Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Volvo Trucks lanseaza noul camion Volvo FM MethanDiesel


Volvo Trucks lanseaza noul camion Volvo FM MethanDieselCategorie : Comunicate > Auto, Transport
publicat pe : 03.06.2011

Volvo Trucks isi extinde oferta sa pentru combustibili alternativi prin lansarea noului Volvo FM MethanDiesel.

 

Volvo devine astfel primul producător de autocamioane din Europa care oferă camioane propulsate cu gaz pentru distribuţia regională, dar care pot îndeplini, de asemenea, şi cerinţele de transport pentru distanţe lungi. Producţia va începe în luna august.

 

"Noul nostru camion metan-diesel crează noi condiţii operaţionale pentru piaţa camioanelor alimentate cu gaz. Prin utilizarea gazului metan lichefiat într-un motor diesel eficient, facem posibilă exploatarea camioanelor alimentate cu gaz în transporturi mai grele şi pe distanţe mai lungi. Suntem primul producător de autocamioane din Europa care facem acest lucru", declară Claes Nilsson, Preşedintele Volvo Trucks Europe Division.

 

Din luna august, va începe producţia de serie a camioanelor Volvo FM MethanDiesel, iar comenzile pot fi făcute deja de astăzi, însă doar într-un număr limitat. Primele pieţe sunt Olanda, Marea Britanie şi Suedia, unde infrastructura pentru gazul metan lichefiat este cel mai bine reprezentată. Planurile sunt în curs de desfăşurare pentru fabricarea unui număr de aproximativ 100 de camioane diesel-metan în anul 2011.

 

Eficienţă mai mare şi emisii mai scăzute

 

Noul Volvo FM MethanDiesel este echipat cu un motor de 13 litri, care produce o putere de 460 CP şi un cuplu motor de 2.300 Nm. Combustibilul este format dintr-un amestec de până la 75 % gaz metan lichefiat şi restul motorină, dar acest raport poate varia în funcţie de modul în care vehiculul este utilizat. Deoarece gazul metan costă adesea considerabil mai puţin decât motorina, se pot realiza, de asemenea, economii financiare importante.

 

În comparaţie cu motoarele convenţionale cu gaz, la care combustibilul este aprins de către bujii, alternativa metan-diesel oferă o eficienţă cu 30 - 40 % mai mare. Ceea ce înseamnă că necesarul de combustibil este redus cu până la 25 de procente. În cazul în care camionul foloseşte biogaz, emisiile de dioxid de carbon pot fi reduse cu până la 70 la sută, comparativ cu un motor diesel convenţional.

 

Bazat pe tehnologia diesel

 

Din punct de vedere tehnic, Volvo FM MethanDiesel are la bază un motor diesel obişnuit, ce a fost echipat cu injectoare de gaz, un rezervor de gaz (care menţine metanul la o temperatură de -140 grade C în stare lichidă, la fel ca un termos) şi un catalizator special configurat. Prin utilizarea gazului lichefiat, mai mult combustibil poate fi stocat în rezervor decât dacă gazul ar fi fost comprimat.

 

Soluţia aceasta oferă camionului metan-diesel o autonomie mai mare comparativ cu autocamioanele tradiţionale cu gaz, care folosesc bujii pentru combustie. Rezervorul are suficient gaz pentru ca, în condiţii normale, un camion cu o greutate totală de 40 tone să poată parcurge o distanţă de până la 500 de kilometri.

 

Testele de exploatare realizate de Volvo Trucks arată că tehnologia metan-diesel oferă aceeaşi mare fiabilitate în operare ca un motor diesel obişnuit. Manevrabilitatea este aproximativ aceeaşi ca şi în cazul unui camion echipat cu motor convenţional diesel. Dacă gazul se termină, sistemul comută automat pe funcţionarea cu motorină. Şoferul este atunci avertizat prin intermediul unei lămpi de control din panoul de instrumente.

 

"Dacă procesul de dezvoltare decurge aşa cum sperăm, ne aşteptăm să vindem anual 400 de camioane metan-diesel în următorii anii. Sperăm, ca atunci, vânzările să se extinda catre 6-8 ţări din Europa. În mod evident, viitorul vânzărilor depinde şi de expansiunea staţiilor de distribuţie a gazului lichefiat pentru camioane în Europa," declară Claes Nilsson.

 

 

Link catre imagini cu Volvo FM MethanDiesel

 

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm contactaţi:

Per Nilsson, Media Relations Europe, +46 31 323 3349, e-mail: per.nilsson.pr@volvo.com

Irina Marcov, Volvo Romania,021.202.96.30, email: irina.marcov@volvo.com

 

 

Despre Volvo Romania S.R.L.

Volvo Trucks oferă soluţii complete de transport pentru clienţi profesionişti şi cu cerinte inalte. Compania oferă o gamă completă de camioane de gamă medie şi grea. Suportul catre clienti este asigurat de o retea globala de 2300 dealeri si centre service service în peste 140 ţări. Camioanele Volvo sunt fabricate in 16 tari din lume. In anul 2010 peste 75000 de camioane Volvo au fost livrate lanivel global. Volvo Trucks este parte din Grupul Volvo, unul dintre cei mai mari producători de camioane, autobuze şi echipamente de construcţii din lume, de sisteme de propulsie pentru aplicaţii maritime şi industriale, componente aerospaţiale şi servicii. Grupul asigură, de asemenea, soluţii de finanţare şi service.

 

Irina Marcov

VOLVO ROMANIA S.R.L.

www.volvotrucks.ro


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii comunicate
Alte comunicate din aceeasi categorie:
book Inchirieri microbuze - tot ce trebuie sa stii
book Inchirieri automobile – noile oferte
book Inchirieri auto in Bucuresti – masini noi in flota Five
book Inchirieri auto – Oferta pentru toamna 2019
book Transport autocar - eficientizare si reusita sigura
book Inchirieri microbuze - o alegere inspirata alaturi de o firma de renume
book Automatic Gearbox sau puncte forte in domeniul reparatii cutii automate
book 5 argumente pentru care sa alegi Automatic Gearbox pentru reparatii cutii automate
book Reparatii cutii automate - calitate reprezentativa pentru un service de elita
book Tractari auto Bacau - firma experimentata orientata catre clienti
 
Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online