Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Studiu Rentrop & Straton: Accesul la finantare reprezinta cea mai presanta problema pentru companii


Categorie : Comunicate > Afaceri
publicat pe : 29.06.2011

Doar 29,2% din fondurile obtinute din finantari sunt investite in noile tehnologii, iar cercetarea detine o pondere ingrijoratoare de 6,2%, potrivit studiului "Accesul companiilor la finantare" realizat de Divizia Market Research a grupului romano-german Rentrop & Straton.

 

Mai putin de o treime din companiile romanesti au beneficiat pana in prezent de finantare din surse externe afacerii. 67,7% din fondurile obtinute in urma finantarii au fost investite in echipamente, iar 47% din managerii romani au folosit banii pentru finantarea activitatilor curente derulate de companii (plata facilitatilor, a salariilor). Totodata, studiul realizat arata ca 35,4% din fonduri au fost alocate pentru extinderea domeniului de activitate.

 

In ceea ce priveste sursele de finantare pe care managerii intentioneaza sa le acceseze in eventualitatea unei viitoare nevoi de credit, pe primele locuri se claseaza fondurile proprii (73,6%) si finantarile din programe ale Uniunii Europene (73,5%).Managerii romani iau in considerare si creditele bancare in proportie de 48,7%, urmate de finantarea din programe ale Guvernului Romaniei (38,2%), leasingul (30,6%), creditele de la furnizori si clienti (26,2%) si fondurile imprumutate de la cunoscuti (16,4%).

 

Cu o pondere redusa sunt amintite creditele pe efecte de comert (factoring-ul si scontarea) - 11.7%, emiterea de actiuni si obligatiuni (4,4%, respectiv 2,5%) si fondurile de capital de risc (2,6%).

 

Studiul "Accesul companiilor la finantare" pe scurt:

- Accesul la finantare reprezinta cea mai presanta problema intampinata de companii la momentul actual, in derularea activitatii, urmata de identificarea si atragerea clientilor.

- Internetul detine primul loc in ceea ce priveste sursele de informare utilizate de manageri, cu privire la finantare;

- Cele mai cunoscute, cat si cele mai utilizate surse de finantare sunt creditele bancare si fondurile proprii;

- Primele doua criterii avute in vedere in alegerea modalitatii de finantare a afacerii sunt reprezentate de: riscurile asociate modalitatii respective de finantare si costurile implicate de alternativa de finantare;

- Riscul de dobanda este perceput ca avand cel mai mare nivel potential in ceea ce priveste influenta procesului de finantare asupra activitatii companiei/afacerii;

- Mai putin de o treime din companii au beneficiat pana in prezent de finantare din surse externe afacerii;

- Noile tehnologii, cat si procesul de cercetare, se numara printre cele mai putin utilizate directii de investitie a fondurilor obtinute din finantari;

- Intentia de solicitare a diverselor fonduri, potential necesare pe viitor, se indreapta preponderent in directia fondurilor proprii si a finantarilor din programe ale Uniunii Europene;

- Existenta unor relatii contractuale anterioare si reputatia detinuta de institutia financiara pe piata de profil  sunt principalele doua criterii luate in calcul de catre manageri  in vederea alegerii intermediarului financiar, pentru obtinerea finantarii necesare. Astfel, companiile detin si urmaresc sa detina relatii contractuale de creditare cu institutiile bancare ce beneficiaza de notorietate si putere financiara pe piata de profil.

Studiul "Accesul companiilor la finantare" a fost realizat pe un esantion de 1.027 de respondenti, in perioada 1 - 22 iunie 2011, de Divizia Market Research a grupului romano-german Rentrop & Straton.

 

Despre Rentrop&Straton

De 16 ani liderul pietei de informatii specializate din Romania, grupul romano-german Rentrop&Straton are peste 200,000 de clienti. Din portofoliul Rentrop&Straton amintim: colectia Consilier (Taxe si Impozite, Contabilitate, TVA, Impozit pe Profit, Codul Muncii, Managementul Resurselor Umane, Management Financiar, Contracte Comerciale), colectia Revista Romana, colectia Newsletter, colectia Expert CD, colectia Ghidul Managerului Eficient. Cu 130 de angajati, peste 500 de autori si specialisti si o cifra de afaceri de 3 milioane de euro, Rentrop&Straton este cel mai important furnizor roman de informatii specializate.

 

Rentrop&Straton face parte din reteaua internationala VNR Verlag für die Deutsche Wirtschaft AG, important grup de consultanta in afaceri german, cu operatiuni la Bonn, Berlin, Salzburg, Zürich, Varșovia, București, Moscova, Londra, Manchester, Madrid și Johannesburg. Rentrop&Straton este membru SIPA (Specialized Information Publishers Association), membru fondator BRAT (Biroul Roman de Audit al Tirajelor) si ARMAD (Asociatia Romana de Marketing Direct).

 

Cristina Apopei - Project Manager - Market Research

RENTROP&STRATON

www.rentropstraton.ro


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii comunicate
Alte comunicate din aceeasi categorie:
book E timpul sa-ti descoperi pasiunea: trenulete electrice de mare viteza pentru locuinta ta
book Plase anti tantari
book Cum alegi o formatie de muzica usoara?
book Rochii mireasa Suceava - calitate ireprosabila
book Servicii funerare Bucuresti - alaturi de un personal specializat
book Criterii pentru alegerea ramelor pentru ochelarii de vedere
book Cazare Sinaia - desprinsa din rai
book Rochii mireasa Suceava - un plus de rafinament
book Lenjerii de pat albe cu aspect diafan
book Formatii nunta - repertoriu versatil ce va aduce reusita sigura
 
Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online