Informatii articole

ARTICOLE

 

Mesajul OMS pentru Ziua Mondiala a Sanatatii: Antibioticele in gripa si bronsite fac rau!


Mesajul OMS pentru Ziua Mondiala a Sanatatii: Antibioticele in gripa si bronsite fac rau!Categorie : Articole > Sanatate
publicat pe : 05.04.2011

Ziua Mondiala a Sanatatii 2011 este celebrata in 7 aprilie si sta sub semnul indemnului ca antibioticele sa fie utilizate rational, deoarece bacteriile rezistente la acestea pot infecta alte persoane si se pot raspandi rapid.

 

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a lansat un apel in acest context catre autoritati publice, medici, companii de medicamente si pacienti sa foloseasca prudent medicamentele.

 

Potrivit OMS, folosirea antibioticelor in stari de gripa, raceli, dureri de gat si bronsite cauzate de virusi, nu de bacterii, face mai mult rau decat bine, deoarece bacteriile rezistente la antibiotice pot infecta alte persoane.

 

"Antibioticele sunt medicamente extrem de importante pentru tratarea sau prevenirea tuturor tipurilor de infectii cauzate de bacterii. Cu toate acestea, cu cat antibioticele sunt utilizate mai mult, cu atat bacteriile devin rezistente la ele. Este un fenomen natural si are loc in intreaga lume, in special acolo unde antibioticele sunt utilizate si utilizate abuziv si in exces. Ele trebuie folosite echilibrat, doar atunci cand sunt necesare din motive terapeutice.

 

Motivul partial al utilizarii in exces a antibioticelor este ca oamenii le folosesc pentru a trata gripa si racelile. Acest boli, precum si majoritatea durerilor de gat si bronsitelor, sunt cauzate de virusi, nu de bacterii, astfel ca administrarea de antibiotice nu va genera vindecarea, putand face mai mult rau decat bine, deoarece bacteriile rezistente la antibiotice pot infecta alte persoane si se pot raspandi dintr-un loc in altul sau dintr-o tara in alta. Rezistenta la antibiotice se raspandeste. Acestea pot fi transmise de la om la om, de la animal la om si invers, intre animale si in tot mediul inconjurator", se arata in mesajul OMS Romania.

 

In plus, tratamentul infectiilor cauzate de bacterii rezistente necesita medicamente mai scumpe, dureaza mai mult si poate implica internari prelungite.

 

Potrivit OMS, antibioticele trebuie utilizate doar pentru a preveni infectiile bacteriene, insa doar pentru motive specifice, de exemplu in timpul si la scurt timp dupa anumite operatii chirurgicale si analize diagnostice, cum ar fi introducerea unor mici sonde in corp.

 

In conditiile in care o serie noua de antibiotice nu va aparea foarte repede, intrucat cercetarea si dezvoltarea de medicamente necesita investitii foarte mari, trebuie incetate abuzul si utilizarea incorecta a antibioticelor.

 

In acest moment in UE, Islanda si Norvegia, 25.000 de oameni mor in fiecare an din cauza ca infectiile bacteriene nu raspund la antibiotice, majoritatea dintre ele aparand in spitale, sustine OMS.

 

"Rezistenta la antibiotice este o problema urgenta pentru toata lumea. Pentru a opri cresterea ei, fiecare are responsabilitatea de a utiliza antibiotice doar atunci cand este nevoie si doar cu prescriptie medicala", este mesajul organizatiei.

 

Echipa Promoafaceri.com


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii articole
Alte articole din aceeasi categorie:
book Cum ne ingrijim silueta dupa sarbatori intr-un salon de cosmetica
book Tehnici inovative în implantologie: A-PRF - operația de sinus lifting
book Trei aparate fitness ideale pentru tinerea greutatii sub control in sezonul rece
book Porti uniforme medicale in fiecare zi? Iata cum sa le cureti simplu si eficient!
book Clinica stomatologica poate sterge urmele fumatului de pe dantura ta! Iata cum!
book Cum sa folosesti corect o bicicleta fitness pentru a slabi cu un antrenament de 15 minute pe zi
book Mierea din Noua Zeelanda, acum si pe piata româneasca!
book Zirconiul în stomatologie. Proprietăți, utilizare, costuri
book Site cu suplimente made in SUA
book Reumatismul iti provoaca dureri insuportabile? Incearca Apitox!
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online