Promovare afaceri, publicare comunicate de presa
Promovare firme, servicii si produse prin articole, publicitate online evenimente


![]() |
COMUNICATE |
|
Cu siguranta niciunuia dintre voi nu ii place atunci cand gradina, respectiv legumele si pomii va sunt atacate de diversi daunatori si boli. Trebuie ingrijite cu atentie si o solutie pentru a evita degradarea si distrugerea lor ar fi tratamentele fitosanitare.
Cand aplicam tratamentele fitosanitare?
Cand plantele sunt distruse si deteriorate observam ca orice am face, ele nu isi mai revin. Daca vrei sa aplici tratamente fitosanitare unei plante trebuie sa cunosti ce soi de planta e, sa afli care a fost cauza atacului si ce fel de probleme prezinta planta respectiva, sa te documentezi cam cat de grava e problema si sa nu aplici niciun fel de tratament fara sa stii exact despre ce e vorba. Pentru ca plantele, legumele si pomii sa fie in siguranta trebuie sa te pui la punct cu modalitatile de aparare. Mai pe scurt, daca vrei sa stii cand trebuie aplicate tratamentele fitosanitare, apeleaza la un specialist care stie exact cum merge treaba si cum arata o planta infestata de daunatori.
Cum combati factorii daunatori?
Sa incerci sa asiguri o minima igiena, sa uzi plantele, sa tai buruienile nefolositoare si uscate si sa ingrijesti pamantul din care provin sa asiguri un climat avantajos. Cam astea sunt metodele de prevenire.
Care sunt riscurile aplicarii tratamentelor fitosanitare?
Daca vantul e puternic,daca caldura depaseste 25 de grade, daca ploua, evitati sa aplicati tratamentele oricarei plante. Verificati daca produsul aplicat e compatibil cu planta, daca solutia e buna si folositoare ca sa nu fie efecte adverse.
De asta,parerea mea e, sa nu va apucati sa vindecati plantele fara sa stiti ce faceti. Pot fi multe consecinte si sunt specialisti in domeniu care va pot oferi servicii extrem de bune si va vor invata ce trebuie sa faceti si ce nu. Agricultura e un domeniu foarte complicat si trebuie ingrijit pe masura pentru ca rezultatele va vor aduce foarte multe beneficii.
Mereu vor fi probleme in livada ta, dar depinde de tine daca vei stii sa le previi sau sa le rezolvi. Eu, plantelor mele nu le dau prea multa importanta, in sensul ca ,consider ca udatul lor e de ajuns. Si incet incet, observ cum incep sa se distruga si fiind in necunostinta de cauza, am neglijat acest fapt.
Dar la un moment dat am inceput sa imi pun intrebari. Le-am analizat pe o parte si pe alta, dar tot nu stiam ce se intampla. Nu stiam unde am gresit. Poate le-am udat gresit? Poate nu trebuiau udate? Intrebari penibile pana la urma pe care sunt sigura ca vi le-ati pus si voi atunci cand nu stiati de ce plantele voastre in loc sa infloreasca se uscau sau putrezeau.
Bunicul meu a venit o data in vizita si m-am gandit sa-l intreb ce pot sa fac sa ma bucur de florile mele in continuare ca am din ce in ce mai putine si nu stiu din ce cauza s-a intamplat asta. Mi-a explicat exact ce am zis eu mai sus legat de mediu, clima, sol si celelalte. Si mi-a adus la cunostinta cateva notiuni despre tratamentele fitosanitare, cum unele solutii pot face minuni.
La inceput nu credeam, dar am apelat la niste specialisti in domeniu si aproximativ intr-o saptamana dupa aplicarea acestor tratamente, totul s-a rezolvat si gradina mea era din ce in ce mai frumoasa.
Bineinteles ca acum stiu sa le aplic si eu si ma simt vinovata ca nu m-am interesat mai devreme cate beneficii pot aduce tratamentele fitosanitare.
Dar m-am convins si am aflat cele mai mici detalii chiar de aici: http://www.moderngardendesign.ro.
![]() |
COMUNICATE |
|