Informatii comunicate

COMUNICATE

 

ResponsabilitateSociala.ro aduce studii de caz europene de CSR la Bucuresti


ResponsabilitateSociala.ro aduce studii de caz europene de CSR la BucurestiCategorie : Comunicate > Afaceri
publicat pe : 18.04.2011

Autorii celui mai influent portal de CSR local, ResponsabilitateSociala.ro, vor organiza pe 17-18 mai, la Bucuresti, evenimentul "European CSR Lessons".

 

Acesta ii va oferi publicului roman inspiratie despre potentialul Responsabilitatii Sociale a Companiilor, aducandu-i exemple de succes din spatiul european, prezentate de invitati straini de marca. Printre acesti invitati se numara pana acum: Dr. Isaac Sheps (CEO, Carlsberg UK), Franz Karl Prüller (Director Programe de Dezvoltare Sociala, Fundatia ERSTE) si Giorgio Capurri (Manager de Sustenabilitate, UniCredit Group).

 

Evenimentul se adreseaza tuturor liderilor de opinie care vor sa inteleaga mai bine domeniul CSR, facand o comparatie corecta intre ce se intampla in Romania si ce se intampla pe alte piete europene: profesionisti din companii sau agentii, lideri ONG, jurnalisti, bloggeri, reprezentanti ai mediului universitar sau institutional etc.

 

Dragos Dehelean, coordonatorul ResponsabilitateSociala.ro, spune despre rolul evenimentului pentru piata romaneasca:

 Desi in ultimii ani au existat progrese importante, publicul roman nu este inca suficient de interesat de atributul , cand se gandeste la o companie sau alta. In consecinta nu exista o masa critica, care sa le ceara companiilor sa fie mai responsabile fata de impactul pe care il au asupra mediului sau a comunitatilor unde actioneaza. Iar aici, un rol esential il au formatorii de opinie. Noi credem ca daca acestor formatori li se va oferi o perspectiva proaspata, cu initiative spectaculoase care se intampla pe alte piete europene, ei vor intelege mai bine importanta CSR pentru dezvoltarea socio-economica. Totodata asteptarile lor de la companiile din Romania vor creste si, in acelasi timp, vor privi cu alti ochi eforturile pe care le fac deja unele dintre acestea.

 

Formatul evenimentului

 

European CSR Lessons este un eveniment organizat in parteneriat cu o serie de companii multinationale prezente in Romania. Fiecare companie va invita cate un specialist sau decident strain, de la sediul sau central sau dintr-o tara europeana in care activeaza. Acesta va prezenta un studiu de caz despre o initiativa de CSR de impact, pe care a derulat-o. Apoi va intra in dialog cu publicul despre situatia domeniului CSR din tara lui si din Europa. Totodata, companiile partenere vor putea prezentainitiative locale de succes, prin care au schimbat in bine viata societatii romanesti.

 

In fiecare zi vor exista cate 2 sesiuni de studii de caz, pe urmatoarele teme:

 

Ziua 1

    Protectia mediului: programe de reciclare/economisire, de voluntariat sau de educatie ecologica, solutii de reducere a amprentei de carbon, de protejare a biodiversitatii etc. Produse si operatiuni responsabile: produse sau servicii accesibile pentru toti ("design for all"), produse "eco friendly", servicii financiare responsabile, programe de educare/constientizare a clientilor etc. 
Ziua 2
    Dezvoltarea comunitatilor locale: programe de dezvoltare a infrastructurii comunitare de orice tip (economica, educationala, sanitara, culturala etc.), proiecte de interventie comunitara in caz de dezastre etc. Incluziune/accesibilitate: initiative in domeniul discriminarii de gen sau al diversitatii in interiorul sau exteriorul companiei, programe adresate grupurilor dezavantajate, programe de asistenta sociala sau in domeniul sanatatii etc.
      

In fiecare din aceste sesiuni, vor sustine prezentari atat invitatii straini, cat si reprezentanti ai companiilor din Romania. Formatul urmareste sa faciliteze schimbul de experiente intre profesionistii in CSR din Romania si cei straini. De asemenea, ii va permite publicului sa puna intr-un context local-european initiativele prezentate, implicandu-l astfel mai mult in dezbatere.

 

La finalul fiecarei zile, va exista o a treia sesiune, intitulata "Idei pentru o economie Europeana sustenabila".  In cadrul acesteia, invitatii straini vor intra intr-un dialog liber cu publicul roman, despre domeniul CSR din tara lor, dar si despre stadiul si perspectivele la nivel european.

 

Pana la lansarea site-ului oficial, publicul e invitat sa urmareasca noutatile despre eveniment pewww.ResponsabilitateSociala.ro si sa-si exprime interesul de a participa, la adresa www.csrlessons.eu.

 

"European CSR Lessons" este organizat in parteneriat cu Eventness si beneficiaza de sustinerea media a: The Money Channel, Money Express, Europa FM, Academia Catavencu, IQads, SMARK, Comunicatedepresa.ro, Elevate si Phoenix Media.

 

Asociatia de Comunicare Ethos

 

Doing Business este numele de brand asociat cu o serie de evenimente dedicate comunitatii de afaceri. Sub aceasta titulatura organizatorii isi propun desfasurarea unor workshop-uri si conferinte menite sa clarifice diversele aspecte legate de o cat mai buna desfasurare a proceselor din mediul de business.

Primul eveniment din serie, Doing Business Online, s-a desfasurat pe 22 noiembrie 2005 si le-a prezentat oamenilor de afaceri romani oportunitatile oferite de Internet si de comertul electronic.

 

Link Magazine

Este una dintre cele mai importante publicatii de IT&C din Romania dedicate segmentului Business. In fiecare editie, Link ofera cititorilor sai instrumentele de care acestia au nevoie: informatii de ordin juridic, statistici, analize, tendinte, previziuni, comentarii de specialitate, stiri, consultanta de afaceri si project management.

Din luna februarie, Link Magazine editeaza in parteneriat cu BRD-GSG, singura publicatie scrisa din Romania dedicata comertului electronic si industriei online - Link2eCommerce.

 

Selenis este o agentie de consultanta, specializata in folosirea mediului online. Misiunea Selenis este sa ajute companiile sau organizatiile romanesti sa fie competitive si sa prospere pe piata europeana, folosind Internetul si noile tehnologii de comunicare.

 

Asociatia pentru Tehnologie si InternetAPTI este Asociatia Pentru Tehnologie si Internet. Ea reprezinta un grup de initiativa ai carui membri considera ca prin actiunea lor comuna pot schimba in bine unele aspecte ce deranjeaza in Internetul romanesc.

 

DotCommerce Romania este prima companie procesatoare de carti de credit/debit în Romania si pe pietele Europene în dezvoltare, subsidiara DotCommerce LTD Boston. Compania este un payment gateway care ofera solutii de procesare on-line a platilor electronice atat pentru tranzactii B2B, B2C, C2C cat si B2G , G2B, C2G, folosind tehnologii de securitate de ultima ora, sustinute de o vasta experienta si profesionalism.

 

Camera de Comert si Industrie a Romaniei CCIR este cea mai puternica asociatie a mediului de afaceri din Romania, reunind in randurile sale intreaga retea de 42 de camere de comert si industrie teritoriale, precum si alte camere de comert bilaterale si asociatii profesionale.

 

Dragos Dehelean - Presedinte

ASOCIATIA DE COMUNICARE ETHOS

www.responsabilitatesociala.ro


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii comunicate
Alte comunicate din aceeasi categorie:
book E timpul sa-ti descoperi pasiunea: trenulete electrice de mare viteza pentru locuinta ta
book Plase anti tantari
book Cum alegi o formatie de muzica usoara?
book Rochii mireasa Suceava - calitate ireprosabila
book Servicii funerare Bucuresti - alaturi de un personal specializat
book Criterii pentru alegerea ramelor pentru ochelarii de vedere
book Cazare Sinaia - desprinsa din rai
book Rochii mireasa Suceava - un plus de rafinament
book Lenjerii de pat albe cu aspect diafan
book Formatii nunta - repertoriu versatil ce va aduce reusita sigura
 
Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online