Informatii articole

ARTICOLE

 

Noi legi pentru agentiile de turism: fara brevet si licenta valabila pe durata nederminata


Noi legi pentru agentiile de turism: fara brevet si licenta valabila pe durata nederminataCategorie : Articole > Turism
publicat pe : 14.04.2010

 

Agentiile de turism sau unitatile de primire turistica nu vor mai fi obligate sa detina brevet de turism pentru autorizare, iar licenta de turism va fi valabila pe durata nederminata, nemaifiind necesara vizarea la trei ani.

 

Obligativitatea detinerii acestui brevet era prevazuta in OG 58/1998 privind activitatea de turism din Romania. Masura a fost insa apreciata ca o ingradire a libertatii prestatorilor din Uniunea Europeana de a desfasura activitate turistica in Romania.

 

Astfel, pentru autorizare, va fi necesar ca agentiile de turism sau unitatile de primire turistica sa aiba personal pregatit conform normelor metodologice elaborate de Ministerul Turismului, in conditiile in care brevetul de turism nu mai este singurul document valabil pentru conducerea unor asemenea structuri.

 

Nu vor mai fi obligati nici sefii agentiilor de turism sa detina brevet de turism. Acestia va trebui sa detina, in schimb, unul din urmatoarele documente: certificat de absolvire a unui curs de formare manageriala in domeniu organizat de un furnizor de formare profesionala autorizat, diploma de licenta / masterat / doctorat privind absolvirea de cursuri universitare / postuniversitare in domeniul turismului sau brevet de turism specific functiei.

 

De asemenea, se elimina obligativitatea vizarii licentei de turism la un interval de trei ani, aceasta fiind valabila pe durata nedeterminata. In cazul in care se modifica datele de identificare ale operatorului economic, ale agentiei de turism sau ale filialelor acesteia si in situatia in care nu mai sunt indeplinite conditiile si criteriile de la data licentierii, operatorul economic va solicita Ministerului Turismului preschimbarea licentei de turism, in termen de maxim 30 de zile de la data aparitiei modificărilor.

 

Alte modificari vizeaza articolele referitoare la omologarea partiilor de schi si la utilizarea plajelor cu destinatie turistica, intrucat acestea nu mai corespundeau situatiei actuale. Astfel, s-a prevazut ca normele de utilizare a plajelor sa fie aprobate prin ordin al ministrului, iar omologarea partiilor de schi sa fie realizata de Ministerul Turismului impreună cu autoritatile locale, fara implicarea autoritatii publice centrale pentru sport.

 

Capitolul privind contraventiile si sanctiunile au fost abrogate, intrucat toate aceste contraventii sunt reglementate prin alte acte normative.

 

Modificarile legislative au in vedere alinierea actelor normative referitoare la organizarea si desfasurarea activitatii de turism, la legislatia europeana si sunt urgente, pentru evitarea sanctionarii Romaniei pentru nerespectarea obligatiilor care decurg din Tratatul de aderare la UE.

 

Echipa Promoafaceri

 


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii articole
Alte articole din aceeasi categorie:
book Oferte last minute 2020
book Tourex.ro – cele mai atractive oferte turistice pentru Paste si 1 Mai 2019
book Permisebarca.ro - este permisul barca agrement costisitor?
book Sfaturi pentru vacanta cu avionul, fara incidente
book Calea Victoriei isi are locul pe harta strazilor din Bucuresti inca de la inceputuri
book Pensiunea Ranca Safir – Destinatia celor aflati in cautarea ‘inimii’ Muntilor Parang
book Ranca-Safir.ro – Pachete adaptate confortului – Garantate de Pensiune Ranca Safir - Servicii de neuitat
book Cauti cazare la mare? Family Club Mercur Minerva Mamaia este solutia potrivita!
book Cazare ieftina in Baile Felix? Rezerva o camera la Pensiunea Vila Regent!
book Cazare la Casa Pinciuc – locul unde te simti ca acasa
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online