Informatii articole

ARTICOLE

 

Piatra-Neamt, mai importanta turistic datorita ZOO si a apelor sulfuroase


 Piatra-Neamt, mai importanta turistic datorita ZOO si a apelor sulfuroaseCategorie : Articole > Turism
publicat pe : 29.04.2010

 

Piatra-Neamt va fi atestata ca zona turistica de importanta nationala, investitiile vor creste, iar unitatile de turism vor prospera. Acesta este tabloul conturat municipiului Piatra-Neamt intr-un proiect de hotarare elaborat de Ministerul Turismului.

 

Ca si argumente pentru aprobarea lui de catre Parlament, initiatorii actului normativ aduc punctajul obtinut de municipiu, peisajele, oferta de sanatate si atractiile turistice. Astfel, Piatra Neamt indeplineste criteriile obligatorii de atestare a statiunilor turistice de interes national si intruneste 270 de puncte la criteriile suplimentare, fata de cele 135 de puncte necesare, se arata in nota de fundamentare a proiectului.

 

"Muncipiul Piatra Neamt este situat in Depresiunea Cracau Bistrita intr-un cadrul natural de o diversitate deosebita cuprinzand unitati muntoase, de podis si culoarele de vale ale Siretului si Moldovei. In zona muntelui Cozla exista ape minerale cu apa clorurosodica si sulfuroasa recomandate in tratamentul afectiunilor tubului digestiv, ale ficatului, splinei si aparatului circulator.


In cadrul zonei turistice a Muncipiului Piatra Neamt se afla urmatoarele trasee turistice: Batca Doamnei, Cernegura, Carlomanul, Pietricica.

 

Ca atractii turistice, in zona sunt Parcul Cozla si Gradina Zoologica, Rezervatia paleontologica Cozla - Pietricica - Cernegura - Agarcia, Lacul Cuejdel, Dumbrava Rosie, Padurea de Mesteacan Dobreni, Parcul National Ceahlau.

 

In zona turistica din Piatra Neamt exista numeroase muzee: Muzeul de Istorie, Muzeul de Arta eneolitica Cucuteni, Muzeul de Etnografie, biserici, galerii de arta", sunt punctele tari pe care ministerul mizeaza pentru aprobarea acestui proiect.

 

Prin atestarea zonei turistice a municipiului Piatra-Neamt ca fiind de interes national, se urmareste cresterea circulatiei turistice si totodata a cifrei de afaceri a investitorilor din turism. Acestia din urma pot accesa finantari structurale europene pentru construirea de structuri de primire turistice.

 

In acest sens administratia locala a pregatit mai multe proiecte pentru finantare din fonduri europene: "Dezvoltarea infrastructurii turistice pe Masivul Cozia", "Restaurarea si punerea in valoare a zonei turistice si culturale Curtea Doamneasca", amenajarea unui centru de informare turistica, constructia unei baze pentru practicarea sporturilor nautice, amenajarea in scop turistic a ariei naturale protejate Lacul Cujdel, amenajarea traseelor turistice, modernizarea cailor de acces catre arealele turistice din zona Piatra Neamt.

 

"Prin realizarea acestor proiecte, zona turistica a municipiului Piatra Neamt se va dezvolta din punct de vedere turistic, ceea ce va determina o crestere a numarului turistilor de pe piata interna si externa. Diversificarea ofertei si cresterea calitatii serviciilor turistice va crea un impact social pozitiv pentru turisti. Acestia vor putea alege Piatra Neamt ca destinatie turistica de nivel european", mai sustine ministerul Turismului.

 

Echipa Promoafaceri


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii articole
Alte articole din aceeasi categorie:
book Oferte last minute 2020
book Tourex.ro – cele mai atractive oferte turistice pentru Paste si 1 Mai 2019
book Permisebarca.ro - este permisul barca agrement costisitor?
book Sfaturi pentru vacanta cu avionul, fara incidente
book Calea Victoriei isi are locul pe harta strazilor din Bucuresti inca de la inceputuri
book Pensiunea Ranca Safir – Destinatia celor aflati in cautarea ‘inimii’ Muntilor Parang
book Ranca-Safir.ro – Pachete adaptate confortului – Garantate de Pensiune Ranca Safir - Servicii de neuitat
book Cauti cazare la mare? Family Club Mercur Minerva Mamaia este solutia potrivita!
book Cazare ieftina in Baile Felix? Rezerva o camera la Pensiunea Vila Regent!
book Cazare la Casa Pinciuc – locul unde te simti ca acasa
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online