Informatii articole

ARTICOLE

 

Evoluția rapidă a microbului Staphylococcus aureus pe pielea afectată de eczemă: calea spre tratamente noi și eficiente

Evoluția rapidă a microbului Staphylococcus aureus pe pielea afectată de eczemă: calea spre tratamente noi și eficienteCategorie: Articole > Sanatate
publicat: 18.04.2023

Pielea noastră e plină de microbi, iar unul dintre ei, Staphylococcus aureus, poate provoca probleme când afectează pielea cu eczemă. Cercetătorii de la MIT și alte instituții au descoperit că acest microb se adaptează rapid în microbiomul unei persoane, evoluând într-o variantă cu o mutație genetică ce-i permite să crească mai repede pe piele.

 

Studiul este primul care demonstrează că genotipurile Staph aureus se schimbă la persoanele cu eczemă, oferind o dovadă directă a evoluției adaptive în microbiomul pielii. Această descoperire ar putea ajuta la dezvoltarea unor tratamente care să calmeze simptomele eczemei, țintind variantele de S. aureus care agravează aceste simptome.

 

Cercetătorii au recrutat pacienți cu eczemă și au prelevat mostre de pe pielea lor pentru a studia evoluția microbilor. Majoritatea pacienților au menținut o singură linie de S. aureus, dar în interiorul fiecărei linii, au avut loc multe mutații și evoluții în timpul studiului. Mutațiile au apărut într-o genă numită capD, care este implicată în sintetizarea unei acoperiri protectoare pentru bacterie.

 

Într-un studiu recent publicat în "Cell Host & Microbe", cercetătorii au descoperit că microbul Staphylococcus aureus, care trăiește pe pielea noastră, evoluează rapid în prezența eczemei. Ei au analizat modul în care acest microb se adaptează la viața pe pielea pacienților cu eczemă și au descoperit că suferă mutații genetice care îi permit să crească mai repede pe piele.

 

Această descoperire este importantă deoarece ar putea contribui la dezvoltarea unor tratamente mai eficiente pentru eczemă, care vizează variantele de S. aureus cu mutații genetice specifice. În viitor, aceste tratamente ar putea ajuta la calmarea simptomelor eczemei și la îmbunătățirea calității vieții pacienților.

 

Analizând aproape 300 de genomuri de bacterii izolate de la persoane cu și fără eczemă, cercetătorii au constatat că persoanele cu eczemă erau mai predispuse să aibă variante de S. aureus care nu puteau produce această acoperire protectoare. Aceste descoperiri ar putea duce la dezvoltarea unor tratamente care să atenueze simptomele eczemei, țintind variantele S. aureus cu mutații ale acestei acoperiri protectoare.

 

Echipa de cercetare lucrează acum la dezvoltarea de probiotice care ar putea fi utilizate pentru a viza tulpinile de S. aureus cu aceste mutații și studiază dacă aceste tulpini sunt mai predispuse să se răspândească la alți membri ai familiei pacientului cu eczemă.

 

Echipa PromoAfaceri

Sursa foto: news.mit.eduPublicitatea ta!
publicitate


Informatii articole
articole din aceeasi categorie:
book Revoluția în suturi: inginerii MIT dezvoltă suturi inteligente capabile să detecteze inflamații
book Creierul poate învăța să vadă după vârsta de 7 ani? Descoperirea surprinzătoare care schimbă tot ce știam despre vederea copiilor!
book Test de urină revoluționar pentru cancer! Descoperă boala în 5 minute, fără biopsie!
book Terapie unică pentru tratarea bacteriilor rezistente la vancomicină
book Dietele cu smoothie - o abordare delicioasă și sănătoasă pentru un stil de viață activ
book Studiul Pentagonului dezvăluie riscul crescut de cancer pentru piloții militari și echipajul terestru
book Inima și ceramidele: un indicator important
book Secretele îmbătrânirii biologice: strategii pentru o viață sănătoasă și activă
book Paleogenomica: cum ADN-ul antic ne ajută să înțelegem bolile moderne
book Experți recomandă termeni științifici riguroși în studiile genetice pentru evitarea discriminării
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite știri și articole

Publicitatea ta!
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Publicitate online - promovare servicii

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink - publicitate

Ghid comunicare si promovare online