Informatii articole

ARTICOLE

 

Terapie unică pentru tratarea bacteriilor rezistente la vancomicină

Terapie unică pentru tratarea bacteriilor rezistente la vancomicinăCategorie: Articole > Sanatate
publicat: 05.02.2024

Cercetătorii au creat o terapie combinată nouă, folosind agentul anticancerigen mitoxantrona (MTX) și antibioticul vancomicina, pentru a trata bacteriile rezistente la vancomicina, cunoscute sub numele de Enterococcus faecalis sau VRE rezistent la vancomicină.

 

Scopul terapiei este de a trata în mod unic atât VRE, cât și gazda, stimulând sistemul imunitar al gazdei pentru a elimina mai eficient infecțiile bacteriene și pentru a accelera vindecarea rănilor infectate. Această cercetare a fost realizată de oamenii de știință de la Alianța Singapore-MIT pentru Cercetare și Tehnologie (SMART) în colaborare cu Singapore Center for Environmental Life Sciences Engineering, Nanyang Technological University, MIT și Universitatea din Geneva.

 

Rezistența la antimicrobiene este o problemă majoră de sănătate la nivel mondial și a cauzat 4,95 milioane de decese numai în 2019. Se estimează că regiunea Asia-Pacific va reprezenta 47% din decesele cauzate de RAM la nivel mondial până în 2050, dacă nu sunt luate măsuri imediate și coordonate pentru a preveni o potențială criză de rezistență la medicamente. În acest context, sunt dezvoltate abordări noi și inovatoare pentru tratarea infecțiilor bacteriene, inclusiv utilizarea de antimicrobiene care pot depăși mecanismele de rezistență și terapii direcționate de gazdă care îmbunătățesc sistemul imunitar uman înnăscut pentru a combate infecțiile bacteriene.

 

VRE este o bacterie „greu de ucis" datorită rezistenței sale crescute la antibiotice. Tratamentul infecțiilor cu VRE a reprezentat o provocare semnificativă, deoarece bacteriile prezintă rezistență la vancomicină și alte antibiotice utilizate în mod obișnuit. În această cercetare, echipa a testat eficacitatea MTX și activitatea antibiotică împotriva VRE, atât in vitro, cât și in vivo. Acest rezultat se datorează relației sinergice dintre MTX și vancomicină, care face VRE mai sensibilă la vancomicină prin scăderea concentrației de vancomicină necesară pentru a ucide ERV.

 

Cercetarea a demonstrat, de asemenea, că MTX a îmbunătățit vindecarea rănilor prin îmbunătățirea capacității macrofagelor de a lupta împotriva infecțiilor cu VRE și prin recrutarea mai multor celule imunitare la locul infecției. Această nouă terapie combinată poate avea un impact semnificativ asupra luptei împotriva infecțiilor bacteriene rezistente la medicamente, în special în cazul VRE. Cu toate acestea, cercetătorii trebuie să continue să lucreze la dezvoltarea și testarea altor terapii inovatoare și combinații de medicamente pentru a combate problema rezistenței antimicrobiene. 

 

Rezistența la antibiotice este o problemă majoră de sănătate publică la nivel mondial, care poate duce la decese din cauza infecțiilor care nu pot fi tratate eficient. Studiul realizat de SMART și partenerii săi reprezintă un efort semnificativ de a dezvolta noi terapii și tratamente pentru combaterea acestei probleme. Este important să se continue cercetarea în acest domeniu pentru a găsi noi soluții care să depășească rezistența la antibiotice și să asigure oamenilor o îngrijire medicală eficientă și sigură. 

 

Echipa Promoafaceri

Sursa foto: mit.eduPublicitatea ta!
publicitate


Informatii articole
articole din aceeasi categorie:
book Revoluția în suturi: inginerii MIT dezvoltă suturi inteligente capabile să detecteze inflamații
book Creierul poate învăța să vadă după vârsta de 7 ani? Descoperirea surprinzătoare care schimbă tot ce știam despre vederea copiilor!
book Test de urină revoluționar pentru cancer! Descoperă boala în 5 minute, fără biopsie!
book Evoluția rapidă a microbului Staphylococcus aureus pe pielea afectată de eczemă: calea spre tratamente noi și eficiente
book Dietele cu smoothie - o abordare delicioasă și sănătoasă pentru un stil de viață activ
book Studiul Pentagonului dezvăluie riscul crescut de cancer pentru piloții militari și echipajul terestru
book Inima și ceramidele: un indicator important
book Secretele îmbătrânirii biologice: strategii pentru o viață sănătoasă și activă
book Paleogenomica: cum ADN-ul antic ne ajută să înțelegem bolile moderne
book Experți recomandă termeni științifici riguroși în studiile genetice pentru evitarea discriminării
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite știri și articole

Publicitatea ta!
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Publicitate online - promovare servicii

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink - publicitate

Ghid comunicare si promovare online