Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Cand avem nevoie de cadastru si intabulare?


Cand avem nevoie de cadastru si intabulare? Categorie : Comunicate > Constructii, instalatii, imobiliare
Informatie adaugata de : SEOMAXIM SRL
publicat pe : 04.11.2014

Cadastru face referire la studiul si delimitarea terenurilor, cu scopul de a defini exact parcelele de teren si a le inregistra intr-un registru funciar.


Trebuie sa stiti ca toate terenurile apartin statului. Daca statul doreste sa ofere sau sa imprumute o portiune de teren unei persoane, ca aceasta sa o foloseasca si sa o dezvolte, este nevoie de cadastru si intabulare. In primul rand, avem nevoie de cadastru pentru a intra in posesia terenului. Mai tarziu, daca dorim sa-l vindem, inspectorul cadastral va fi din nou chemat, serviciile acestuia fiind necesare de fiecare data cand are loc o astfel de tranzactie, delimitarile fiind inlocuite, daca este cazul. Inspectorul cadastral (cel care se ocupa de cadastru si intabulare) imparte terenul de fiecare data cand acesta este pus in vanzare.

 

Pe scurt, cadastrul este instrumentul prin care se realizeaza identificarea, masurarea, descrierea si inregistrarea imobilelor (in documente cadastrale). Toate aceste date sunt reprezentate, apoi, pe harti si planuri cadastrale.
Actiunea de intabulare reprezinta inscrierea unui imobil in Cartea Funciara. In prezent, cadastru si intabularea nu se pot face separat, documentatiile cadastrale fiind inscrise automat in Cartea Funciara. In Cartea Funciara se descriu imobilele si inscrierile referitoare la drepturile personale si actele juridice care implica in vreun fel imobilele. Cartea Funciara reprezinta pentru un imobil, ceea ce reprezinta pentru dumneavoastra cartea de identitate.

 

In materie de informatii, Cadastru.biz va ofera:

Fie ca vindeti, cumparati, donati sau primiti un apartament, cadastru si intabularea sunt elemente absolut necesare. Daca doriti sa ipotecati un imobil, de asemenea va trebui sa va inscrieti imobilul in Cartea funciara.


Cadastru.biz va ofera o lista completa cu preturi, cu mentiunea ca o parte din costurile totale reprezinta onorariul perceput de firma care intocmeste documentatia cadastrala si o parte reprezinta taxa perceputa de Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara.


Pasii pe care trebuie sa ii urmeze o persoana care doreste intabularea unui imobil consta in obtinerea documentelor necesare pentru cadastru si intabulare. Tot ce urmeaza dupa acest lucru reprezinta responsabilitatea firmei de cadastru. Se stabileste o intalnire, se fac masuratorile, se completeaza cererile pentru cadastru si intabulare si contractul in care se mentioneaza costurile si taxele achitate, dupa care urmeaza obtinerea si predarea catre proprietar a chitantei pentru taxa OCPI, lucru de care se ocupa inspectorul cadastral.

 

Inspectorul cadastral intocmeste documentatia (schite, planuri, acte de proprietate, declaratii notariale, certificatul fiscal etc.) si o depune la Oficiul de Cadastru, unde este verificata toata documentatia, dupa care este trimisa la Biroul de Carte Funciara, unde imobilul este inscris in Cartea Funciara. Aici, un registrator de Carte Funciara face verificari juridice, dupa care se realizeaza intabularea si se trimite documentatia inapoi la Oficiul de Cadastru unde este avizata. Firma de cadastru ridica documentatia cadastrala si o preda proprietarului.


Copiile legalizate ale actelor de proprietate, care au stat la baza dosarului cadastral, nu se restituie proprietarului, ci sunt arhivate la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara, ca dovada a intabularii.


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii comunicate
Alte comunicate de aceeasi firma:
book Singles Events pentru persoane singure
book Sfaturi pentru curatenia generala
book Epilare cu ceara in München
book Cum se efectueaza corect procedura de mutare obiecte grele?
book Tot ce trebuie sa stii despre uleiul auto
book Stampila ar putea disparea de la 1 iulie
book Esti pasionat de calatorii?
book Stii sa cureti tapiteria masinii tale?
book Remediul impotriva durerii de picioare
book Ai nevoie de un service auto de calitate?
 

Informatii comunicate
Alte comunicate din aceeasi categorie:
book Ferestre din lemn stratificat in Bucuresti
book Traverse lemn versus traverse din beton
book Decapant pentru uz industrial
book Reparatii termopane - finalizate intr-un timp record
book Servicii de top in domeniul reparatiilor de termopane in Bucuresti si Ilfov
book Reparatii termopane Bucuresti - solutii utile pentru fiecare buzunar
book Electrician sector 4 - rapid, eficient si corect
book Electrician Bucuresti - personal autorizat ce va ofera lucrari de calitate
book Reparatii termopane Bucuresti - realizate intr-o maniera profesionala fara egal
book Gama diversificata de masini de dopuit la Remont SRL
 
Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online