Informatii articole

ARTICOLE

 

Promovarea turistica a ajuns la Sulina. Vor fi restaurate farurile si Cimitirul Maritim


Promovarea turistica a ajuns la Sulina. Vor fi restaurate farurile si Cimitirul Maritim Categorie : Articole > Turism
publicat pe : 12.11.2010

Orasul Sulina va renaste din punct de vedere turistic in urma unui proiect prin care vor fi reabilitate si restaurate Farurile Portile Dunarii, Cimitirul Maritim si faleza.

 

Initiativa scoaterii la lumina a orasului are la baza cifre si necesitati socio-economice. Orasul Sulina a fost vizitat in 2009 de 70.000 turisti, estimarile pentru 2012 invartindu-se in jurul cifrei de 200.000 de vizitatori.

 

Totodata, in prezent, turismul in zona este de scurta durata, orasul putand fi vizitat intr-o singura zi. Turistii care poposesc mai multe zile in oras se cazeaza la cele cateva pensiuni din Sulina si fac excursii pe apa in Delta Dunarii sau Marea Neagra.

 

Investitiile, care vor fi realizate intr-un termen estimat la 18 luni, au ca scop crearea unor puncte de interes deosebit, care nu pot fi vizitate într-o singura zi, in intentia ca turistii sa poata avea nevoie de mai multe zile pentru vizitarea zonei.

 

Promovarea turistica a zonei impune necesitatea existentei unui centru in acest scop. Centrul de Informare si Promovare Turistica se va realiza prin consolidarea, remodelarea, amenajarea si mansardarea actualei Biblioteci orasenesti, un imobil de peste 100 ani, cu stil arhitectural specific perioadei de secol XIX, cu influente arhitecturale grecesti. Initial, cladirea a apartinut familiei Apesos Stamate, avand la parter functiune de cofetarie de lux si la etaj locuinta proprietarului.

 

In Centru se va crea si o sala multimedia in care se vor organiza manifestari turistice - culturale cu scop promotional si se vor desfasura activitati cu impact asupra turistilor ca: festivaluri, seri turistice, filme de impulsionare a turismului, se arata in caietul de sarcini. Centrul va asigura informatiile necesare pentru turisti, promovarea turistica a obiectivelor de interes din localitate si din Delta Dunarii, specialisti in turism (ghizi pentru insotire si trasee turistice) si stabilirea de contacte cu centre similare pentru promovarea in comun a regiunii turistice.

 

In cadrul proiectului vor mai fi amenajate Portile Dunarii, respectiv farurile vechi construite inainte de anul 1900. Ambele faruri sunt in prezent nefunctionale si devalizate. Ele vor fi restaurate, li se vor monta balustrade si vor fi refacute scarile, urmand sa fie dotate cu mobilier urban si cu pardoseli decorative. In preajma acestora vor fi amplasate pontoane plutitoare de acostare pentru ambarcaţiuni mici.

 

Pentru Farul II de pe malul nordic al Dunarii s-au prevazut lucrari suplimentare care sa-i mareasca atractivitatea. Vor mai fi realizate o terasa acoperita pentru bar/cafenea si giftshop, partea superioara va fi transformata in punct de observatie a rezervatiei de pelicani cu care se invecineaza, fiind montat si un ecran de mari dimensiuni pentru vizionarea florei, faunei si a peisajelor din zona.

 

Un al treilea obiectiv care va aduce un plus de farmec orasului Sulina in urma lucrarilor care vor fi realizate este Faleza orasului, in prezent neamenajata cu elemente de mobilier urban, artistic, arhitectural si de creatie. Lucrarile de remodelare, sistematizare si amenajare care vor moderniza faleza, reproducand ambiental atmosfera de la inceput de secol XIX, o vor face atractiva turistic, prin refacerea pontoanelor, montarea de balustrade pentru asigurarea unui grad sporit de securitate pentru turisti, placarea zonala cu lemn de stejar, amenajare si mobilare.

 

Restaurarea Cimitirului Maritim este un alt obiectiv prin care Sulina va fi readusa la viata din punct de vedere turistic, conform proiectului.

 

"Cimintirul Viu", cum ii spun localnicii, este singurul cimitir din lume unde au fost inhumati membrii mai multor confesiuni. In incinta cimitirului exista cimitirul ortodox, cimitirul ortodox de rit vechi - lipovenesc, cimitirul grecesc, cimitirul anglican, cimitirul catolic, cimitirul evreiesc, cimitirul musulman. Cimitirele ortodox si cel ortodox de rit vechi sunt bine pastrate si intretinute, existand in oras o populatie care apartine acestor confesiuni. Celelate cimintire insa sunt distruse de timp si devalizate, nemaifiind intretinute din cauza disparitiei membrilor comunitatilor de care apartineau.

 

Cimitirul va fi supus unor lucrari de restaurare, remodelare si amenajare. Vor fi reconstruite placile funerare, mormintele, crucile, monumentele, cimitirele confesionale vor fi delimitate cu garduri, se vor crea alei si un grup sanitar.

 

Proiectul tehnic al proiectului "Remodelare, Amenajare si Reconversie obiective istorice si simbolice din orasul Sulina, pentru introducere in circuitul turistic" are o valoare estimata de 53 de milioane de lei.

 

Echipa Promoafaceri.com

 

Foto: primaria-sulina.ro

 


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii articole
Alte articole din aceeasi categorie:
book Oferte last minute 2020
book Tourex.ro – cele mai atractive oferte turistice pentru Paste si 1 Mai 2019
book Permisebarca.ro - este permisul barca agrement costisitor?
book Sfaturi pentru vacanta cu avionul, fara incidente
book Calea Victoriei isi are locul pe harta strazilor din Bucuresti inca de la inceputuri
book Pensiunea Ranca Safir – Destinatia celor aflati in cautarea ‘inimii’ Muntilor Parang
book Ranca-Safir.ro – Pachete adaptate confortului – Garantate de Pensiune Ranca Safir - Servicii de neuitat
book Cauti cazare la mare? Family Club Mercur Minerva Mamaia este solutia potrivita!
book Cazare ieftina in Baile Felix? Rezerva o camera la Pensiunea Vila Regent!
book Cazare la Casa Pinciuc – locul unde te simti ca acasa
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online