Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Versiunea clasica Mini printre "Marile Inventii Britanice"


Versiunea clasica Mini printre "Marile Inventii Britanice"Categorie : Comunicate > Auto, Transport
publicat pe : 11.04.2013

British Science Association a invitat publicul să aleagă cele mai importante descoperiri ştiinţifice şi tehnice din ultimii 100 de ani - revoluţionarul automobil britanic de clasă mică a fost singura maşină nominalizată.

 

Clasamentele, statisticile şi sondajele se bucură de o tradiţie deosebită în Marea Britanie, acolo unde a apărut MINI. British Science Association a realizat un studiu major în cadrul căruia utilizatorii internetului au fost invitaţi să voteze cele mai importante şi mai influente inovaţii din ultimul secol în domeniul ştiinţei şi tehnologiei. Printre nominalizaţi s-a aflat şi versiunea clasică Mini, revoluţionarul automobil de clasă mică, al cărui design a fost creat de Alec Issigonis în 1959 şi care a avut un impact de durată asupra designului maşinilor.

 

Tracţiunea faţă, motorul dispus frontal şi montat transversal şi cutia de viteze aflată sub acesta au făcut ca versiunea clasică Mini să ofere spaţiul interior maximum posibil cu cea mai mică amprentă la sol - astfel a fost un etalon pentru automobilele de clasă mică şi compactă din generaţiile ulterioare. Şi în prezent, versiunea clasică Mini este privită ca o dovadă a talentului ingineresc din Marea Britanie. De altfel, Mini a fost singura maşină reţinută pe lista scurtă a inovaţiilor semnificative care erau "made in UK" - printre adversari s-au numărat invenţii precum tehnologia radar şi a ultrasunetelor, penicilina (antibiotic), proteza de şold, hovercraftul, motorul cu reacţie, ceasul atomic, oaia clonată Dolly şi World Wide Web.

 

La finalul perioadei de votare, versiunea clasică Mini a ocupat locul al doilea în categoria "Inovaţii ale Trecutului", reuşind să acumuleze 23% din preferinţele votanţilor. Richard Wiseman, profesor de psihologie la Universitatea Hertfordshire, a fost printre cei care au susţinut cauza Mini, despre care a declarat: "În primul rând, este o maşină foarte mică, aşa că numele i se potriveşte. Apoi, Mini a fost dovada geniului ingineresc prin faptul că motorul era montat transversal, dar mergea înainte - habar nu am cum se poate, dar este absolut impresionant. În al treilea rând, a fost protagonist într-unul dintre filmele mele favorite, The Italian Job. Vă aduceţi aminte cum au furat banii din bancă şi apoi s-au furişat pe străzile din Roma, nu? Au reuşit pentru că maşina era Mini, dacă era una mare s-ar fi blocat în trafic şi filmul dura mai puţin. Iată trei motive pentru care am votat Mini".

 

În categoria "Invenţii ale Trecutului", Mini a fost la un singur procent în urma câştigătorului, Maşina Universală a lui Alan Turing, cea care este considerată baza teoretică pentru toate computerele din prezent. Votul a avut loc în perioada în care a fost organizată Săptămâna Naţională a Ştiinţei şi Ingineriei, perioadă în care s-a dorit generarea unui interes deosebit pentru ştiinţă şi tehnologie, în special în rândul tinerilor. Sondajul a fost patronat de renumitul astrofizician de talie mondială Prof. Stephen Hawking de la Universitatea Cambridge.

 

BMW Group

BMW Group este liderul mondial al constructorilor premium de automobile şi motociclete datorită mărcilor BMW, MINI şi Rolls-Royce. În calitate de companie ce operează la nivel global, BMW Group dispune de 28 de locaţii de producţie şi asamblare în 13 ţări şi are o reţea de vânzări în peste 140 de ţări.

În 2012, BMW Group a vândut, la nivel mondial, aproximativ 1,85 milioane de automobile şi peste 117.000 motociclete. Profitul brut pentru anul fiscal 2012 a fost de 7,82 miliarde de euro, iar veniturile au atins pragul de 76,85 miliarde de euro. La 31 decembrie 2012, BMW Group dispunea de o forţă de muncă de 105.876 de angajaţi.

Dintotdeauna, succesul BMW Group s-a bazat pe gândirea pe termen lung şi pe acţiunea responsabilă. Astfel, compania a pus bazele unei dezvoltări durabile în plan ecologic şi social prin lanţul de valori, responsabilitatea vastă a produselor şi un angajament clar pentru conservarea resurselor ca parte integrantă a strategiei sale. Ca urmare a eforturilor sale, BMW Group a fost desemnat - de-a lungul ultimilor opt ani - lider al industriei în Dow Jones Sustainability Indexes.

www.bmwgroup.com; www.bmw.ro


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii comunicate
Alte comunicate din aceeasi categorie:
book Inchirieri microbuze - tot ce trebuie sa stii
book Inchirieri automobile – noile oferte
book Inchirieri auto in Bucuresti – masini noi in flota Five
book Inchirieri auto – Oferta pentru toamna 2019
book Transport autocar - eficientizare si reusita sigura
book Inchirieri microbuze - o alegere inspirata alaturi de o firma de renume
book Automatic Gearbox sau puncte forte in domeniul reparatii cutii automate
book 5 argumente pentru care sa alegi Automatic Gearbox pentru reparatii cutii automate
book Reparatii cutii automate - calitate reprezentativa pentru un service de elita
book Tractari auto Bacau - firma experimentata orientata catre clienti
 
Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online