Informatii articole

ARTICOLE

 

Aveti datorii la stat? Nu puteti promova turismul in strainate. Aflati de ce


Categorie : Articole > Turism
publicat pe : 14.02.2010

 

Ministerul Turismului va participa, in 2010, la 92 de manifestari expozitionale de turism din strainatate, cele mai multe in Statele Unite.

 

Dintre aceste evenimente, cate unul va fi organizat in Slovenia, Slovacia, Cehia, Portugalia, Dubai, Irlanda, Finlanda, Norvegia, Ucraina, Moldova, Letonia, Estonia, Lituania, cate doua in Japonia, Olanda, Marea Britanie, Danemarca, Suedia, Elvetia, cate trei in Israel, Rusia si China, cate patru in Belgia, Canada si Polonia. Cinci dintre evenimente vor fi organizate in Italia, respectiv in Ungaria, cate sase in Austria, Spania si Franta, sapte in Germania si zece in SUA.

 

Bugetul estimativ pentru toate aceste manifestari depaseste 5,152 milioane de euro, potrivit informatiilor publicate pe site-ul Ministerului Turismului. In 2009, pentru cele 90 de manifestari expozitionale din strainatate, bugetul estimat a fost de peste 3,574 milioane de euro.

 

Regulamentul de participare la manifestarile expozitionale de turism prevede criterii stricte de selectie pentru participanti.

 

Astfel, firmele inregistrate conform Legii 31/1990, privind societăţile comerciale, cu modificările şi completările ulterioare, pot participa la aceste evenimente daca nu sunt in procedura de executare silita, reorganizare judiciara, faliment, inchidere operationala, dizolvare, lichidare sau in alte situatii reglementate de lege.

 

La data depunerii cererii de participare, firma nu trebuie sa inregistreze debite la bugetul de stat, respectiv la bugetele locale sau provenind din neplata contributiilor de asigurari sociale, a contributiilor de asigurari pentru somaj, a contributiei de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale, precum si a contributiilor pentru asigurarile sociale de sanatate.

 

De asemenea, firmele aflate in dificultate nu pot promova turismul romanesc la manifestarile internationale, potrivit Ministerului Turismului. Astfel, nu pot participa la manifestari internationale firmele care au pierdut mai mult de jumatate din capital si mai mult de un sfert din acest capital s-a risipit in cursul ultimelor 12 luni.

 

Conditiile sunt stricte avand in vedere ca participantii trebuie sa-si plateasca majoritatea cheltuielilor. Directia Generala de Promovare Turistica (DGTP) - reprezentantele de promovare turistica ale Romaniei in strainatate - nu au obligatia de a asigura expozantilor cazarea, transportul, accesul in cadrul complexului expozitional (legitimatii de intrare) pe perioada manifestarii, materiale de informare sau de protocol si nici nu au responsabilitati legate de paza sau pastrarea exponatelor si a materialelor de prezentare, potrivit Ministerului Turismului.

 

Amenajarea si decorarea infodesk-urilor, alta decat cea standard, se efectuează numai cu acordul expres al coordonatorului de stand si se suporta integral de catre expozant. Orice solicitare de dotare suplimentara trebuie facuta in scris la DGPT sau la sediul reprezentantelor de promovare turistica ale Romaniei in strainatate si va fi solutionata, evident, tot pe cheltuiala solicitantului.

 

Echipa Promoafaceri

 

 


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii articole
Alte articole din aceeasi categorie:
book Oferte last minute 2020
book Tourex.ro – cele mai atractive oferte turistice pentru Paste si 1 Mai 2019
book Permisebarca.ro - este permisul barca agrement costisitor?
book Sfaturi pentru vacanta cu avionul, fara incidente
book Calea Victoriei isi are locul pe harta strazilor din Bucuresti inca de la inceputuri
book Pensiunea Ranca Safir – Destinatia celor aflati in cautarea ‘inimii’ Muntilor Parang
book Ranca-Safir.ro – Pachete adaptate confortului – Garantate de Pensiune Ranca Safir - Servicii de neuitat
book Cauti cazare la mare? Family Club Mercur Minerva Mamaia este solutia potrivita!
book Cazare ieftina in Baile Felix? Rezerva o camera la Pensiunea Vila Regent!
book Cazare la Casa Pinciuc – locul unde te simti ca acasa
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online