Informatii articole

ARTICOLE

 

Promovarea atarna greu la desemnarea statiunii aspirante la titlul de excelenta prin EDEN 2010


Promovarea atarna greu la desemnarea statiunii aspirante la titlul de excelenta prin EDEN 2010Categorie : Articole > Turism
publicat pe : 28.04.2010

 

Statiunile turistice care aspira la titlul de Destinatie Europeana de Excelenta a anului 2010 trebuie sa indeplineasca mai multe criterii si sa obtina minim 70 de puncte din 100, pentru strategia de promovare acordandu-se 20 de puncte.

 

Ministerul Turismului a publicat pe site-ul institutiei criteriile de selectie a destinatiilor in cadrul proiectului EDEN - Destinatii Europene de Excelenta, care, in 2010, are ca tema turismul acvatic.

 

Cu cate 20 de puncte vor fi notate diversitatea si unicitatea resursei turistice acvatice, complexitatea si calitatea ofertei turistice (infrastructura, servicii si programe turistice), strategia de marketing si promovare.

 

Statiunile turistice care au participat la proiecte locale/regionale/internationale pentru dezvoltarea turismului durabil au sanse sa obtina 15 puncte, in timp ce activarea intr-o organizatie internationala creste punctajul cu 10.

 

Derularea de programe turistice pentru categoriile sociale defavorizate (persoane cu dizabilitati, tineri, persoane de varsta a treia, familii cu venituri reduse) este notata cu 10 puncte, in timp ce existenta centrelor de informare turistica va completa punctajul pana la 100.

 

Dosarele de concurs va trebui sa cuprinda o parte descriptiva intre 10 si 12 pagini, cu texte si fotografii. In anexe vor putea fi prezentate harti ale zonei, materiale de promovare in format tiparit sau electronic.

 

Dupa data limita de depunere a dosarelor - 10 mai - acestea vor fi analizate, iar statiunile care vor obtine minim 70 de puncte vor trece in faza urmatoare, cea a evaluarii in teren.

 

Castigatorii vor fi afisati pe site-ul ministerului.

 

Toate statiunile turistice participante la proiect vor participa, in iulie, la un eveniment de premiere, in care cele cu punctaj mai mare de 70 vor primi diplome.

 

Printre alte beneficii sunt participarea la un seminar pentru infiintarea retelei nationale a destinatiilor cu minim 70 de puncte, realizarea unui material bilingv (brosura plus CD) pentru prezentarea acestora.

 

Primele trei clasate vor putea participa la targuri de turism in strainatate, precum si la Targul de Turism al Romaniei, editia de toamna, in cadrul standului Ministerului. Cheltuielile de transport, cazare si masa nu vor fi suportate insa de catre Ministerul Turismului.

 

Destinatiile castigatoare vor beneficia de promovare pe site-ul ministerului si in mass - media.

 

La nivel european, destinatia clasificata pe locul I va participa la Ceremonia de decernare a premiilor EDEN, va fi inclusa in reteaua Destinatiilor Europene de Excelenta si va beneficia de doua spoturi publicitare, cu durata de unu, respectiv trei minute, care impreuna cu filmul de prezentare a proiectului EDEN cu tema turismul acvatic, vor fi promovate pe site-ul Comisiei Europene si in media europeana.

 

De asemenea, se va realiza o pagina special dedicata destinatiei clasificate pe locul I pe site-ul EDEN, www.edenineurope.eu.

 

Promovarea va mai include publicarea de informatii pe Facebook, realizarea de materiale promotionale pentru proiectul EDEN (brosuri, mape, pixuri) si publicarea de articole in reviste europene (EUObserver, Tribune de Bruxelles, The Parliament Review Magazine, Europa Diary).

 

Echipa Promoafaceri


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii articole
Alte articole din aceeasi categorie:
book Oferte last minute 2020
book Tourex.ro – cele mai atractive oferte turistice pentru Paste si 1 Mai 2019
book Permisebarca.ro - este permisul barca agrement costisitor?
book Sfaturi pentru vacanta cu avionul, fara incidente
book Calea Victoriei isi are locul pe harta strazilor din Bucuresti inca de la inceputuri
book Pensiunea Ranca Safir – Destinatia celor aflati in cautarea ‘inimii’ Muntilor Parang
book Ranca-Safir.ro – Pachete adaptate confortului – Garantate de Pensiune Ranca Safir - Servicii de neuitat
book Cauti cazare la mare? Family Club Mercur Minerva Mamaia este solutia potrivita!
book Cazare ieftina in Baile Felix? Rezerva o camera la Pensiunea Vila Regent!
book Cazare la Casa Pinciuc – locul unde te simti ca acasa
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online