Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Engine of The Year Award 2011: patru trofee pentru BMW Group


Engine of The Year Award 2011: patru trofee pentru BMW GroupCategorie : Comunicate > Auto, Transport
publicat pe : 24.05.2011

Propulsoarele cu patru, şase, respectiv opt cilindri au triumfat în segmentele lor, ceea ce a făcut ca BMW Group să fie încă o dată cel mai de succes constructor din cea mai importantă competiţie internaţională.

 

Cu patru victorii de clasă în ediţia 2011 a competiţiei "International Engine of the Year Award", BMW Group a repetat succesul înregistrat în urmă cu un an şi şi-a consolidat poziţia de cel mai de succes constructor la Engine of The Year Awards. Cu un total de 54 de premii în istoria de 13 ani a competiţiei, BMW Group are de două ori mai multe distincţii decât orice altă marcă.

 

Motoarele diesel sau pe benzină, cu patru, şase sau opt cilindri, au triumfat în clasele lor de cilindree. Aceste motoare recompensate cu premii sunt disponibile la numeroase modele din actuala gamă a mărcilor BMW şi MINI. Pe lângă motorul V8 din echiparea BMW M3 şi a celui pe benzină, cu şase cilindri dispuşi în linie, cu tehnologia BMW TwinPower Turbo, distincţiile au fost oferite şi propulsorului diesel cu patru cilindri cu tehnologie BMW TwinPower Turbo şi noului propulsor cu patru cilindri aflat în echiparea modelului MINI Cooper S. Decernarea premiilor a avut loc în cadrul "Engine Expo", salon ce are loc la Stuttgart.

 

Succesul înregistrat în patru dintre cele opt clase de cilindree ale celei mai renumite competiţii mondiale pentru motoare subliniază, încă o dată, experienţa remarcabilă pe care BMW Group o deţine în domeniul dezvoltării propulsoarelor. Prin tehnologiile EfficientDynamics, disponibile la toate modele mărcilor BMW şi MINI, motoarele se remarcă nu doar printr-o performanţă excepţională, dar şi printr-un consum deosebit de redus.

 

Decernarea premiilor este decisă de un juriu internaţional, care anul acesta a fost format din 65 de jurnalişti auto din 32 de ţări. În clasa cilindreei cuprinsă între 1,4 şi 1,8 litri, premiul a revenit motorului disponibil la noul MINI Cooper S. Propulsorul de 1,6 litri, cu patru cilindri, este echipat cu turbocompresor Twin Scroll, injecţie directă pe benzină, precum şi gestiune variabilă a supapelor bazată pe sistemul VALVETRONIC patentat de BMW. Trofeul a fost „moştenit" de la precedenta versiune utilizată la MINI Cooper S (175 CP) care a reuşit să obţină victoria de clasă la "Engine of the Year Award" timp de patru ani la rând!

 

Motorul diesel cu patru cilindri cu tehnologie TwinPower Turbo se află la a doua victorie consecutivă. Ca şi anul trecut, propulsorul de 2,0 litri, disponibil la BMW 123d şi BMW X1 xDrive23d, a triumfat în categoria motoarelor cu cilindreea cuprinsă între 1.8 şi 2,0 litri. Datorită puterii impresionante (primul motor diesel în producţia de serie care depăşeşte bariera de 100 CP per litru) şi nivelului extrem de scăzut al consumului şi al emisiilor, motorul ce dezvoltă 150 kW/204 CP stabileşte în continuare standardul în clasa lui.

 

Şi în clasa de capacitate 2,5-3,0 litri BMW a repetat succesul din anii precedenţi. Juriul a optat şi de această dată pentru motorul de 3,0 litri, cu şase cilindri dispuşi în linie, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo - dezvoltă 225 kW/306 bhp -, care se află în echiparea noului BMW Seria 5, noului BMW X3, precum şi ca versiune de 235 kW/320 CP la noul BMW Seria 6 Cabriolet şi noul BMW Seria 6 Coupé. Pachetul tehnologic unic cuprinde turbocompresor Twin Scroll, tehnologia de injecţie directă High Precision Injection şi gestiune a supapelor VALVETRONIC, care asigură un raport extrem de favorabil între plăcerea condusului şi consumul de combustibil. La acest aspect, depăşeşte chiar şi reuşita predecesorului, care nu numai că a triumfat de trei ori la clasa lui în "Engine of the Year Award", dar a obţinut şi victoria în clasamentul general, al tuturor categoriilor, în 2007 şi 2008.

 

Singurul motor aspirat dintre cele patru câştigătoare este responsabil pentru cea mai impresionantă serie de victorii din prezent. Pentru al patrulea an la rând, motorul V8 aflat în echiparea BMW M3 a triumfat în clasa propulsoarelor cu capacitate cuprinsă între 3,0 şi 4,0 litri. Motorul de 4,0 litri, ce dezvoltă 309 kW/420 CP, a convins juriul încă o dată prin puterea incredibilă de tracţiune generată de conceptul caracteristic de înaltă turaţie, utilizat de acest agregat. Propulsorul aflat sub capota modelelor sport superperformante BMW M3 Coupé, BMW M3 Sedan şi BMW M3 Cabriolet combină caracteristicile remarcabile de performanţă cu o eficienţă incredibilă care este atribuită, printre altele, funcţiei Auto Start Stop, recuperării energiei la frânare (Brake Energy Regeneration) şi altor tehnologii Efficient Dynamics.

 

 

BMW Group România

3rd Floor, Building B
Baneasa Business and Technology Park
42-44 Bucharest-Ploiesti Str.
Bucharest 1
Mob: +4 0723 720 719
Phone: +4 021 304 1565
www.BMW.ro
www.MINI.ro


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii comunicate
Alte comunicate din aceeasi categorie:
book Inchirieri microbuze - tot ce trebuie sa stii
book Inchirieri automobile – noile oferte
book Inchirieri auto in Bucuresti – masini noi in flota Five
book Inchirieri auto – Oferta pentru toamna 2019
book Transport autocar - eficientizare si reusita sigura
book Inchirieri microbuze - o alegere inspirata alaturi de o firma de renume
book Automatic Gearbox sau puncte forte in domeniul reparatii cutii automate
book 5 argumente pentru care sa alegi Automatic Gearbox pentru reparatii cutii automate
book Reparatii cutii automate - calitate reprezentativa pentru un service de elita
book Tractari auto Bacau - firma experimentata orientata catre clienti
 
Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online