Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Ministerul Apararii Nationale continua actiunile terestre, aeriene si navale


Ministerul Apararii Nationale continua actiunile terestre, aeriene si navaleCategorie : Comunicate > Administratie, institutii publice
publicat pe : 12.02.2012

Ministerul Apărării Naţionale continuă duminică, 12 februarie, acţiunile terestre, aeriene şi navale în sprijinul populaţiei afectate de viscol şi ninsorile abundente. Armata a intervenit şi acţionează în continuare în situaţiile excepţionale cu care se confruntă populaţia şi autorităţile locale, pentru salvarea vieţilor puse în pericol, pentru colectarea, distribuirea de alimente şi bunuri de strictă necesitate şi pentru deszăpezirea principalelor căi de acces.

 

'Armata acţionează din solidaritate, este o datorie constituţională să fie alături de popor, la greu, iar militarii acţionează 24 de ore din 24 alături de colegii din Ministerul Administraţiei şi Internelor şi îşi fac datoria. Acesta este un mod excepţional de solidaritate. Suntem o armată NATO, ne facem datoria cu succes nu numai în teatrele de operaţii, ci şi aici în ţară, unde este nevoie de noi', a declarat ministrul Gabriel Oprea, sâmbătă, 11 februarie, în vizita de lucru efectuată împreună cu primul-ministru Mihai Răzvan Ungureanu şi ministrul Administraţiei şi Internelor Gabriel Berca, în localităţi din judeţele Vrancea şi Buzău.

 

În prezent, sunt în curs de desfăşurare 19 de misiuni de intervenţie în judeţele din Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei, unde militarii acţionează pentru salvarea vieţilor omeneşti, pentru distribuirea de alimente şi bunuri de strictă necesitate şi pentru deszăpezirea căilor de acces. Intervenţiile militarilor pentru deszăpezirea localităţilor vizează, în principal, deblocarea căilor de acces spre şcoli, spitale, cămine de bătrâni, a unor locuinţe izolate, ambulanţe sau maşini care blochează căile rutiere.

 

În cursul nopţii şi în dimineaţa zilei de duminică, 12 februarie, prioritatea Armatei a fost ca produsele alimentare şi materialele de strictă necesitate, oferite de asociaţii şi patronate ale producătorilor din industria alimentară sau colectate la cele 38 de centre deschise, în Bucureşti şi în mai multe garnizoane de pe cuprinsul întregii ţări, să fie transportate de urgenţă către populaţia din localităţile izolate.


Astfel, aeronavele militare C-27 J SPARTAN, ale Forţelor Aeriene Române, au continuat podul aerian, instituit din ordinul ministrului Apărării Naţionale Gabriel Oprea, şi au transportat, pe timpul nopţii, 20 de tone de produse alimentare, de la Bucureşti la Bacău. De asemenea, este în desfăşurare o operaţiune de preluare, cu o aeronavă C-27 J SPARTAN, a 6 tone de alimente colectate în centrele deschise la Timişoara şi Sibiu, care se transportă la Flotila 95 Aeriană din Bacău. De la Flotila 95 Aeriană Bacău, ajutoarele umanitare sunt preluate imediat de militari din Divizia 2 Infanterie, care le transportă, cu autocamioane, în localităţi izolate din judeţul Vrancea, în baza solicitărilor adresate de autorităţile locale.

 

Aeronavele militare vor continua, şi pe parcursul acestei seri, să efectueze misiuni de transport al ajutoarelor umanitare colectate în ţară către Bacău.

 

Pe căile rutiere, prin grija Comandamentului Logistic Întrunit şi a Diviziei 1 Infanterie, începând cu noaptea de sâmbătă spre duminică, au fost transportate 23 tone de produse alimentare, cu autocamioane, către localităţi izolate de ninsori din judeţele Buzău, Ialomiţa şi Vrancea.

 

În dimineaţa zilei de duminică, 12 februarie, alte 10 autocamioane ale Armatei au plecat din Bucureşti către localităţile Râmnicelu, Boldu, Bălăceanu, Cochirleanca, Ghergheasa, Balta Albă, Luciu şi Vâlcele, din jud. Buzău, şi Dumitreşti, jud. Vrancea, cu 38 tone de alimente şi două tone de îmbrăcăminte, care sunt distribuite populaţiei de către autorităţile locale.

 

În sprijinul populaţiei afectate din judeţele Buzău şi Vrancea, două camioane cu alimente colectate prin grija Ministerului Agriculturii sunt transportate de militarii Diviziei 2 Infanterie în localităţile izolate.

 

În jud. Galaţi, în zona localităţilor Buciumeni, Nicoreşti, Poiana şi Vişina, detaşamente de militari din Brigada 10 Geniu execută lucrări de distrugere a gheţii şi deszăpezire a căilor de comunicaţii. În jud. Vrancea, un detaşament din Batalionul 288 Artilerie Antiaeriană acţionează în zona localităţii Gura Caliţei şi un detaşament de la Brigada 8 LAROM intervine, în localitatea Dumitreşti, pentru deszăpezirea căilor de comunicaţie.

 

Pe Dunăre, remorcherul maritim de salvare 'Grozavul' execută permanent misiunea pe canalul navigabil al Dunării, între porturile Sulina şi Tulcea, pentru spargerea gheţii, dar şi pentru transportul de persoane şi aprovizionarea cu alimente a localităţilor izolate din Deltă. Remorcherul Fluvial 328 continuă să asigure transportul de persoane între Tulcea şi suburbia Tudor Vladimirescu.

 

Acţiunea de colectare a produselor alimentare pentru populaţia afectată continuă şi duminică, 12 februarie, iar bunurile sunt distribuite urgent cu mijloace tehnice militare terestre sau aeriene, în funcţie de condiţiile meteorologice.

 

Pentru a veni în întâmpinarea interesului mare manifestat de cetăţenii români pentru semenii noştri aflaţi în dificultate în localităţi izolate, Ministerul Apărării Naţionale a continuat să deschidă sâmbătă şi duminică centre de colectare la unităţile militare din Someşeni şi Floreşti - Cluj Napoca, în localităţile Bistriţa, Turda, Botoşani, Piatra Neamţ, Prundu Bârgăului, Miercurea Ciuc, Vatra Dornei, Sfântu Gheorghe, Odorheiu Secuiesc, Lunca de Sus, Arad, Lipova, Brad, Lugoj, Caransebeş, Dej, Câmpeni, Şimleu Silvaniei, Baia Mare, Zalău, Sighişoara, Deva, Târgovişte, Piteşti, Satu Mare, Râşnov, Sebeş şi Târgu Cărbuneşti.

 

În aceste localităţi, ca şi în centrele deschise iniţial în Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Sibiu, Braşov, Craiova, Brăila şi Bacău, cetăţenii pot face donaţii duminică până la ora 20.00.

 

Ministerul Apărării Naţionale monitorizează situaţia din ţară, prin structura de specialitate a Statului Major General, şi are pregătiţi în permanenţă 8.000 de militari şi aproape 2.000 de mijloace tehnice, conform ordinului ministrului Apărării Naţionale Gabriel Oprea, pentru a interveni de urgenţă în sprijinul autorităţilor publice locale şi centrale, în limitarea efectelor ninsorii şi viscolului.

 

Biroul de Presă

Foto: realitatea.net


RSS Feed

Publicitatea ta !
publicitate


Informatii comunicate
Alte comunicate din aceeasi categorie:
book Bransamente electrice Bucuresti, siguranta si clienti multumiti!
book De ce sunt extrem de importante serviciile in lumea moderna?
book Servicii de curatenie Bucuresti
book La ce este buna consultanta juridica?
book Sanatatea si securitatea in munca
book Paladin Store - Anul acesta se poarta lenjerii de pat Disney. Comanda online!
book Legea privind Insolventa persoanelor fizice a trecut de Senat
book Fapta buna diferentiaza brand-urile intre care trebuie sa alegem zilnic
book De ce a iesit Iohannis presedinte?!
book Cadastru. Siati ca...?
 
Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online