Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Raportul Ministerului Afacerilor Interne: 3.784 de intervenții în 24 de ore, 822 de infracțiuni semnalate și 11.775 de contravenții sancționate

Raportul Ministerului Afacerilor Interne: 3.784 de intervenții în 24 de ore, 822 de infracțiuni semnalate și 11.775 de contravenții sancționateCategorie: Comunicate > Administratie, institutii publice
publicat: 08.03.2023

În ultimele 24 de ore efectivele Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 3.784 de evenimente, 2.310 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.474 circumscrise situațiilor de urgență.

 

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 822 de posibile infracțiuni, peste 21% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 57 de persoane.

 

Au fost prinși în flagrant 157 de autori de infracțiuni care au săvârșit 175 de fapte penale, și au fost depistate 12 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale. Polițiștii rutieri au acționat, la nivelul întregii țari, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. În urma acțiunilor din teren, au fost retrase 371 de certificate de înmatriculare și au fost reținute 586 de permise de conducere, dintre care 53 pentru consum de alcool și 5 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise.

 

Polițiștii și jandarmii au constatat 11.775 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 3,7 milioane de lei. Tot ieri, pompierii au desfășurat 198 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 37 de obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Pentru abaterile constatate pompierii au aplicat 750 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 622.000 de lei.

 

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, pompierii au desfășurat 1.210 misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 98 pentru stingerea de incendii și 5 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 6 persoane.

 

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 12 misiuni aero-medicale, fiind salvate 12 persoane aflate în situații de urgență.

 

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.400 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

 

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 121.451 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 412 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

 

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 40,9%.

 

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 18.859 de mijloace de transport și 63.891 de persoane, dintre care 6.813 de cetățeni ucraineni.

 

Sursa foto: mai.gov.roPublicitatea ta!
publicitate


Informatii comunicate
comunicate din aceeasi categorie:
book Reuniunea comună a Rețelei Europene a Raportorilor Naționali sau a Mecanismelor Echivalente și a Platformei Societății Civile privind traficul de persoane
book ANPC încearcă blocarea activității asociațiilor de consumatori prin restrângerea drepturilor acestora!
book Siguranța ta nu e o joacă, campanie națională de prevenire a traficului de minori
book Consiliul Europei cere eliberarea imediată a lui Aleksey Navalnyy și reamintește Rusiei de obligația sa legală de a pune în aplicare hotărârile CEDO
book 14 grupuri infracționale organizate – destructurate în 2022 în urma investigațiilor pentru combaterea infracțiunilor de criminalitate informatică
book Management profesionist la Companiile Ministerului Transporturilor și Infrastructurii
book Programul de burse oferit de România atrage peste 50.000 de tineri non-UE din 146 de țări pentru anul universitar 2023-2024
book Bransamente electrice Bucuresti, siguranta si clienti multumiti!
book La ce este buna consultanta juridica?
book Sanatatea si securitatea in munca
 
Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Cele mai citite știri și articole

Publicitatea ta!
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Publicitate online - promovare servicii

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink - publicitate

Ghid comunicare si promovare online