Informatii articole

ARTICOLE

 

Dilema brandului turistic la final, peste doua saptamani aflam daca mitul Dracula mai are sanse


Dilema brandului turistic la final, peste doua saptamani aflam daca mitul Dracula mai are sanseCategorie : Articole > Turism
publicat pe : 08.06.2010

Vom afla la sfarsitul lunii iunie care sunt elementele definitorii pentru brandul turistic al Romaniei si daca mitul Dracula sau litoralul se afla printre atractiile principale ale celor peste 80 de milioane de turisti straini care considera ca tara noastra ar putea fi "cool".

 

Cercetarea pentru brandul turistic al Romaniei a fost finalizata, iar rezultatele vor fi facute publice in cadrul unui eveniment organizat de Ministerul Turismului, in perioada 25 - 27 iunie, la Vatra Dornei. 

 

Vom afla astfel daca suma de 900.000 de euro alocata in acest sens consortiului THR-TNS a reusit sa stimuleze indeajuns creativitatea specialistilor asocierii. In cadrul evenimentului de la Vatra Dornei vor fi desemnate elementul vizual si sloganul definitorii pentru brandul turistic al Romaniei.

 

Munca nu a fost una usoara si deloc departe de speculatii. A fost o perioada de sase luni de cercetare, incluzand in special perceptia turistilor straini fata de valorile turistice din Romania. Au fost alese 8 tari ca tinte de promovare turistica, acestea fiind Austria, Franta, Germania, Italia, Ungaria, Rusia, Marea Britanie, SUA. Aici au fost realizate peste 10.000 de interviuri telefonice si 91 de interviuri detaliate.

 

Un numar de 170 de milioane de turisti din aceste tari, care calatoresc in strainatate, au raspuns intrebarilor legate de cat de "cool, trendy, casual", inventivi sau amuzanti suntem noi, ca si tara care vrem sa ne recastigam un loc important pe lista destinatiilor de vis. 83 de milioane dintre repondenti au aratat ca sunt interesati de Romania. Pentru peste 40 de milioane de turisti, Romania este "destinatie prioritara", au aratat reprezentantii consortiului.

 

Pentru turistii interesati de Romania, punctele de interes sunt peisajele naturale - in principal Muntii Carpatii si mediul rural, siturile culturale si istorice, cultura si modul de viata traditionale, este concluzia studiului realizat in tarile amintite.

 

Reprezentantii consortiului THR-TNS au dat pana in prezent doar indicii legate de faptul ca natura, cultura si posibilitatile de explorare sunt elemente luate in considerare in stabilirea brandului turistic al Romaniei.

 

In urma cu o luna de zile, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, declara ca Romania nu se va baza pe litoral pentru piata externa, ci pe turism cultural, balnear, circuite si Delta Dunarii. Romania va fi promovata in strainatate, ca destinatie turistica, de un "organism special" care urmeaza sa fie infiintat, mai spunea ministrul Elena Udrea.

 

Etapa urmatoare a proiectului va viza achizitionarea strategiei de promovare a brandului si a pachetelor media, pentru care sunt disponibile 75 de milioane de euro. Ministrul Elena Udrea a dat insa asigurari in ultima perioada ca pentru partea de promovare se va apela si la sponsori.

 

Echipa Promoafaceri.com

 


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii articole
Alte articole din aceeasi categorie:
book Oferte last minute 2020
book Tourex.ro – cele mai atractive oferte turistice pentru Paste si 1 Mai 2019
book Permisebarca.ro - este permisul barca agrement costisitor?
book Sfaturi pentru vacanta cu avionul, fara incidente
book Calea Victoriei isi are locul pe harta strazilor din Bucuresti inca de la inceputuri
book Pensiunea Ranca Safir – Destinatia celor aflati in cautarea ‘inimii’ Muntilor Parang
book Ranca-Safir.ro – Pachete adaptate confortului – Garantate de Pensiune Ranca Safir - Servicii de neuitat
book Cauti cazare la mare? Family Club Mercur Minerva Mamaia este solutia potrivita!
book Cazare ieftina in Baile Felix? Rezerva o camera la Pensiunea Vila Regent!
book Cazare la Casa Pinciuc – locul unde te simti ca acasa
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online