Informatii articole

ARTICOLE

 

Proiect pentru promovarea Techirghiolului: parc terapeutic, festival de umor, seminar medical


Proiect pentru promovarea Techirghiolului: parc terapeutic, festival de umor, seminar medicalCategorie : Articole > Turism
publicat pe : 10.01.2011

Statiunea Techirghiol va fi promovata turistic in cadrul unui proiect care are in vedere amenajarea falezei lacului si a unui parc terapeutic in fata sanatoriului balnear, organizarea unui festival de umor, a Zilelor Orasului si a unui simpozion medical.

 

Proiectul a fost initiat dupa ce autoritatea locala a constatat ca statiunea nu dispune de nicio posibilitate de agrement.

 

"In oras nu exista instalatii de agrement nautic, faleza lacului Techirghiol nu este amenajata, iar plaja nu este omologata. In plus, fata de statiuni precum Eforie sau Mangalia ale caror capacitati in ceea ce priveste infrastructura de conferinte si manifestari expozitionale depasesc 3000 de locuri fiecare, in Statiunea Techirghiol nu exista astfel de capacitati. Lipsa de atractivitate si vizibilitate a zonei precum si lipsa investitiilor in sectorul turistic pun piedici dezvoltarii si altor segmente ale activitatii turistice, in plus fata de turismul balnear deja existent", se arata in caietul de sarcini al proiectului.

 

Studiul de fezabilitate al proiectului a aratat ca in prezent, Techirghiolul nu este tranzitat decat de turistii care vin la sanatoriul balnear recunoscut pentru tratamentele pe baza de namol cu proprietati curative in cazul afectiunilor reumatice.

 

In acest context, Primaria Techirghiol a stabilit prioritatile strategice pentru dezvoltarea turismului in zona, "pastrand insa specificul local, traditiile si bogatia naturala a statiunii".

 

O componenta importanta a planului de dezvoltare o reprezinta exploatarea lacului Techirghiol din punct de vedere turistic prin amenajarea unui debarcader cu un vaporas care va face curse regulate intre lac si mare. In plus, turistii vor avea posibilitatea sa se plimbe cu hidrobicicleta pe lac sau sa se relaxeze in unul dintre cele sase baruri din lemn care vor fi deschise pe malul apei. Exploatarea turistica a lacului se va realiza cu obtinerea mai multor avize si autorizatii de la autoritatile de mediu, intrucat lacul se afla sub protectia mai multor acte normative.

 

Proiectul mai include amenajarea unui parc terapeutic in fata sanatoriului balnear si a unei Gradini Botanice, organizarea Zilelor Orasului Techirghiol (intre 26 si 28 august 2011), prin care sa se puna in lumina diversitatea etnica a zonei si a bogatiei de traditii si obiceiuri ale popoarelor de la Marea Neagra.

 

Proprietatile curative ale namolului sapropelic din Lacul Techirghiol vor fi promovate in cadrul unui Simpozion medical - "Namolul de Techirghiol" (in perioada 14 - 15 mai 2011).

 

Strategia de promovare a statiunii include si organizarea festivalului de umor "Scena lui Tanase" - dupa numele marelui actor Constantin Tanase - si care va cuprinde spectacole de teatru de comedie, grupuri de satira si umor, concursuri si expozitii de caricaturi, spectacole de revista. Evenimentul se va desfasura in perioada 22 - 24 iulie 2011.

 

Planul de promovare urmareste cresterea importantei statiunii Techirghiol din punct de vedere turistic, stimularea investitiilor, crearea de noi locuri de munca. In prezent, statiunea dispune de locuri de cazare intr-un hotel de o stea, in doua pensiuni tot de o stea si in 29 de vile (14 de o stea, 13 de doua stele si doua de trei stele).

 

Potrivit proiectului, Techirghiol, ca destinatie turistica, va fi promovat in cadrul Targului National de Turism de la Romexpo - editiile din primavara si din toamna - Targul International de Turism Holiday Market, de la Palatul Parlamentului si la Expovacanta Ploiesti.

 

Echipa Promoafaceri.com

 

Foto: sbtghiol.ro


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii articole
Alte articole din aceeasi categorie:
book Oferte last minute 2020
book Tourex.ro – cele mai atractive oferte turistice pentru Paste si 1 Mai 2019
book Permisebarca.ro - este permisul barca agrement costisitor?
book Sfaturi pentru vacanta cu avionul, fara incidente
book Calea Victoriei isi are locul pe harta strazilor din Bucuresti inca de la inceputuri
book Pensiunea Ranca Safir – Destinatia celor aflati in cautarea ‘inimii’ Muntilor Parang
book Ranca-Safir.ro – Pachete adaptate confortului – Garantate de Pensiune Ranca Safir - Servicii de neuitat
book Cauti cazare la mare? Family Club Mercur Minerva Mamaia este solutia potrivita!
book Cazare ieftina in Baile Felix? Rezerva o camera la Pensiunea Vila Regent!
book Cazare la Casa Pinciuc – locul unde te simti ca acasa
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online