Informatii articole

ARTICOLE

 

Tehnici inovative în implantologie: A-PRF - operația de sinus lifting


Tehnici inovative în implantologie: A-PRF - operația de sinus liftingCategorie : Articole > Sanatate
Informatie adaugata de : SC Pro Intersoft 2010 SRL
publicat pe : 02.12.2019

Stomatologia contemporană îți oferă noi oportunități în tratamentul dinților, reconstrucția acestora și obținerea unui aspect cât mai natural. Datorită inovațiilor din domeniul implantologiei, beneficiezi de tehnici noi în îmbunătățirea și menținerea sănătății orale.

 

Dacă e să vorbim despre implantologie, atunci, cu siguranță, vom descoperi o mulțime de tehnici noi de reconstrucție a dinților și a zonelor orale. Una dintre tehnicile, care se bucură de o popularitate tot mai mare în domeniul chirurgiei orale, este A-PRF (Advanced Platelet Rich Fibrin), sau, mai simplu, plasma îmbogățită cu trombocite. Această tehnică este utilizată, în mod special, în operația de sinus lifting, intervenție necesară înainte de a începe implantarea dentară.


În continuare, te invităm să afli unde și cum se aplică una dintre cele mai noi tehnici de regenerare a țesuturilor, liftingul de sinus.

 

Ce este liftingul de sinus?

Operația de sinus lifting reprezintă o intervenție chirurgicală prin care cavitatea plină cu aer, aflată în grosimea osului maxilar, este ridicată sau obturată cu o membrană specială, ca inserarea ulterioară a implanturilor dentare să fie realizată mai ușor.

Sinusurile maxilare sunt situate în interiorul maxilarului superior, de o parte și de alta a nasului, la nivelul obrajilor, exact deasupra molarilor și premolarilor.

Una dintre cele mai importante indicații ale operației de sinus lifting este pregătirea suportului osos pentru implanturile dentare. Doctorul localizează aceste goluri osoase cu ajutorul radiografiei panoramice (2D) și pune diagnosticul cu ajutorul tomografiei dentare (3D).

 

Tehnica A-PRF: autoregenerarea membranei de vindecare

Tehnologia A-PRF se bazează pe activarea plachetelor sangvine ale pacientului pentru regenerarea și accelerarea vindecării țesuturilor. Plasma sangvină, îmbogățită cu trombocite, din care se produc țesuturi noi, se obține prin centrifugarea sângelui de la pacient. Această metodă de reconstrucție a țesuturilor îl scapă pe pacient de riscul respingerii membranelor de natură artificială.

Noua tehnică de obținere a țesuturilor-lipsă permite folosirea resurselor proprii organismului fără efecte secundare. În urma înserării membranei A-PRF, viteza sporită de vindecare a zonelor, pregătite pentru implanturile dentare, este avantajul principal al acestei tehnici.

 

Tipuri de Sinus Lift

După o serie investigații, chirurgul stomatolog trebuie să decidă de ce fel de operație de sinus lifting este nevoie. Există două tipuri de operație: sinus lift extern și sinus lift intern. Acestea se diferențiază prin zona operată a sinusului maxilar.

Sinus lift intern este o procedură mai puțin invazivă în comparație cu operația de sinus lift extern. Intervenția chirurgicală internă se realizează prin locul destinat înserării implantului dentar, însă chirurgul stomatolog nu deține controlul vizual al membranei sinuzale. Operația de sinus lift intern este potrivită pentru cazurile în care este nevoie de o creștere de doar 2-3 mm a membranei osoase.

Sinus lift extern este o procedură chirurgicală la care se apelează în cazurile când membrana osoasă din zona maxilară posterioară este foarte redusă. Operația este realizată sub anestezie locală, iar chirurgul face o incizie în gingia din zona laterală superioară, de unde va decupa o mică porțiune de os din zona sinusului. Prin această porțiune decupată, medicul va ridica cu instrumente speciale membrana sinusului de pe interiorul osului maxilar. Între osul rămas și membrana sinusului se adaugă țesutul autolog, obținut prin tehnica A-PRF din sângele pacientului.

 

Când apelăm la operația de sinus lifting?

Operația de sinus lifting este recomandată în cazul în care e nevoie de reconstrucția zonei lipsite de o membrană ajutătoare, înainte de înserarea implanturilor dentare. Este important ca această zonă să aibă o bază osoasă favorabilă pentru instalarea calitativă a implanturilor.

De exemplu, în urma unor extracții dentare, fie a unui molar sau premolar superior, sinusul maxilar coboară treptat din cauza resorbției osoase din această zonă. Oricum ar fi, în astfel de situație, cantitatea de os pierdută nu este atât de mare, în comparație cu stadiile avansate ale bolii parodontale, unde 80% din sinusul maxilar este distrus.

În ciuda durerii postoperatorii, rata de succes a unei operații de sinus lifting realizate corect este de 95-97%.

 

Cât costă operația de sinus lifting?

Operația de sinus lifting reprezintă o intervenție chirurgicală destul de serioasă și trebuie tratată ca atare. Prețul operației include însăși munca aferentă și aplicarea tehnicii A-PRF. Această tehnologie inovativă sporește reușita operației și reduce considerabil termenul de vindecare.

Întrucât sunt două tipuri de sinus lift, care necesită diferite intervenții chirurgicale, respectiv, prețul diferă în dependență de metoda pentru care va opta chirurgul stomatolog. Să nu uităm și de materialele osoase adiționale, necesare pentru obturarea zonei lipsite de os. Acestea reprezintă niște costuri suplimentare care sunt calculate, în fiecare caz separat, de către specialistul în chirurgie orală.

Dacă ai nevoie de implanturi dentare, însă după câteva investigații, stomatologul ți-a recomandat o operație de sinus lifting, atunci nu-ți fie frică să te încredințezi în mâinile specialiștilor din clinica stomatologică Dentarbre, unde se îmbină sănătatea orală și zâmbetul cu natura!


RSS Feed

Publicitatea ta !
publicitate


Informatii articole
Alte articole de aceeasi firma:
book Rezerva o cazare in Baile Olanesti si bucura-te de apa si aer proaspat!
book Vrei sa achizitionezi aparate de aer conditionat? Iata ce trebuie sa stii despre procesul de curatare!
book Sustine “stejarii” cu oferta de pariuri sportive pe rugby! Iata principalele optiuni!
book Care sunt beneficiile unui transport de marfa rutier, efectuat de profesionisti?
book Vrei sa apelezi la un amanet auto? Afla ce conditii trebuie sa indeplinesti
book De ce ar trebui sa comanzi cafea Julius Meinl de la H2On?
book 5 motive pentru care ar trebui sa apelezi la servicii de infiintare firme
book Unavia.ro anunta cel mai mic pret/mp pentru case la cheie langa Bucuresti
book Alegerea proiectului pentru casa
book Avantajele casei mortuare in detrimentul priveghiului acasa
 

Informatii articole
Alte articole din aceeasi categorie:
book Vaccinul veterinar vs. vaccinul uman. Iata ce trebuie sa stii inainte de a-ti imuniza prietenul necuvantator
book Alege aparatul auditiv profesional care ti se potriveste. Afla unde il gasesti
book Trei aparate fitness ideale pentru tinerea greutatii sub control in sezonul rece
book Porti uniforme medicale in fiecare zi? Iata cum sa le cureti simplu si eficient!
book Clinica stomatologica poate sterge urmele fumatului de pe dantura ta! Iata cum!
book Cum sa folosesti corect o bicicleta fitness pentru a slabi cu un antrenament de 15 minute pe zi
book Mierea din Noua Zeelanda, acum si pe piata româneasca!
book Zirconiul în stomatologie. Proprietăți, utilizare, costuri
book Site cu suplimente made in SUA
book Reumatismul iti provoaca dureri insuportabile? Incearca Apitox!
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online