Informatii articole

ARTICOLE

 

CE propune reducerea cu 80 - 90% a costurilor pentru un brevet european unic


CE propune reducerea cu 80 - 90% a costurilor pentru un brevet european unicCategorie : Articole > Web, tehnologie, IT
publicat pe : 13.04.2011

Costul unui brevet european cu valabilitate unitara in 25 de state membre ar putea fi de aproximativ 3.000 de euro, conform unei propuneri a Comisiei Europene, formulate in contextul in care costurile actuale sunt de zece ori mai mari.

 

Comisia Europeana a supus examinarii un pachet cu doua propuneri legislative, bazate pe cooperarea consolidata, care vor reduce substantial costul brevetelor in Europa. Astfel, orice societate sau persoana va putea sa-si protejeze inventiile prin intermediul unui brevet european unic valabil in 25 de state membre.

 

Actualul sistem european de brevetare este foarte costisitor si complex, in special in etapa care urmeaza acordarii unui brevet, ceea ce reprezinta un obstacol in calea inovarii in Europa.

 

Oficiul European pentru Brevete (OEB) - un organism al Organizatiei Europene de Brevete, organizatie interguvernamentala compusa din 38 de tari (UE 27 + alte 11 tari europene) - examineaza cererile de brevete si este responsabil de acordarea brevetelor europene daca sunt indeplinite conditiile necesare. Insa, pentru ca brevetul acordat sa fie valabil intr-un stat membru, inventatorul trebuie sa solicite validarea acestuia la nivel national in fiecare tara in care se urmareste protectia brevetelor.

 

Acest proces presupune costuri administrative si de traducere considerabile care ajung la aproximativ 32.000 de euro atunci cand se urmareste protectia brevetelor in UE-27, suma din care 23.000 euro reprezinta numai tarifele de traducere. In comparatie, un brevet in SUA costa in medie 1.850 de euro.

 

Pentru pastrarea valabilitatii brevetelor este necesar sa se plateasca anual taxe de prelungire in fiecare tara, iar un transfer al brevetului sau un acord de licenta pentru folosirea inventiei brevetate trebuie inregistrate in acelasi mod.

 

Potrivit propunerii CE, costul unui brevet european cu valabilitate unitara in 25 de state membre va fi de 680 de euro, dupa o etapa de tranzitie in care costurile nu ar depasi inca suma de 2.500 de euro.

 

Ce propune Comisia Europeana

 

Titularii de brevete europene pot depune cereri pe langa OEB pentru obtinerea protectiei unitare a brevetelor valabile pe teritoriul a 25 de state membre. Brevetele vor garanta acelasi nivel de protectie a inventiilor lor in toate cele 25 de tari.

 

Cererile de brevete pot fi prezentate in orice limba. Totusi, pe baza procedurilor de lucru existente, EBO va continua sa analizeze cererile si sa acorde brevetele in engleza, franceza sau germana (limbile oficiale ale EBO). Pentru solicitantii care locuiesc in UE si isi depun cererea in alta limba decat cele trei limbi oficiale ale EBO, se va compensa costul traducerii in una dintre limbile oficiale ale EBO. In sfarsit, dupa acordarea brevetului, cererile de brevet, care definesc domeniul de aplicare al protectiei, trebuie traduse in celelalte doua limbi oficiale ale EBO.

 

Pentru o perioada de tranzitie de maximum 12 ani, va fi necesar ca brevetele europene cu valabilitate unitara care au fost acordate in franceza sau in germana sa fie traduse in engleza. Brevetele acordate in engleza vor trebui traduse in alta limba oficiala a UE. Aceste traduceri vor fi necesare pana cand va deveni disponibila traducerea automata de calitate superioara pentru a garanta accesibilitatea informatiilor continute in brevete. Traducerile suplimentare din perioada de tranzitie vor contribui in mod direct la dezvoltarea unui sistem de traducere automata de calitate superioara.

 

Echipa Promoafaceri.com

 

Foto: financialregulationforum.com


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii articole
Alte articole din aceeasi categorie:
book Ronexprim, lider pe piata romaneasca de aparate de masura, participa la 3 evenimente in luna septembrie
book Cum alegem un expert SEO bun
book Cum sa eviti greselile de SEO?
book Publicitate pe Facebook: fii acolo unde sunt si clientii tai
book Cum trebuie sa fie realizat un site web profesional?
book Campanii social media, sau cum sa iti promovezi inteligent afacerea
book Creare website: ce implica procesul de dezvoltare end-to-end?
book Ai pornit un start-up in 2019? Apeleaza la o agentie digitala si fa-te cunoscut publicului tau tinta
book Un magazin online pentru o afacere de succes: cum il poti avea?
book Primul pas in crearea unui brand: manualul de identitate
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online