Informatii articole

ARTICOLE

 

Vaccinul veterinar vs. vaccinul uman. Iata ce trebuie sa stii inainte de a-ti imuniza prietenul necuvantator

Vaccinul veterinar vs. vaccinul uman. Iata ce trebuie sa stii inainte de a-ti imuniza prietenul necuvantatorCategorie: Articole > Sanatate
Informație adăugată de: Agentia Fortin
publicat: 29.04.2021

In momentul in care devenim stapanii unui animal, devenim parintii acestuia. Din acest motiv, grija pe care i-o purtam poate fi usor comparata cu grija unor parinti fata de copilul lor. La fel ca in cazul oamenilor, si in randul animalelor exista o multitudine de virusuri si boli, unele cu o raspandire mai rapida si mai deasa decat altele. Acesta este motivul pentru care se cere ca anual sa le facem acestora cate un vaccin veterinar care sa le protejeze.

La fel ca si in cazul nostru, acest vaccin veterinar trebuie sa fie sigur, deci aprobat spre a fi folosit. De asemenea, vaccinul trebuie facut intr-un cabinet specializat. Medicii vor sti exact cum sa procedeze si cum sa administreze vaccinul fiecarei specii de animal. Administrarea de catre persoane nespecializate este strict interzisa.

 

Diferentele dintre vaccinul veterinar si cel uman

Orice vaccin, fie el un vaccin veterinar sau unul uman, este creat pentru a proteja o anumita specie. Din acest lucru putem gasi o prima diferenta, aceea ca fiecare vaccin este diferit de altul prin simplul fapt ca fiecare categorie are nevoie de o protectie diferita impotriva diverselor boli. O alta diferenta ar fi una legata de cea deja prezentata. Pe cand omul este unul si va avea nevoie de un singur vaccin pentru un anumit virus, animalele s-ar putea sa ceara in unele cazuri un vaccin diferit in functie de specie.

O ultima diferenta ce merita specificata tine de virusurile impotriva carora apar vaccinuri pe piata. La fel ca in cazul anterior, in care pentru un acelasi virus ar putea cere mai multe tipuri de vaccin veterinar, un numar mare de specii animale ar putea dezvolta virusi specifici. Astfel, pe langa tipurile de vaccin ce trateaza bolile comune, vom avea si o serie de vaccinuri specifice, lucru care, desigur, nu se poate intalni la oameni.

 

Asemanarile dintre vaccinul veterinar si cel uman

Daca ar fi sa gasim asemanari intre cele doua tipuri de vaccin, ele cu siguranta se vor gasi in modul de administrare si in efectul avut. Administrarea oricarui tip de vaccin, fie ca vorbim de un vaccin administrat unui om sau unui animal, cere un personal specializat. Nu orice persoana are dreptul si cunostintele necesare administrarii corecte a unui vaccin. De asemenea, este important ca fiecare pacient sa fie monitorizat o scurta perioada dupa administrarea vaccinului, pentru a tine sub control o serie de eventuale efecte adverse.

Daca tinem cont de efectul fiecarui vaccin, am putea spune, de asemenea, ca vaccinurile umane si cele veterinare se aseamana. Ambele sunt realizate cu scopul de a crea o bariera intre anumiti virusi si persoana sau animalul caruia ii este administrat vaccinul.

Asadar, indiferent de tipul de vaccin de care alegem sa vorbim, el are un rol de protectie pe care si-l indeplineste cu succes.

 

De unde pot fi achizitionate stocuri de vacin veterinar?

Daca faceti parte din personalul unei institutii specializate, e posibil sa fiti in cautarea mai multor furnizori de medicamente veterinare. O aditie pe lista dumneavoastra ar putea fi Veteco.

Acestia sunt o echipa ce distribuie produse farmaceutice pentru animalele de companie si pentru pasarile din sistemul industrial. Categoriile in care se incadreaza medicamentele distribuite sunt variate, cele mai populare fiind antiparazitarele, vaccinurile si medicamentele terapeutice. Pentru a obtine mai mute informatii va invitam sa accesati veteco.com.

 

Date de contact:

Telefon Bucuresti/ Cluj: +40 213 170380/ +40 264 597 008
E-mail: office@veteco.roPublicitatea ta!
publicitate


Informatii articole
articole de aceeasi firma:
book Cele mai interesante idei de irigatii pe care le ai la indemana
book Haina de blana naturala de vulpe argintie, piesa de rezistenta in sezonul rece
book Haina de blana naturala de vulpe argintie, piesa de rezistenta in sezonul rece
book Ce reprezinta serviciul rent a car Bucuresti? Afla acum
book Ce sunt pardoselile decorative? Afla mai multe de la cunoscatori
book Tips&tricks - cum sa alegi cele mai bune biciclete pentru copii? Descopera cele mai importante lucruri de care sa tii cont!
book Scrumbia – pestele cu zeci de beneficii pentru sanatate
book Protejeaza-ti cultura de fructe si legume cu o plasa de umbrire perfecta
book Masini Germania second hand disponibile la comanda: cateva click-uri te despart de noua ta masina
book Alege aparatul auditiv profesional care ti se potriveste. Afla unde il gasesti
 

Informatii articole
articole din aceeasi categorie:
book Revoluția în suturi: inginerii MIT dezvoltă suturi inteligente capabile să detecteze inflamații
book Creierul poate învăța să vadă după vârsta de 7 ani? Descoperirea surprinzătoare care schimbă tot ce știam despre vederea copiilor!
book Test de urină revoluționar pentru cancer! Descoperă boala în 5 minute, fără biopsie!
book Evoluția rapidă a microbului Staphylococcus aureus pe pielea afectată de eczemă: calea spre tratamente noi și eficiente
book Terapie unică pentru tratarea bacteriilor rezistente la vancomicină
book Dietele cu smoothie - o abordare delicioasă și sănătoasă pentru un stil de viață activ
book Studiul Pentagonului dezvăluie riscul crescut de cancer pentru piloții militari și echipajul terestru
book Inima și ceramidele: un indicator important
book Secretele îmbătrânirii biologice: strategii pentru o viață sănătoasă și activă
book Paleogenomica: cum ADN-ul antic ne ajută să înțelegem bolile moderne
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite știri și articole

Publicitatea ta!
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Publicitate online - promovare servicii

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink - publicitate

Ghid comunicare si promovare online