Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Piata imobiliara si materialele de constructii in 2015


Piata imobiliara si materialele de constructii in 2015Categorie : Comunicate > Constructii, instalatii, imobiliare
publicat pe : 26.03.2015

BusinessMark a organizat evenimentul "Real Estate & Construction Forum", care a avut loc pe 24 martie 2015, la Bucuresti, Hotel Athenee Palace Hilton.

In cadrul evenimentului a fost analizata piata de real estate din Romania: cele mai atractive proiecte ale dezvoltatorilor pentru piata in 2015- rezidential, comercial si birouri, evoluţia preţurilor si sursele de finantare, piata materialelor de constructii, aspecte fiscale si legislative specifice industriei.

 

Vorbitorii primei sesiuni de discutii au fost: Dragos Vilceanu, Presedinte, Asociatia Brokerilor Imobiliari, Adrian Vascu, Presedinte, Asociatia Nationala a Evaluatorilor Autorizati din Romania si Alexandra Smedoiu, Senior Manager, Consultanta Fiscala, PwC Romania.

 

"Potrivit Agentiei Naționale de Cadastru si Publicitate Imobiliara, in anul 2007 au fost inregistrate 700.000 de tranzactii. In anul 2009, numarul lor a scazut la jumatate, 350.000. In 2011 au fost inregistrate 550.000 de tranzactii, in 2012, 700.000, iar in anii 2013 si 2014, numarul tranzactiilor s-a menținut la 825.000 de tranzactii", a declarat Dragos Vilceanu.

 

Adrian Vascu, Presedinte, Asociatia Nationala a Evaluatorilor Autorizati din Romania a prezentat o analiza a orașului Cluj-Napoca.

"Numarul de locuinte a crescut constant in perioada 1977-2011, in paralel cu cresterea suprafetei locative. Cresterea de 59%, respectiv aproape 42.000 locuinte construite in perioada 1977-1992 reflecta dezvoltarea extinsa a blocurilor de locuinte din perioada comunista. In aceasta perioada, cresterea suprafetei locative a depasit usor cresterea numarului de locuinte, ceea ce a condus la o minora crestere a indicatorului care reflecta suprafata medie/ locuinta, de la aprox. 32 mp/ locuinta in 1977 la 35 mp/ locuinta in 1992", a precizat Adrian Vascu.

 

Potrivit acestuia, locuintele construite in perioada 1992-2002 au fost mai spatioase decat in perioada precedenta si numarul acestora a crescut cu 2%. In perioada 2002-2012 numarul de locuinte si numarul de camere au crescut semnificativ, desi populatia a inregistrat o usoara scadere (3%).

 

"Anul 2014 a fost marcat de foarte multe probleme practice: impozitul pe constructii, impozitul pe cladiri aplicabil in cazul amenajarilor de cladiri, reevaluari de cladiri, demolari si modernizari. Anul in curs va fi marcat de scutirea amenajarilor la cladiri de impozit pe constructii (indiferent de valoare), reducerea impozitului pe constructii de la 1,5% la 1% si de regulile speciale pentru contribuabilii care aplica IFRS", Alexandra Smedoiu, Senior Manager, Consultanta Fiscala, PwC Romania.

 

Cea de-a doua sesiune de discutii i-a avut ca invitați pe: Claudiu Georgescu, Presedinte, Asociatia Producatorilor de Materiale pentru Constructii din Romania, Bogdan Pirvu, CEO, AdePlast, Andrei Sulyok, Director General, Lindab Romania si Bogdan Balan, Product Manager, Saint-Gobain Romania.

"AdePlast este cel mai important producator roman de materiale pentru constructii, cu capital 100% romanesc. Este totodata singura companie din Romania care produce termosistem complet cu certificare europeană ETAG", a declarat Bogdan Pirvu, CEO, AdePlast.

Compania este prezenta in Oradea si Ploiești, iar in 2013 o noua investiție a fost lansata in Roman.

 

"Aerul contine peste 300 de compusi organici volatili din care peste 20 dauneaza sanatatii. Aerul neventilat afecteaza sistemul respirator, nervos si imunitar, conduce la stari de ameteala, alergii, iritaţii ale ochilor, nasului, pielii, tulburari de somn si digestive. 40 % din copiii de 4 ani sufera de cate o forma de afectiune alergica. Umiditatea de la interior ne influenteaza direct starea de sanatate. Nu putem avea control asupra umiditatii fara un sistem mecanic, centralizat, care sa controleze circulatia aerului interior - exterior", a explicat Andrei Sulyok, Director General, Lindab Romania.

Acesta a prezentat avantajele Lindab Inside, sistem de ventilatie centralizat, care asigura in permanenta aportul de aer proaspat.

 

"De ce ne intereseaza tendintele in evaluarea impactului asupra mediului? In 2008 certificarea cladirilor era "right thing to do", in 2014 ea se face la cererea clientilor (dezvoltatori). Specialisti in domeniu apreciaza ca peste 50% din spatiile de birouri noi din Bucuresti tintesc in 2015 o clasificare de sustenabilitate", a declarat Bogdan Balan, Product Manager, Saint-Gobain Romania.

Compania a fost infiintata in 1665 in Franta. Este prezenta in 64 de tari si are 193.000 de  angajati.

 

"Desi industria constructiilor a scazut cu 10% in 2014 in Romania, piata materialelor de constructii a crescut cu 3% anul trecut. Putem intelege ca apare un fenomen prin care industria materialelor incepe sa de distanțeze de industria constructiilor. Acest lucru se realizeaza in primul rand prin cresterea exporturilor", a declarat Claudiu Georgescu, Preşedinte, Asociatia Producatorilor de Materiale pentru Constructii din Romania.

 

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul ANEVAR.

Sponsorul "Real Estate & Construction Forum" a fost ADEPLAST, iar partenerii media: Agenda Construcțiilor & Fereastra, Jurnalul de Afaceri, Imobiliare.net, Debizz, Business24, Legal Magazin, PromoAfaceri.com, Ziare.com, Calendar Evenimente, Portal Finanțe, Govent, Startups.ro, Brightway, Learn&Go, 4Career si Social Media.

 

Despre BusinessMark

BusinessMark este o companie care ofera servicii integrate de B2B, oferind clientilor sai  modele de dezvoltare complexe, conectandu-i in mod direct cu mediul de afaceri si creand oportunitati de parteneriat strategic. Atat prin organizarea de evenimente business, cat si prin serviciile de B2B Public Relations oferite, BusinessMark isi propune sa vina in intampinarea partenerilor sai cu strategii de comunicare si promovare centrate pe business matchmaking si crearea de oportunitati de dezvoltare. Pentru mai multe informatii, vizitati www.business-mark.ro


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii comunicate
Alte comunicate din aceeasi categorie:
book Electrician Bucuresti - personal autorizat ce va ofera lucrari de calitate
book Reparatii termopane Bucuresti - realizate intr-o maniera profesionala fara egal
book Gama diversificata de masini de dopuit la Remont SRL
book Reparatii termopane – in conformitate deplina cu cerintele dumneavoastra
book Asigura-te impotriva incendiilor cu tamplarie din aluminiu rezistenta la foc
book Reparatii termopane Bucuresti - lucrari finalizate cu precizie
book Reparatii termopane - va asigura reusita in rezolvarea problemelor
book Repartermopan partenerul tau in plase insecte
book Amenajari interioare Bucuresti - calitate surprinzatoare si lucrari exceptionale
book Electrician Bucuresti - un profesionist de elita
 
Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online