Informatii articole

ARTICOLE

 

Angajatii din turism, instruiti sa fie mai ospitalieri - proiect ramas doar pe hartie


Categorie : Articole > Turism
publicat pe : 18.02.2010

In Romania vor fi opt sau zece institute ale ospitalitatii, specializate in formarea de competente in domeniul turismului, astfel incat personalul implicat in asigurarea serviciilor de acest tip sa se poarte frumos cu clientii.

 

Situate in principalele zone de dezvoltare turistica, aceste institute vor fi de fapt fostele hoteluri care in timp, au devenit nefunctionale sau nu au mai fost in atentia investitorilor. Camerele de hotel vor fi folosite pentru cazarea cursantilor, fiind utilizate pe post de "campus", iar bucatariile si restaurantele se vor transforma in sali de curs si de conferinte.

 

"Unele hoteluri existente "din alte timpuri" nu se vor mai ridica la nivelul cerintelor actuale de clasificare (marimea camerei, etc.) si vor deveni neoperationale sau vor necesita investitii incredibil de mari, dar ele pot fi transformate in institute de formare in domeniul ospitalitatii cu posibilitatea de cazare a cursantilor", se arata intr-un program al Ministerului Turismului referitor la dezvoltarea sectorului pana in 2026.

 

Programul urmareste utilizarea hotelurilor de pe litoral in perioada septembrie - mai, in afara sezonului estival, dar si a celor din Brasov si Predeal in afara sezonului de iarna. Programele de formare in domeniul ospitalitatii vor fi finantate din bugete alocate din Fondurile structurale europene sau prin programe bilaterale.

 

Pregatirea formatorilor in domeniul ospitalitatii va fi asigurata la nivel european, de specialisti din tari "cu o industrie a ospitalitatii si a turismului suficient de matura", se arata in program. Pentru a fi admisi in programul de abilitati practice in domeniul ospitalitatii, candidatii vor sustine doua - trei interviuri cu privire la abilitatile personale in fata membrilor comisiei de examinare si a unor reprezentanti din sectorul turistic, un test psihologic si le vor fi evaluate cunostintele teoretice.

 

Cursantii in domeniul hotelier vor obtine un certificat de abilitati practice dupa finalizarea a trei semestre, in timp ce bucatarii vor avea nevoie de patru luni de pregatire pentru a le creste cota de ospitalitate.

 

In semesterul I vor fi prezentate notiuni de baza, in cel de-al doilea, se vor tine cursuri referitoare la pachetul de alimentatie publica si de cazare, in cel de-al treilea la abilitati culinare, servicii in alimentatia publica, receptie si menaj. Semestrul al patrulea, dedicat exclusiv bucatarilor va fi rezervat aprofundarii cunostintelor in domeniul abilitatilor culinare. Numarul cursantilor care vor fi pregatiti depinde de capacitatea de cazare si de numarul de locuri din bucataria scoala.

 

Prima serie de angajati ospitalieri ar fi trebuit sa iasa deja de pe 'banci" in 2009, dar proiectul a ramas deocamdata la faza de intiativa.
Evident, in Romania, ospitalitatea mai poate astepta. Celelalte tari vecine, oricum, ne-au luat-o inainte si la acest capitol.

 

Echipa Promoafaceri

 


RSS Feed

Publicitatea ta !
publicitate


Informatii articole
Alte articole din aceeasi categorie:
book Tourex.ro – cele mai atractive oferte turistice pentru Paste si 1 Mai 2019
book Permisebarca.ro - este permisul barca agrement costisitor?
book Sfaturi pentru vacanta cu avionul, fara incidente
book Calea Victoriei isi are locul pe harta strazilor din Bucuresti inca de la inceputuri
book Pensiunea Ranca Safir – Destinatia celor aflati in cautarea ‘inimii’ Muntilor Parang
book Ranca-Safir.ro – Pachete adaptate confortului – Garantate de Pensiune Ranca Safir - Servicii de neuitat
book Cauti cazare la mare? Family Club Mercur Minerva Mamaia este solutia potrivita!
book Cazare ieftina in Baile Felix? Rezerva o camera la Pensiunea Vila Regent!
book Cazare la Casa Pinciuc – locul unde te simti ca acasa
book Beneficiile cazarii in apartamente cu regim hotelier
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online