Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Delta Dunarii si statiunile balneare, cresteri spectaculoase ale numarului de turisti


Delta Dunarii si statiunile balneare, cresteri spectaculoase ale numarului de turistiCategorie : Comunicate > Administratie, institutii publice
publicat pe : 12.12.2011

Audio-comunicat Creșteri spectaculoase au avut loc și în ceea ce privește preferințele turiștilor români. Cele mai importante evoluții au fost înregistrate la nivelul stațiunilor balneare (+23,7%), al Bucureștiului și orașelor mari (+20,7%), al stațiunilor montane (+17,9%) și al localităților mici, sate și orășele (+15,7%). Per ansamblu, în primele nouă luni ale anului față de aceeași perioadă din 2010 numărul de turiști români a avut o creștere de 16,9%.

 

 

Ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului, Elena Udrea, spune că aceste evoluții sunt o dovadă că, acolo unde ministerul a investit în infrastructura turistică și în promovare, turismul românesc a fost relansat.

 

 „Vorbim despre creșteri de aproape 50% a turismului în Delta Dunării într-un singur an! De ce altă dovadă mai clară este nevoie pentru a arăta că ceea ce facem astăzi facem bine? De când am preluat conducerea acestui minister, am investit în Deltă cât n-a investit nimeni în ultimii 20 de ani. Anul acesta am inaugurat portul din Sfântu-Gheorghe și Triunghiul Mănăstirilor, drumul care leagă cele trei mănăstiri dobrogene foarte vizitate de turiști, Celic Dere, Saon şi Cocoşu. Avem, apoi, investițiile masive în amenajarea plajei și a portului turistic de la Sulina. Și am dat doar câteva exemple. Uitați-vă, apoi, ce creșteri spectaculoase sunt înregistrate atât în rândul turiștilor străini, cât și români pentru stațiunile balneare. Ce dovezi mai clare trebuie pentru a arăta ce rezultate formidabile au aceste investiții pe care le derulăm în stațiuni, dar și toate celelalte demersuri pe care le facem pentru turismului medical și balnear? Nu uitați de protocolul de colaborare semnat în acest an, la inițiativa Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, de toate instituțiile direct implicate în turismul medical și balnear. Am readus acest produs turistic în atenția tuturor, a opiniei publice, a investitorilor și, iată, deja și în atenția românilor, pentru care stațiunile balneare au devenit prima destinație turistică din punct de vedere a creșterii numărului de turiști, cât și în rândul străinilor, care, după Delta Dunării, au preferat stațiunile balneare. Vorbim clar despre o relansare a turismului românesc pe toate aceste sectoare și despre o construcție solidă a căror rezultate vor fi din ce în ce mai vizibile în perioada imediat următoare. Mă bucură să spun că, așa cum zice o vorbă românească, acolo unde pune mâna Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului se face treabă", a declarat ministrul dezvoltării regionale și turismului, Elena Udrea.


Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT) a derulat în ultimii doi ani investiții masive în infrastructura turistică și în marketingul și promovarea destinațiilor românești atât din fonduri europene, cât și din fonduri de la bugetul de stat. În perioada 2009 - 2011 au fost alocate pentru dezvoltarea turismului fonduri europene și de la bugetul național de 812 milioane de euro, față de 20 de milioane de euro, cât au fost alocate în perioada 2006 - 2008. În plus, dezvoltarea turismului s-a făcut în ultimii ani strategic, prin implementarea unor planuri de acțiune coerente de coordonare a domeniul (Planul Strategic și Operațional de Marketing Turistic al României 2011 - 2015, Planul Strategic și Operațional de Marketing Turistic pentru București 2011 - 2015, Strategia de Creare și Promovare a Brandului Național de Turism, Strategia Națională de Dezvoltare a Ecoturismului, Strategia Națională de Dezvoltare a Turismului Balnear).

 

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Turism (INCDT) este o unitate aflată în coordonarea MDRT, care realizează analize folosind datele Institutului Național de Statistică (INS), ale Băncii Naționale a României și ale mai multor organisme internaționale de cercetare a turismului.

 

Biroul de presa

Ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului


RSS Feed

Publicitatea ta !
publicitate


Informatii comunicate
Alte comunicate din aceeasi categorie:
book Bransamente electrice Bucuresti, siguranta si clienti multumiti!
book De ce sunt extrem de importante serviciile in lumea moderna?
book Servicii de curatenie Bucuresti
book La ce este buna consultanta juridica?
book Sanatatea si securitatea in munca
book Paladin Store - Anul acesta se poarta lenjerii de pat Disney. Comanda online!
book Legea privind Insolventa persoanelor fizice a trecut de Senat
book Fapta buna diferentiaza brand-urile intre care trebuie sa alegem zilnic
book De ce a iesit Iohannis presedinte?!
book Cadastru. Siati ca...?
 
Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online