Informatii articole

ARTICOLE

 

Primul pas in crearea unui brand: manualul de identitate


Primul pas in crearea unui brand: manualul de identitateCategorie : Articole > Web, tehnologie, IT
Informatie adaugata de : Agentia Fortin
publicat pe : 29.01.2019

Asa-numitul „brand book” sau manualul de identitate este primul pas in crearea unui brand. Acesta este un ghid de imagine al companiei, care prezinta o serie de informatii esentiale despre modalitatile prin care se poate comunica despre el. Cu alte cuvinte, un manual de identitate este cel care va specifica informatii precum: spatiul de siguranta al logo-ului, modalitatile de amplasare, tipul de font folosit in conceperea materialelor de promovare a companiei, codurile cromatice si culorile reprezentative pentru acesta, precum si alte specificatii pentru elementele vizuale de identitate.

Un astfel de instrument va fi extrem de util in orice moment si in orice etapa de consolidare a unui business, pentru ca va comunica designerilor/oamenilor de marketing regulile dupa care trebuie sa se ghideze in conceperea materialelor promotionale, a articolelor si asa mai departe. Astfel, comunicarea va fi uniforma in absolut toate mediile.

 

Importanta manualului de identitate pentru crearea unui brand

In cazul business-urilor mici sau abia lansate pe piata, manualul de identitate este o optiune, si nu un must-have, motiv pentru care uneori lipseste cu desavarsire. Importanta acestui instrument este foarte ridicata, iar acest lucru va fi relevat in timp, atunci cand echipele de marketing vor incerca sa comunice un mesaj unitar catre audienta, dar vor avea nevoie de reguli.

De exemplu: compania X doreste sa se promoveze online si offline, prin intermediul unui video cu text proiectat pe un display dintr-un mall, dar si prin intermediul unor campanii Adwords ce se folosesc de bannere. Pentru realizarea ambelor tipuri de materiale, se apeleaza la doua agentii distincte, fiecare pe domeniul ei de activitate. Ce tip de font vor folosi cele doua agentii? Unde vor amplasa logo-ul companiei? Ce culori vor utiliza in conceperea materialelor? Iar raspunsul pe care il vei da, ar putea fi „conteaza?”.

Ei bine, conteaza extrem de mult, iar aici intervine relevanta pentru crearea unui brand. Acest proces nu este altceva decat o modalitate de a spune povestea business-ului tau intr-un mod autentic. Stii deja ca Starbucks, de exemplu, foloseste culorile verde si alb si le vei recunoaste sigla in orice moment. Ei bine, la fel este si in cazul propriului tau business. Fiecare material trebuie sa urmeze aceeasi linie de comunicare.

 

Ce implica de fapt crearea unui brand?

Desigur, crearea unui brand inseamna mai mult decat realizarea si respectarea unui manual de identitate. Un brand este modalitatea prin care o companie „se povesteste” publicului sau. Fiecare experienta care se ofera consumatorului (de la tipul de muzica auzit intr-un anumit magazin si pana la imbracamintea vanzatorului de la ghiseu) este rezultatul urmat din crearea unui brand. Sa revenim la exemplu Starbucks: numele scris pe paharul tau, atunci cand iti cumperi o cafea, este rezultatul acestui proces. In aceeasi masura, modalitatile de comunicare in spatiul digital prin stilul de adresare uniform, aceeasi coloristica, aceeasi imagine, acelasi ton of voice, acelasi mod de pozitionare a siglei si asa mai departe face parte tot din segmentul de branding si trebuie sa urmeze regulile de definire a acestuia.

Pentru a concepe o strategie de branding eficienta, poti apela la sprijinul unor agentii full service. De exemplu, Fortin.Agency, cei care te pot ajuta aici sa iti definesti manualul de identitate, segmentul de public, strategia media si de comunicare, concurenta existenta si asa mai departe. Fortin.Agency efectueaza cercetari de piata si vine in sprijinul companiilor si cu servicii de implementare comunicare propriu-zise.

Mult succes!


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii articole
Alte articole de aceeasi firma:
book Baterie cada termostatata – extrem de utila pentru baia ta!
book Care sunt aspectele de care vrei sa tii cont atunci cand cumperi mobila pentru casa ta?
book Ghidul cumparatorului – totul despre un lac pentru lemn pret accesibil
book Cum trebuie sa fie realizat un site web profesional?
book Dispenser sapun lichid – cum fac alegerea cea mai potrivita?
book Afla cum sa alegi cele mai bune fotolii pentru locuinta ta
book Semineu bioetanol – eleganta la superlativ
book Descoperiti cele mai rezistente lacuri pentru exterior. Alegerile perfecte pentru calitatea lemnului
book Bateria din baia ta – un detaliu important pentru o incapere decorata cu bun gust
book Ridicati-va prestigiul cu masini second Germania
 

Informatii articole
Alte articole din aceeasi categorie:
book Cum trebuie sa fie realizat un site web profesional?
book Campanii social media, sau cum sa iti promovezi inteligent afacerea
book Creare website: ce implica procesul de dezvoltare end-to-end?
book Ai pornit un start-up in 2019? Apeleaza la o agentie digitala si fa-te cunoscut publicului tau tinta
book Un magazin online pentru o afacere de succes: cum il poti avea?
book Stiai ca locul de pe Google al afacerii tale depinde de serviciile de optimizare web site? Afla tot ce trebuie sa stii despre acest serviciu
book Fii in topul rezultatelor Google cu un website de prezentare profesionist
book Lucruri de baza pe care trebuie sa la stiti inainte de a decide montarea unui sistem de supraveghere video pentru exterior
book Invata cum sa alegi un sistem de supraveghere video exterior in functie de spatiul locuintei
book Realitati din media online: nu esti pe Google, nu existi
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online