Informatii articole

ARTICOLE

 

Ghizi de animatie si bucatari specializati in cure de slabire pentru pensionarii din statiuni


Categorie : Articole > Turism
publicat pe : 14.02.2010

Ministerul Turismului a constatat ca pensionarii din statiunile balneare sufera din cauza lipsei distractiei si a oportunitatilor de animatie. Considerand ca aceste probleme sunt singurele ramase neeliberate din Cutia Pandorei, reprezentantii ministerului au gasit o solutie. Aceasta consta in organizarea de cursuri de formare profesionala pentru ghizii de animatie, care sa fie responsabili de activitatea de animare din statiuni, de organizarea de evenimente culturale si distractive (concursuri, festivaluri, jocuri), in special in timpul sezonului turistic.

 

„Acest personal trebuie sa beneficieze de o formare adecvata, care ar lua in considerare nevoile clientelei in varsta", se arata in planul de actiune pentru aplicarea strategiei de revigorare a turismului balnear, documente publicate pe site-ul ministerului.

 

Initiatorii acestui proiect explica faptul ca rolul seniorilor trebuie intarit. „Statiunile balneare ofera putine posibilitati de distractie si organizeaza putine evenimente ludice care sa se adreseze diferitelor tipuri de clientela turistica si care sa permita intarirea rolului social al seniorilor, favorizand participarea lor la viata sociala, culturala, artistica, consolidand legaturile intre generatii si promovand solidaritatea intergenerationala", se arata in documentul mentionat.

 

In acest sens va fi intocmit un studiu pilot, in valoare de 25.000 de euro, finantat de Ministerul Turismului. Un prim pas va fi crearea profilului ocupational pentru „Animator de statiuni turistice" si introducerea in COR a acestei ocupatii. Timp de trei ani, 45 de persoane vor fi formate pentru aceasta noua ocupatie, bugetul alocat fiind intre 150.000 si 200.000 de euro, bani obtinuti prin finantare europeana.

 

Prin acest program, Ministerul Turismului urmareste formarea unor profesionisti „de inalt nivel" specalizati intr-ale distractiei. Acestia vor elabora planuri de dezvoltare locala si studii de fezabilitate pentru amenajarile si echipamentele urbane si turistice, vor intocmi „politica de primire, de informare si de animatie turistica", fiind vorba de activitati de relatii publice, de promovare, inclusiv on-line si de administrare a centrului turistic. Ghizii de animatie vor trebui, de asemenea, sa atraga investitori privati in evenimentele si produsele turistice diverse oferite.

 

Strategia ministerului mai include cursuri de formare in bucataria dietetica a bucatarilor din statiunile balneare, astfel incat meniurile sa fie concepute in functie de nevoile medicale si de alimentatie ale turistilor, inclusiv pentru cei care doresc sa urmeze o cura de slabire.

 

Daca gastronomia si animatia se prefigureaza a avea o rezolvare favorabila, nu acelasi lucru se poate spune insa despre personalul medical din statiunile balneare, imbatranit si lipsit de motivatie. Atragerea medicilor tineri si pregatirea acestora sunt inca probleme care se cer a fi solutionate, ministerul constatand ca este nevoie de un studiu in acest sens, analiza pentru care nu este alocata inca nicio suma de bani.

 

Echipa Promoafaceri


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii articole
Alte articole din aceeasi categorie:
book Oferte last minute 2020
book Tourex.ro – cele mai atractive oferte turistice pentru Paste si 1 Mai 2019
book Permisebarca.ro - este permisul barca agrement costisitor?
book Sfaturi pentru vacanta cu avionul, fara incidente
book Calea Victoriei isi are locul pe harta strazilor din Bucuresti inca de la inceputuri
book Pensiunea Ranca Safir – Destinatia celor aflati in cautarea ‘inimii’ Muntilor Parang
book Ranca-Safir.ro – Pachete adaptate confortului – Garantate de Pensiune Ranca Safir - Servicii de neuitat
book Cauti cazare la mare? Family Club Mercur Minerva Mamaia este solutia potrivita!
book Cazare ieftina in Baile Felix? Rezerva o camera la Pensiunea Vila Regent!
book Cazare la Casa Pinciuc – locul unde te simti ca acasa
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online