Informatii articole

ARTICOLE

 

Cat a durat strategia de dezvoltare a ecoturismului in Romania


Categorie : Articole > Turism
publicat pe : 18.02.2010

Aproximativ doua ore. Cam atat a durat evenimentul in care ministrul Turismului, Elena Udrea, a anuntat, in iulie 2009, ca pana la sfarsitul anului va fi elaborata strategia de dezvoltare a ecoturismului.

 

Atunci, ministrul s-a arata optimist si si-a argumentat sperantele prin faptul ca exista cerere pentru practicarea unei astfel de forme de turism, ca exista si potential si ca, ramanarea in urma a dezvoltarii infrastructurii poate fi exploatata prin faptul ca turistii se pot bucura de vacante cat mai aproape de natura. Rezervatii naturale, flora, fauna, munte, toate reprezinta resurse care pot fi utilizate la maxim, s-a sustinut atunci.

 

"Speram si ne dorim ca strategia de dezvoltare a ecoturismului sa fie gata pana la sfarsitul acestui an si acest lucru va fi posibil, avand in vedere ca pe langa implicarea Ministerului Turismului vom avea parteneriate cu cei care au activitati in turism, cu asociatii profesionale si de promovare, cu patronatele din turism, cu administratorii ariilor protejate si cu participarea largă a turistilor", spunea atunci Elena Udrea.

 

Suntem in februarie 2010 si nu se mai face nicio referire legata de concretizarea promisiunilor. Poate fi vina zbuciumului politic care a afectat toate ministerele. Elena Udrea a fost si ea, ca si ceilalti ministri, demisionar, demis si interimar. Pana la urma si-a recastigat portofoliul. Ministerul este si el in faza de restructurare, incepand cu denumirea.

 

In urma cu un an insa, la un targ de turism, Elena Udrea invita turistii germani sa vina in Romania sa practice ecoturism si turism de aventura, recomandand in special Bucovina. Cateva luni mai tarziu, prezenta in zona cu pricina, ministrul se declara nemultumit de faptul ca lemnul este dat la o parte din inox si ca zona isi pierde din farmec in urma investitiilor care distrug specificul regiunii.

 

Avem si un Masterplan cu privire la regandirea si promovarea turismului in Romania, conceput pentru perioada 2007 - 2026. Documentul, structurat pe sute de pagini contine si mentiuni referitoare la ecoturism. Planul urmareste "generarea unei perceptii pozitive prin mass-media a atractiilor si facilitatilor turistice din Romania prin editoriale de interes general si specializate pe calatorii si in publicatiile cu profil turistic, programe TV etc", prin stimularea, sprijinirea si facilitarea vizitelor reprezentantilor mass-media in Romania, prevede documentul

 

Motivatia este aceea ca "este necesar sa existe o serie de articole si caracteristici de marca si care sa influenteze publicul calator".

 

"Se mentioneaza ca dezvoltarea turismului regional si rural reprezinta una din cele cinci prioritati secundare ale strategiei de realizare a unei dezvoltari echilibrate a regiunilor tarii. Dezvoltarea patrimoniului natural si cultural si activitatile concentrate asupra mediului natural si cultural sunt considerate, in plan, drept mijloace de dezvoltare si promovare a turismului. Turismul poate crea locuri de munca in zone dezavantajate prin imbunatatirea infrastructurii si serviciilor turistice, protectia mediului si a patrimoniului, refacerea utilitatilor existente si a statiunilor traditionale de importanat deosebita, precum si diversificarea ofertelor turistice, dezvoltarea ecoturismului, statiunilor balneare si a celor specifice sporturilor de iarna, dezvoltarea turismului cultural si istoric. Asociatiile familiale si micro-intreprinderile sunt mentionate in mod special ca posibilitate de crestere a oportunitatilor de ocupare a fortei de munca la nivel local", acesta este paragraful principal care face referiri generale la ecoturism.

 

Intre timp, situatia economica s-a schimbat, afacerile au fost regandite - cele care au scapat pana acum planurilor de iesire din criza - iar strategia de dezvoltare a ecoturismului se lasa asteptata.

 

Echipa Promoafaceri

 


RSS Feed

Publicitatea ta !
publicitate


Informatii articole
Alte articole din aceeasi categorie:
book Tourex.ro – cele mai atractive oferte turistice pentru Paste si 1 Mai 2019
book Permisebarca.ro - este permisul barca agrement costisitor?
book Sfaturi pentru vacanta cu avionul, fara incidente
book Calea Victoriei isi are locul pe harta strazilor din Bucuresti inca de la inceputuri
book Pensiunea Ranca Safir – Destinatia celor aflati in cautarea ‘inimii’ Muntilor Parang
book Ranca-Safir.ro – Pachete adaptate confortului – Garantate de Pensiune Ranca Safir - Servicii de neuitat
book Cauti cazare la mare? Family Club Mercur Minerva Mamaia este solutia potrivita!
book Cazare ieftina in Baile Felix? Rezerva o camera la Pensiunea Vila Regent!
book Cazare la Casa Pinciuc – locul unde te simti ca acasa
book Beneficiile cazarii in apartamente cu regim hotelier
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online