Informatii comunicate

COMUNICATE

 

China va depasi Statele Unite si va domina comertul global pana in 2030


China va depasi Statele Unite si va domina comertul global pana in 2030Categorie : Comunicate > Afaceri
publicat pe : 18.04.2011

China ar putea depasi Statele Unite drept cea mai importanta destinatie internationala comerciala pana in 2030, arata un recent raport PwC.

 

Bucuresti, 18 aprilie 2011. Comertul international si-a revenit la nivelul de dinainte de criza economica globala, iar in anii urmatori ierarhiile in comertul global se vor modifica in mod radical pe masura ce economiile emergente vor incepe sa domine principalele rute maritime si aeriene la orizontul anului 2030. Acestea sunt principalele concluzii ale unui raport recent al PwC care analizeaza viitorul comertului international, luand in calcul evolutia primelor 25 de destinatii comerciale maritime si aeriene pana in 2030.

 

In cadrul raportului, economistii PwC au folosit tehnici speciale de modelare economica pentru a proiecta evolutia schimburilor comerciale bilaterale, atat cele maritime, cat si cele aeriene, analizand 29 de economii de-a lungul urmatoarelor doua decenii. Dintre concluziile raportului mentionam:

 

  • China va depasi Statele Unite si va domina comertul global la orizontul anului 2030;
  • Patru rute comerciale majore vor aduce oportunitati semnificative de dezvoltare pentru companiile de transport si logistice:
    • Regiunea Asia-Pacific;
    • Comertul dintre economiile emergente si pietele dezvoltate - indeosebi ruta Germania-China;
    • Comertul dintre economiile emergente, pe ruta Asia - America Latina;
    • Comertul dintre China si Africa.

 

Comertul international a scazut puternic in 2009, dar si-a revenit la nivelurile anterioare, si se estimeaza ca anul 2010 va marca depasirea volumului de marfuri schimbate in 2008, considerat anul de varf. Ca proportie din PIB-ul global, comertul international va creste pe termen scurt, pe fondul revenirii cresterii economice. Pana in 2030, peisajul competitiv in comertul international se va modifica radical, economiile emergente incepand sa genereze cea mai mare parte a productiei globale.  

 

„Romania are potential de a deveni, prin intermediul portului Constanta, principala poarta de intrare a bunurilor provenind din Estul Asiei si Orientul Mijlociu catre Europa Centrala si de Est, si astfel de a ajunge una dintre rutele comerciale majore din viitor. Dar pentru a-si maximiza avantajele geografice competitive, in afara de imbunatatirea infrastructurii, Romania trebuie sa implementeze cateva modificari legislative esentiale, care ar transforma-o intr-o destinatie ideala pentru importurile europene.  Ma refer in principal la amanarea platii TVA la import pentru toate companiile, indiferent de cuantumul importurilor, la implementarea sistemului reprezentarii fiscale globale si la facilitati vamale precum Agentul Economic Autorizat ", a declarat Peter de Ruiter, Partener, Liderul Departamentului de Consultanta Fiscala si Juridica, PwC Romania.

 

 "Companiile de transport si logistice vor trebui sa se adapteze acestei schimbari in dinamica rutelor comerciale pentru a putea sa-si valorifice la maximum oportunitatile de profit", a precizat Peter de Ruiter, Partener.

 

Companiile care isi vor adapta strategia  din perspectiva acestor modificari ale dinamicii schimburilor comerciale internationale din urmatorii 20 de ani vor avea avantaje competitive semnificative pe aceasta piata  puternic interconectata. „Avantajul „primului venit" va fi unul considerabil pentru cei care reusesc sa-si stabileasca o prezenta solida pe o ruta comerciala care va creste in importanta in viitor, iar aceasta ar fi crucial pentru dezvoltarea Romaniei", a adaugat de Ruiter. 

 

De fapt, modificarea peisajului competitiv al comertului global genereaza deja oportunitati, dar si provocari pentru cei care opereaza in industria de transport si logistica. Spre exemplu, 73% dintre directorii de companii din acest sector declara ca isi adapteaza strategiile pentru a raspunde potentialului de crestere din pietele emergente.

 

Pana in 2030, China va deveni principalul partener comercial global, aparand in 17 din primele 25 de rute comerciale. De asemenea, se remarca ascensiunea unor economii emergente precum Indonezia, Malayezia, Nigeria, Thailanda, Arabia Saudita, Brazilia, India si Emiratele Arabe Unite.

 

Pentru a vedea intregul raport PwC Future of world trade: Top 25 sea and air freight routes in 2030, va rugam sa accesati site-ul www.economics.pwc.com.

 

Despre PwC:

 

PwC (www.pwc.com/ro) ofera servicii de audit financiar, consultanta fiscala si consultanta pentru afaceri, specializate pe diferite sectoare pentru a contribui la crearea unui mediu de afaceri favorabil si a genera un plus de valoare pentru clientii sai si pentru toti factorii implicati. Cei peste 161,000 de angajati ai firmei din 154 de tari isi valorifica gandirea, experienta si expertiza pentru a oferi perspective noi si solutii practice pietei.

 

„PwC" semnifica reteaua de firme membre ale PricewaterhouseCoopers International Limited (PwCIL). Fiecare dintre acestea este persoana juridica cu statut independent si nu actioneaza ca agent al PwCIL sau a oricarei alte firme membre. PwCIL nu furnizeaza niciun fel de servicii clientilor. PwCIL nu este reponsabila pentru actele sau omisiunile niciunei alte firme membre si nici nu-si poate exercita controlul sau judecata profesionala pentru a le obliga in niciun fel. Nicio firma membra nu este responsabila sau raspunzatoare pentru actele sau omisiunile niciunei alte firme membre, nici nu poate sa-si exercite controlul asupra altei firme, sau sa oblige alta firma sau PwCIL in vreun fel.

 

Ruxandra Băndilă

Marketing & Business Development Director

PwC Romania

Tel : +40 (21) 225 35 00

 


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii comunicate
Alte comunicate din aceeasi categorie:
book E timpul sa-ti descoperi pasiunea: trenulete electrice de mare viteza pentru locuinta ta
book Plase anti tantari
book Cum alegi o formatie de muzica usoara?
book Rochii mireasa Suceava - calitate ireprosabila
book Servicii funerare Bucuresti - alaturi de un personal specializat
book Criterii pentru alegerea ramelor pentru ochelarii de vedere
book Cazare Sinaia - desprinsa din rai
book Rochii mireasa Suceava - un plus de rafinament
book Lenjerii de pat albe cu aspect diafan
book Formatii nunta - repertoriu versatil ce va aduce reusita sigura
 
Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online