Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Montaj Gazon


Montaj GazonCategorie : Comunicate > Constructii, instalatii, imobiliare
Informatie adaugata de : Atelierul de Creatii Digitale
publicat pe : 27.05.2017

Montajul - Pământul pe care se vor amplasa rulourile trebuie sa fie: foarte bine mărunțit, fără bolovani, fără pietre; nivelat, fără denivelari, greblat (îndreptarea se face cu dosul greblei, apoi se folosesc dinții); ușor compactat, eventual prin folosirea unui tăvălug; compoziția trebuie să fie echilibrată, dacă pământul este argilos se va întinde un strat de nisip de 1-2 cm și se va nivela (pentru drenaj și stimularea înrădăcinării).

 

DETALII DE MONTAJ AL RULOURILOR DE GAZON:

- Rulourile desfașurate se montează unul lângă altul, presând marginile una în alta ușor pentru a se imbina perfect, altfel vor aparea mici spații între ele în urmatoarele zile;

- Decupajele (la margini, pentru forme sau în jurul plantelor) se fac cu cuțite rezistente și foarte ascuțite (sau cutter);

- După montarea întregii suprafețe se va bate cu ciocanul de cauciuc o scândură care se mută pe gazon, pentru priza cu solul sau se va folosi tăvălugul;

- Se va iriga fin zilnic, dimineața și seara, abundent (20L/m2), timp de circa circa 10 zile, ulterior se va iriga o dată sau de două ori pe zi, în funcție de necesarul de apă al sezonului (5-15 L / m2 aprilie-noiembrie sau peste 8 grade iarna).

 

IRIGAREA GAZONULUI

Irigarea este cel mai important aspect al întreținerii. Este foarte important ca iarba să fie irigată după fiecare tundere.

Culoarea normală a gazonului este verde închis. Dacă se schimbă de la verde închis la verde deschis și apoi la galben, acesta este un semn de deshidratare, ușoara, apoi gravă. Dacă deshidratarea este gravă, gazonul este în pericol să nu își mai revină, să apară goluri mari, să se usuce în totalitate.

Gazonul va fi irigat seara sau noaptea, pentru a evita evaporarea inutilă în perioada caldă.

 

TUNDEREA GAZONULUI

Înălțimea la care trebuie să fie firul de iarbă este cuprinsă între 3 și 5 cm mai-octombrie, 5-8 cm în restul anului. La prima și ultima tundere din sezon, înălțimea trebuie sa fie mai mare decât cea normală.

Iarba rezultată prin taiere va trebui greblată sau aspirată, în caz contrar efectul este un risc ridicat de imbolnăvire și putrezire.

La tunderea gazonului nu se va reduce niciodata mai mult de 1/3 din lungimea inițială! În perioada martie-aprilie tunderea se  va face minim o dată pe lună, la fel ca și în octombrie-noiembrie. În perioada mai-septembrie tunderea se va face minim de patru ori pe lună, adică o dată la 7 zile. Ritmul indicat este: săptămânal în perioada caldă, la două săptămâni în perioada rece. Iarna (decembrie-februarie) tunderea se poate întrerupe.

 

TRATAMENTE

Tratamentele propuse sunt de fertilizare și prevenire. Bolile (ciuperci, bacterii etc.) și dăunătorii (nematozi etc.) se vor trata în funcție de fiecare caz de contaminare în parte. Denumirea comercială a produselor poate fi diferită.

 

ALTE LUCRĂRI DE ÎNTREȚINERE A GAZONULUI

SCARIFICARE

În gazon se formează un strat din plante moarte care nu s-au descompus (datorită unei vieți microbiologice insuficiente) și care au format un strat impenetrabil, în substratul de iarbă. Acest strat reduce rezistența ierbii, scade permeabilitatea apei în sol și îi deteriorează grav aspectul.

Pentru a îndepărta stratul de plante moarte se pot folosi utilaje diferite de scarificare precum lamele rotative mobile, care nu trebuie să pătrundă mai adânc de 1 - 2 cm în sol sau dinți cu arcuri. Pentru a tăia rădăcinile laterale ale ierbii și a combate buruienile se folosesc lamele delta, care nu trebuie să pătrundă mai adânc de 7 cm în sol.

În grădini scarificarea poate fi înlocuită cu greblarea cu greble de gazon, după fiecare tuns. Scarificarea / îndepărtarea stratului de plante moarte se face atunci, de preferat la sfârșitul primăverii sau la începutul toamnei.

 

AERARE LA ADÂNCIME

Aerarea la adâncime înseamnă afânarea solului la aprox. 7 cm substratul compactat, înlăturând factori care deterioreaza gazonul: bălțile de apă, rezistența mecanică, lipsa de oxigen. Materialul rezultat va fi înlăturat. Metoda mărește mult permeabilitatea solului, reducând cantitatea de apă necesară și favorizează absorția fertilizatorilor. Aerarea se face cu utilaje specifice, care perforeaza solul.

Pentru aerare sunt recomandate lunile martie - aprilie și septembrie - noiembrie, când iarba este bine dezvoltată, în afara perioadelor uscate.


RSS Feed

Publicitatea ta !
publicitate


Informatii comunicate
Alte comunicate de aceeasi firma:
book Scari din lemn masiv pentru interiorul caselor cu etaj
book Gaseste cada de baia potrivita pentru baia ta in magazine online
book Advertoriale SEO pentru promovarea oricarui business in mediul online
book Descopera o gama diversificata de cazi de baie in oferta magazinului Admina.com
book Garantia eficientei si calitatii in reparatii de termopane in Bucuresti
book Va doriti sa aveti o colaborare unica cu un electrician Brasov?
book Vreti sa beneficiati de serviciul de inchirieri microbuze?
book Imbunatateste-ti prezenta afacerii tale in mediul online cu Atelierul de Creatii Digitale
book De ce sa optati pentru servicii funerare in Bucuresti de la Casa Funerara Eva
book Garnitura termopan de la Repartermopan va confera maxima eficienta
 

Informatii comunicate
Alte comunicate din aceeasi categorie:
book Ce sunt pardoselile decorative? Afla mai multe de la cunoscatori
book Materiale folosite pentru construirea traverselor de cale ferata
book Traverse de lemn folosite în modernizarea cailor ferate
book Cum sa gradinarim in siguranta
book Ferestre din lemn stratificat in Bucuresti
book Traverse lemn versus traverse din beton
book Decapant pentru uz industrial
book Reparatii termopane - finalizate intr-un timp record
book Servicii de top in domeniul reparatiilor de termopane in Bucuresti si Ilfov
book Reparatii termopane Bucuresti - solutii utile pentru fiecare buzunar
 
Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online