă, Managing Partner CrioBio.

 

În Bucureşti, criosaunele sunt disponibile în centrele CrioBio situate în cadrul clinicilor Bio Terra Med din Primăverii (Str. Pictor Negulici nr. 27) şi Calea Griviţei nr. 3 (la intersecţia cu Calea Victoriei). Pentru programări sunaţi la: 0728.874.411. Preţ: 75 lei/procedură.

 

Despre aerocrioterapie

Aerocrioterapia, practicată în cabinele criosaunelor, activează toate resursele fiziologice ale organismului, declanşând regenerarea acestuia din interior, pe cale naturală.  Aceasta stimulează sistemul imunitar şi pe cel endocrin, oferind organismulului echilibrul hormonal de care are nevoie. În plus, creşte capacitatea de efort fizic şi intelectual, ajută la scăderea greutăţii corporale, reîntinereşte pielea, creşte libidoul şi diminuează consecinţele stresului zilnic.

 

Aerocrioterapia are aplicaţii multiple,  de la estetică şi wellness (se „ard" până la 1000 kcal/procedură) până la medicină sportivă (reglarea tonusului muscular, refacerea după efort sau accidentări) şi tratarea diverselor afecţiuni, într-un timp foarte scurt.

 

Despre CrioBio

CrioBio este o companie românească care a deschis primele centre de aerocrioterapie din Bucureşti. De asemenea, CrioBio comercializează cabinele de aerocrioterapie/criosaune. Acestea pot fi instalate în clinici medicale, saloane de înfrumuseţare, centre sportive, săli de fitness, staţiuni, sanatorii, acasă. Pentru mai multe detalii accesaţi  http://www.facebook.com/pages/Criosauna-Bucuresti/259709214059346 sau www.criobio.ro.

 

 


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii articole
Alte articole din aceeasi categorie:
book Cum ne ingrijim silueta dupa sarbatori intr-un salon de cosmetica
book Tehnici inovative în implantologie: A-PRF - operația de sinus lifting
book Trei aparate fitness ideale pentru tinerea greutatii sub control in sezonul rece
book Porti uniforme medicale in fiecare zi? Iata cum sa le cureti simplu si eficient!
book Clinica stomatologica poate sterge urmele fumatului de pe dantura ta! Iata cum!
book Cum sa folosesti corect o bicicleta fitness pentru a slabi cu un antrenament de 15 minute pe zi
book Mierea din Noua Zeelanda, acum si pe piata româneasca!
book Zirconiul în stomatologie. Proprietăți, utilizare, costuri
book Site cu suplimente made in SUA
book Reumatismul iti provoaca dureri insuportabile? Incearca Apitox!
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online