Informatii articole

ARTICOLE

 

Proiectul legii farmaciei interzice comertul online de medicamente si noi farmacii in gari


Proiectul legii farmaciei interzice comertul online de medicamente si noi farmacii in gariCategorie : Articole > Sanatate
publicat pe : 18.11.2010

Sectorul farmaceutic va fi reglementat, din 2011, de o lege noua care va interzice infiintarea farmaciilor in centre comerciale sau gari si care va oblige farmacistul sef sa aiba cel putin doi ani de experienta.

 

Prevederile noii legi a farmaciei au fost facute publice, in 18 noiembrie, de ministrul Sanatatii, Cseke Attila. Proiectul de act normativ prevede ca din 2011 sa nu mai fie infiintate farmacii in centre comerciale, gari sau autogari. Cele existente vor fi insa mentinute, activitatea lor nefiind afectata.

 

Unitatile farmaceutice vor fi deschise in functie de numarul de locuitori si doar la o distanta de minim 500 de metri de o alta farmacie. Prin exceptie, vor mai fi deschise unitati farmaceutice pe o raza de 100 de metri de spitalele care au compartimente de permanenta sau unitati de primiri urgente, acestea avand program permanent.

 

Dovada indeplinirii conditiei privind numarul de locuitori se va face prin adeverinta eliberata de autoritatea administratiei publice locale. In municipiul Bucuresti va fi o farmacie la 3.000 de locuitori, in municipii resedinta de judet - o farmacie la 3.500 de locuitori, iar in celelalte orase - o farmacie la 4.000 de locuitori, potrivit noii legi. 

 

Masura a fost luata considerandu-se ca in Romania sunt suficiente farmacii, adica una la 3.000 de locuitori. Noua lege mai prevede infiintarea serviciului de permanenta in unitatile farmaceutice. Astfel, in localitatile cu minim 20.000 de locuitori va fi obligatorie minim o farmacie cu asistenta permanenta. 

 

Din 2011, farmacia va putea fi infiintata si va functiona ca o societate comerciala in care farmacistul este asociat unic sau in asociatii de farmacisti care detin cel putin 51% din actiuni. Un lant de farmacii nu va mai putea cumpara alte unitati, decat daca are actionar majoritar farmacistii.

 

Noile reglementari se refera si la conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca farmacistul pentru a deveni sef de farmacie. Potrivit legii actuale, era suficient ca farmacistul-sef sa fie membru Colegiului Farmacistilor din Romania.

 

Conform noii prevederi legale, va putea deveni farmacist-sef doar farmacistul care va face dovada unei experiente de cel putin doi ani in profesie. Acesta va avea dreptul de a conduce o singura unitate farmaceutica in care are si norma de baza.

 

Noua lege interzice vanzarea pe internet a medicamentelor de catre farmaciile comunitare. Legea farmaciei prevede expres obligatia pentru farmacii sau drogherii de a distruge medicamentele expirate, in caz contrat fiind aplicate sanctiuni contraventionale.

 

Echipa Promoafaceri.com

 

Foto: gov.ro


RSS Feed

Publicitatea ta !
publicitate


Informatii articole
Alte articole din aceeasi categorie:
book Alege aparatul auditiv profesional care ti se potriveste. Afla unde il gasesti
book Tehnici inovative în implantologie: A-PRF - operația de sinus lifting
book Trei aparate fitness ideale pentru tinerea greutatii sub control in sezonul rece
book Porti uniforme medicale in fiecare zi? Iata cum sa le cureti simplu si eficient!
book Clinica stomatologica poate sterge urmele fumatului de pe dantura ta! Iata cum!
book Cum sa folosesti corect o bicicleta fitness pentru a slabi cu un antrenament de 15 minute pe zi
book Mierea din Noua Zeelanda, acum si pe piata româneasca!
book Zirconiul în stomatologie. Proprietăți, utilizare, costuri
book Site cu suplimente made in SUA
book Reumatismul iti provoaca dureri insuportabile? Incearca Apitox!
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online