Informatii comunicate

COMUNICATE

 

MINI revine în raliuri!


MINI revine în raliuri!Categorie : Comunicate > Auto, Transport
publicat pe : 29.04.2011

Raliul Italiei, Sardinia

5-8 mai 2011
Etapa a 5-a / Campionatul Mondial de Raliuri

 

München, 28 aprilie, 2011. Sardinia, insula plină de istorie, este locul în care echipa MINI WRC va debuta pe scena Campionatului Mondial de Raliuri la finalul săptămânii viitoare. Avându-i la volan pe britanicul Kris Meeke şi pe spaniolul Dani Sordo, noile MINI John Cooper Works WRC vor întoarce vineri o pagină nouă din istoria sportivă a unei mărci legendare.

 

Modelul ales pentru acest proiect a fost MINI Countryman, în timp ce dezvoltarea bolidului de raliuri a fost încredinţată companiei Prodrive din Banbury, în strânsă colaborare cu MINI. De la anunţul revenirii pe scena raliurilor, în iulie 2010, echipa a adunat câteva mii de kilometri în teste. Kris Meeke va fi secondat de Paul Nagle în maşina cu numărul 52, în timp ce alături de Dani Sordo se va afla Carlos del Barrio, în maşina cu numărul 37.

 

David Richards, Team Principal:
"Revenirea MINI este un eveniment îndelung aşteptat în cadrul echipei, dar şi un moment de mari aşteptări şi cu multe responsabilităţi pe umerii celor implicaţi. La capătul a doi ani de muncă, cu dezvoltări şi teste intense, lipirea numerelor 37 şi 52 pe uşile celor două maşini va fi un moment istoric pentru toţi cei implicaţi. Evoluţia şi rezultatele din teste au fost peste aşteptări, iar debutul modelului S2000 în Portugalia a fost şi el încurajator. Totuşi, suntem conştienţi de provocarea care ne aşteaptă, fără a avea nici un fel de garanţii. Dar, una peste alta, Sardinia va fi un eveniment istoric pentru întreaga echipă şi pentru toţi cei care ne-au susţinut până acum."

 

Dirk Hollweg, Director MINI Motorsport:
"Este un proiect incitant pentru MINI şi toţi cei implicaţi au depus un efort uriaş. De la anunţarea revenirii, interesul manifestat de suporteri şi comunitatea raliurilor este excepţional. Este un eveniment important pentru marca MINI şi cu toţi vom fi cuprinşi de mândrie atunci când cele două maşini vor urca pe rampa de start din Sardinia."

 

Daniel Sordo:
"Este un raliu dificil, cu un traseu îngust, ce poate să devină foarte alunecos. Există porţiuni sinuoase, dar şi zone foarte rapide. Suprafaţa este acoperită cu pietriş, iar după trecerea primelor echipaje rămâne o singură traiectorie de urmat. Nu de puţine ori, pe marginea traseului întâlneşti bolovani cu dimensiuni considerabile. Asemenea întregii echipei, sunt cuprins de febra debutului, dar şi de neliniştea provocată de faptul că nu ştim la ce să ne aşteptăm. Dar e un moment deosebit să porneşti la drum cu un program nou şi o nouă maşină."

 

Kris Meeke:
"Experienţa mea pe acest teren este destul de proaspătă, fiind prezent la etapa de anul trecut, care a contat în Campionatul IRC, dar şi în Raliul Costa Smeralda. Mă bucur să încep o nouă aventură, cu o maşină nouă. În acelaşi timp, ştiu că mai am multe de învăţat despre modelul WRC. Raliul este dificil şi va supune maşina unui test foarte dur. Dar timpul le rezolvă pe toate."

 

"MINI powered by BMW Motorsport"
Inima noului MINI John Cooper Works WRC este motorul Di turbo cu patru cilindri şi o capacitate de 1,6 litri, disponibil şi pe celelalte modele din gama MINI. Versiunea de serie a motorului a fost dezvoltat în atelierele BMW Motorsport, pentru a putea fi utilizat în diverse categorii, conform prevederilor din Regulamentul FIA Super 2000. Transmisia include o cutie secvenţială Xtrac cu şase trepte. Bolidul de competiţii a fost prevăzut cu o structură de securitate roll-bar, realizată de Prodrive conform prevederilor impuse regulamentul FIA.

 

Raliul Sardiniei 2011 - Traseu
Etapa a cincea a sezonului 2011 consemnează revenirea în calendarul mondial a insulei din Mediterana, după o pauză de un an. Concurenţii vor fi prezenţi în shakedown-ul programat joi dimineaţa, după care va urma ceremonia de deschidere organizată pe cheiul portului Olbia, în apropiere de parcul de asistenţă, parcul închis şi cartierul general.

 

De-a lungul celor trei zile, raliul va acoperi un traseu cu lungimea de 1.183,52 kilometri, cu 18 probe speciale totalizând 18 probe speciale. Cele opt speciale noi din regiunea Oristano vor duce echipajele în vestul insulei, cu plecarea la ora 07.00 şi sosirea la 20.00. În ziua a doua, bătălia se va muta la sud de Olbia, în districtele Monti, Alà dei Sardi şi Buddusò. Pentru aceasta, primul concurent va porni la drum la ora 08.00 şi va ajunge la final la 17.45, după parcurgerea a şase probe speciale. În ultima zi, bătălia se va muta spre nord, cu plecarea la ora 06.00 şi sosirea la 13.10, pe un traseu cu patru probe, ultima fiind speciala Power Stage din Gallura.

 

Specialele sarde propun competitorilor un evantai larg de caracteristici. În afara traseului foarte rapid şi îngust, terenul ondulat este plin de capcane, iar zonele de pădure ascund şi ele treceri de apă şi denivelări impresionante. Suprafaţa probelor este dură şi constă într-un strat de pietre. Acest lucru face ca prima trecere să lase urme adânci, a căror profunzime poate fi agravată în caz de vreme ploioasă. Asemenea majorităţii etapelor desfăşurate pe o astfel de suprafaţă, poziţia la start este foarte importantă. După trecerea primilor concurenţi, traseul devine din ce în ce mai rapid, în timp ce praful ridicat poate ridica probleme de vizibilitate în absenţa vântului.

 

Calendarul Campionatului Mondial de Raliuri 2011


Data                                                    Etapa

10-13 februarie 2011 Raliul Suediei
3-6 martie 2011 Raliul Mexicului
24-26 martie 2011 Raliul Portugaliei
14-16 aprilie 2011 Raliul Iordaniei
5-8 mai 2011 Raliul Italiei*
26-29 mai 2011 Raliul Argentinei
16-19 iunie 2011 Raliul Greciei
28-31 iulie 2011 Raliul Finlandei*
18-21 august 2011 Raliul Germaniei*
8-11 septembrie 2011 Raliul Australiei
29 septembrie-2 octombrie 2011 Raliul Franţei*
20-23 octombrie 2011 Raliul Spaniei*
10-13 noiembrie 2011 Raliul Marii Britanii*

 

* etape cu prezenţă MINI WRC Team

 

BMW Group Romania
3rd Floor, Building B
Baneasa Business and Technology Park
42-44 Bucharest-Ploiesti Str.
Bucharest 1
Mob: +4 0723 720 719
Phone: +4 021 304 1565
www.BMW.ro
www.MINI.ro 


RSS Feed

Publicitatea ta !
publicitate


Informatii comunicate
Alte comunicate din aceeasi categorie:
book O solutie pentru vacanta in familie
book Inchirieri auto in Romania
book Spuma activa profesionala – ingredientul secret al spalatoriilor
book Masini ieftine de inchiriat in Otopeni
book Auto de inchiriat – modele si locatii
book Modernizare de cale ferata cu traverse de calitate
book Viziteaza Romania cu masini de inchiriat
book Servicii de rent a car in Romania
book Firma de inchirieri auto din Otopeni
book FIVE rent a car in Otopeni, Ilfov
 
Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online