Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Rominserv Valves Iaifo Zalau, investitii de 500.000 USD in 2011


Rominserv Valves Iaifo Zalau, investitii de 500.000 USD in 2011Categorie : Comunicate > Afaceri
publicat pe : 02.11.2011

Rominserv Valves Iaifo Zalău, membră a Grupului Rompetrol, a realizat în acest an investiţii de peste 500.000 USD, în special pentru optimizarea fluxurilor de producţie şi reducerea consumului de resurse cât şi pentru creşterea gradului de protecţie a mediului.


"Investiţiile se înscriu în strategia companiei de dezvoltare a activităţilor de producţie de armături şi fittinguri, atât în creşterea eficienţei operaţionale cât şi în reducerea impactului asupra mediului şi a comunităţii în care îşi desfăşoară activităţile. Valoarea totală a investiţiilor realizate în perioada 2006-2010 se ridică la aproximativ 3,5 milioane USD, la care se vor adăuga în perioada 2011-2012 peste 540.000 USD pentru investiţii de mediu", declară Ioan David, director general Rominserv Valves IAIFO Zalău.

 

Prin achiziţia a două noi compresoare elicoidale, compania îşi va reduce cu aproximativ 25% costurile aferente staţiei de compresoare (consumul de energie electrică şi apa industrială, mentenanţă şi piese de schimb). La acestea se adaugă reabilitarea şi modernizarea unor instalaţii şi clădiri, costurilor totale de producţie urmând să scadă cu 10%.

 

Rominserv Valves Iaifo a continuat şi în acest an transpunerea angajamentelor asumate prin politica de mediu, de reducere şi prevenire a impactului activităţilor de producţie, dar şi de identificare şi evaluare/eliminare a eventualelor probleme de mediu. Astfel, compania a proiectat şi realizat o serie de instalaţii de captare şi tratare a emisiilor de pulberi, care vor permite monitorizarea şi reducerea acestora şi creşterea gradului de protecţie a mediului în zona platformei Iaifo.


În acest sens, compania a alocat 900.000 USD, în perioada 2006 - 2010, pentru proiecte de mediu; unul dintre acestea a constat în ecologizarea şi închiderea, în 2009, a depozitului de deşeuri industriale nepericuloase din comuna Crişeni, judeţul Sălaj.

 

Rominserv Valves Iaifo Zalău a înregistrat în ianuarie - august 2011 o cifră de afaceri de peste 6 milioane USD, în creştere cu 20% faţă de nivelul consemnat în perioada similară a 2010 şi estimează până la finele anului atingerea unui nivel total de circa 10 milioane USD. În aceeaşi perioadă, compania a avut un rezultat operaţional de 120.771 USD, în creştere cu 27% faţă de rezultatul consemnat în aceeaşi perioadă din 2010.

 

Rezultatul este susţinut, pe lângă parteneriatele existente, şi de programul de creştere a capacităţii rafinăriei Petromidia la 5 milioane tone de materie primă unde Rominserv Iaifo a asigurat cea mai mare parte de armături pentru noile proiecte, precum şi de extinderea parteneriatelor pentru producţia de piese turnate cu firmele GEA Grasso Germania, POLNA Polonia, SYSMEC România, ZAMKON Polonia, etc.

 

Despre Rominserv Valves Iaifo Zalău

Rominserv Valves Iaifo Zalău a fost înfiinţată în 1969, fiind specializată în proiectarea, fabricarea şi comercializarea unei game largi de armături industriale din fontă şi oţel precum şi supape de siguranţă cu arc. Din 2004, compania a devenit membră a Grupului Rompetrol, prin includerea ei în cadrul activităţilor Rominserv, antreprenorului general al Grupului.

 

Compania asigură o gamă largă de armături industriale tipo-dimensionale cu diverse utilizări în domeniile: petrolier, petrochimic, transport de gaze, centrale termice, reţele de distribuţie a apei, pentru temperaturi de lucru joase şi ridicate, precum şi pentru medii de lucru specific. Producţia este complet integrată, compania dispunând de sectoare de bază (turnătorii din fontă şi oţel, forjă, tratament termic, prelucrări mecanice, montaj şi probe), precum şi sectoarele auxiliare (laboratoare pentru analize chimice şi spectrale, laboratoare pentru control nedestructiv, etc). Rominserv Valves Iaifo produce o gamă largă de armături industriale fabricate din fontă turnată, oţel carbon turnat sau forjat, oţeluri aliate şi inoxidabile: robinete cu sertar pană oţel şi fontă, cls. 150-600, DN 2-24; robinete cu ventil-oţel şi fontă, cls 125-300 DN ½-10; robinete cu reţinere cls. 125-600, DN 2-12; robinete cu sferă, cls. 150-300, DN 11/2-6; filtre de impurităţi oţel şi fontă PN 25-40; DN 15-400; PN 16; DN 15-400; separatoare termodinamice oţel şi fontă, PN 25/40, DN 15-50; PN 10, DN 15-50; robinete cu clapă fluture PN 6; 10; 16, DN 50-100; sorburi simple, PN 1; 2.5; 4; 6; DN 40-600, sorburi cu ventil de reţinere PN 1; 2.5; 4; 6; DN 40-400; indicatoare de nivel PN 25-63, DN 25; supape de siguranţă cu arc din oţel, tip Tip B 1000 PN 40/25 si Tip P1000 PN 40/25.

 

Produsele Rominserv Valves IAIFO sunt agrementate tehnic de Comisia pentru Agrement Tehnic în Construcţii.

 

În afara produselor de bază ale fostei IAIFO, Rominserv Valves IAIFO Zalău s-a orientat către cele executate pe baza documentaţiei beneficiarilor, ceea ce-i conferă un avantaj important pe piaţa de profil.

 

Departamentul de Comunicare şi Relaţii Publice
Grupul Rompetrol

Roxana Sîrbu

Tel : 021/307 74 17 

http://www.trgcorporatecenter.com


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii comunicate
Alte comunicate din aceeasi categorie:
book E timpul sa-ti descoperi pasiunea: trenulete electrice de mare viteza pentru locuinta ta
book Plase anti tantari
book Cum alegi o formatie de muzica usoara?
book Rochii mireasa Suceava - calitate ireprosabila
book Servicii funerare Bucuresti - alaturi de un personal specializat
book Criterii pentru alegerea ramelor pentru ochelarii de vedere
book Cazare Sinaia - desprinsa din rai
book Rochii mireasa Suceava - un plus de rafinament
book Lenjerii de pat albe cu aspect diafan
book Formatii nunta - repertoriu versatil ce va aduce reusita sigura
 
Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online