Informatii articole

ARTICOLE

 

Noi norme pentru pensiunile agroturistice: amplasate pe minim 2.000 mp, departe de poluare


Noi norme pentru pensiunile agroturistice: amplasate pe minim 2.000 mp, departe de poluareCategorie : Articole > Turism
publicat pe : 11.02.2011

Pensiunile agroturistice nou infiintate trebuie sa fie amplasate pe o suprafata de minimum 2.000 mp, exclusiv spatii verzi si spatii de parcare, in locuri ferite de surse de poluare, potrivit noilor norme metodologice de eliberare a certificatelor de clasificare, a licentelor si brevetelor de turism.

 

In ceea ce priveste pensiunile din mediul rural nou infiintate acestea trebuie sa fie amplasate pe o suprafata de minimum 1.000 mp, exclusiv spatii verzi si spatii de parcare, se arata in document.

 

Una dintre principalele noutati este cea care se refera la reducerea la 30 de zile a perioadei dintre data depunerii documentatiei complete si data eliberarii certificatului de clasificare, respectiv a licentei sau a brevetului de turism.

 

Termenul se reduce ca urmare a faptului ca eliberarea certificatelor de clasificare pentru structurile de primire turistice, a licentelor si brevetelor de turism se face pe baza declaratiei standardizate data pe proprie raspundere de solicitant, insotita de documentatia aferenta, prin care se atesta indeplinirea criteriilor de clasificare/licentiere/brevetare.

 

Verificarea indeplinirii criteriilor de clasificare sau de licentiere se realizeaza ulterior autorizarii in cadrul actiunilor de control desfasurate de reprezentantii cu atributii specifice din cadrul autoritatii administratiei publice centrale responsabile in domeniul turismului.

 

Acest sistem eficientizeaza procedura de autorizare in domeniul turismului, responsabilizeaza operatorul economic sau persoana fizica proprietar si/sau administrator al structurii de primire turistice care, pe proprie raspundere, declara ca indeplineste criteriile de clasificare/licentiere la darea in folosinta a structurii, respectiv la inceperea activitatii agentiei de turism. De asemenea, se elimina termenele pana la care erau amanate verificarile efectuate la fata locului, accelerandu-se intrarea structurilor de primire turistice si a agentiilor de turism in circuitul economic.

 

Actul normativ prevede, de asemenea, ca proprietarii sau administratorii unitatilor de primire turistica vor asigura conectarea la sistemul integrat de evidenta a turistilor in 60 de zile de la implementarea si operationalizarea acestuia.

 

Solicitarile depuse de operatorii economici si de persoanele fizice privind eliberarea certificatelor de clasificare, a licentelor, respectiv a brevetelor de turism, anterior intrarii in vigoare a actualelor norme metodologice, vor fi solutionate conform conditiilor in vigoare la momentul depunerii acestora la sediul autoritatii administratiei publice centrale responsabile in domeniul turismului.

 

Normele metodologice de eliberare a certificatelor de clasificare, a licentelor si brevetelor de turism au fost aprobate prin Ordinul ministrului nr. 899/2011 si sunt disponibile pe pagina electronica a ministerului la adresa www.mdrt.ro/turism/legislatie - sectiunea Control si autorizare pentru turism. Actul normativ a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 102/09.02.2011.

 

Echipa Promoafaceri.com

 

Foto: turism-arges.ro 


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii articole
Alte articole din aceeasi categorie:
book Oferte last minute 2020
book Tourex.ro – cele mai atractive oferte turistice pentru Paste si 1 Mai 2019
book Permisebarca.ro - este permisul barca agrement costisitor?
book Sfaturi pentru vacanta cu avionul, fara incidente
book Calea Victoriei isi are locul pe harta strazilor din Bucuresti inca de la inceputuri
book Pensiunea Ranca Safir – Destinatia celor aflati in cautarea ‘inimii’ Muntilor Parang
book Ranca-Safir.ro – Pachete adaptate confortului – Garantate de Pensiune Ranca Safir - Servicii de neuitat
book Cauti cazare la mare? Family Club Mercur Minerva Mamaia este solutia potrivita!
book Cazare ieftina in Baile Felix? Rezerva o camera la Pensiunea Vila Regent!
book Cazare la Casa Pinciuc – locul unde te simti ca acasa
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online