Informatii comunicate

COMUNICATE

 

50 de reclamatii ale turistilor inregistrate de MDRT in perioada sarbatorilor


Categorie : Comunicate > Administratie, institutii publice
publicat pe : 05.01.2012

În jur de 50 de reclamații au fost primite, în perioada 24 decembrie 2011 - 2 ianuarie 2012, la numărul telverde pentru turiști (0800.86.82.82), la telefoanele mobile și fixe și pe adresele de email ale inspectorilor Direcției Control, Verificare și Monitorizare Turistică din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT).

 

Reuniți în comandamente de iarnă, inspectorii MDRT au intervenit, după caz, alături de reprezentanți ai administraţiei publice locale (din cadrul comisariatelor de protecție a consumatorului, al direcțiilor de sănătate publică, direcțiilor sanitare, veterinare și pentru siguranța alimentelor, gărzii financiare, poliției, jandarmeriei etc.) şi ai serviciilor publice de salvamont.

 

Printre reclamațiile primite de comandamentele de iarnă ale MDRT s-a numărat sesizarea unui grup de 30 de turiști care făcuseră o rezervare pe internet la o pensiune din Voroneț (județul Suceava), iar condițiile prezentate în ofertă, spun reclamanții, au fost altele decât cele găsite la fața locului. Raportul de control al inspectorilor MDRT este încă în curs de elaborare.

 

O altă reclamație primită de comandamentele de iarnă ale MDRT a venit din partea unei turiste din Poiana Brașov care a reclamat că o pârtie folosită pentru săniuș nu este amenajată corespunzător și că prezintă risc de accidente. Inspectorii MDRT au contactat imediat un salvamontist care s-a deplasat la fața locului și a constatat că respectiva pârtie este una improvizată și că nu este autorizată de minister. Salvamontistul le-a cerut persoanelor care se aflau pe pârtie să folosească pentru săniuș doar zonele special amenajate pentru că, altfel, se expun unor riscuri care se pot solda cu accidente grave.

 

Directorul Direcției Control, Verificare și Monitorizare Turistică din cadrul MDRT, Dorin Gherghina, spune că numărul tot mai mare de reclamații înregistrate de minister arată că turiștii au înțeles cât de important este să nu treacă deloc cu vederea serviciile proaste care le sunt oferite în structurile turistice. „Și de aceste sărbători echipele de inspectori ai MDRT s-au aflat la datorie. Telefoanele inspectorilor au fost în permanență deschise și la dispoziția turiștilor. Mă bucur să constat că aceștia au înțeles disponibilitatea noastră chiar și în perioada sărbătorilor și că nu au ezitat să facă sesizări atunci când nu au fost mulțumiți de serviciile pe care le-au primit. Turiștii au înțeles că pot conta pe noi. Este important să nu treci cu vederea serviciile proaste care îți sunt oferite într-o structură turistică și să reclami de îndată acest lucru. Numai astfel inspectorii MDRT pot interveni pentru sancționarea și prevenirea acestor practici care au efecte total nefaste pentru dezvoltarea turismului românesc. Profit de ocazie să le reamintesc tuturor că au la dispoziție nonstop și gratuit numărul telverde pentru turiști, 0800.86.82.82, numerele de telefon, inclusiv de telefon mobil, ale inspectorilor MDRT și adresele lor de email, toate aceste date de contact fiind disponibile pe site-ul ministerului", a declarat Dorin Gherghina.

 

Biroul de Presa MDRT


RSS Feed

Publicitatea ta !
publicitate


Informatii comunicate
Alte comunicate din aceeasi categorie:
book Bransamente electrice Bucuresti, siguranta si clienti multumiti!
book De ce sunt extrem de importante serviciile in lumea moderna?
book Servicii de curatenie Bucuresti
book La ce este buna consultanta juridica?
book Sanatatea si securitatea in munca
book Paladin Store - Anul acesta se poarta lenjerii de pat Disney. Comanda online!
book Legea privind Insolventa persoanelor fizice a trecut de Senat
book Fapta buna diferentiaza brand-urile intre care trebuie sa alegem zilnic
book De ce a iesit Iohannis presedinte?!
book Cadastru. Siati ca...?
 
Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online