Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Sprijin ICPE-CA pentru prevenirea exploziilor de gaze


Sprijin ICPE-CA pentru prevenirea exploziilor de gazeCategorie : Comunicate > Constructii, instalatii, imobiliare
publicat pe : 23.02.2012

In urma recentelor explozii in lant din Sighetu Marmatiei, asistam la o avalansa de comentarii in mass media, care din pacate, deseori nu abordeaza problematica si din punct de vedere tehnic.

 

In acest context, specialistii Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA, institut cu preocupari interdisciplinare traditionale (stiinta materialelor, inginerie electrica, energetica etc.) si cu multiple solutii tehnice inovative privind cresterea sigurantei in exploatare a retelelor de distributie a utilitatilor urbane, in special al celor cu risc ridicat in exploatare, cum ar fi cele de gaze si de electricitate, precizeaza urmatoarele:

 

- explozia de gaze nu poate exista fara infiltratii si/sau degajari de gaze necontrolate care, la randul lor, se produc fie in reteaua de distributie (cum a fost recent in Sighet), fie in instalatia de utilizare (cea dintre contorul individual si gura de foc/de ardere);

 

- materialele din care sunt realizate retelele de distribuire sunt expuse unor solicitari specifice (uneori extreme) si unui proces de degradare, „imbatranire" naturala. De aceea, reglementarea „Norme tehnice pentru proiectarea, executarea si exploatarea sistemelor de alimentare cu gaze naturale" (MO 531/ 29.07.2009) are prevederi bine precizate prin care se previn incidentele nedorite, inclusiv cele datorate eventualelor conditii extreme de exploatare, cum ar fi temperaturi scazute/ger de durata.

 

Din relatarile mass-media din ultimele zile despre exploziile de gaze din Sighetu Marmatiei, s-au evidentiat urmatoarele:

 

- cauza primara a incidentelor repetate a fost scurgerea necontrolata de gaz, cauzata de defectul retelei de distributie;

 

- cei care au procedat la investigarea cazului (pompieri, personalul societatii de distributie gaze etc) au dat dovada de o lipsa de cunostinte specifice in domeniu, fapt ce a dus la cea de a doua explozie.

 

Avand in vedere cele de mai sus, consideram ca in scopul prevenirii unor incidente similare ar fi deosebit de util ca experienta personalului de cercetare din institutul nostru sa fie valorificata. In acest sens, institutul nostru isi manifesta disponibilitatea pentru organizarea unor seminarii/cursuri de instruire pentru prevenirea exploziilor de gaze. Ne adresam aici, cu precadere, personalului operatorilor din domeniul distributiei de gaze, pompierilor, inspectorilor de la inspectia de stat in constructii, organelor de ancheta care investigheaza asemenea evenimente, inspectorilor teritoriali ai ANRE.

 

Concluzionam prin a spune ca exploziile de gaze nu sunt o fatalitate, sunt rezultatul incompetentei si a neprofesionalismului celor abilitati sa previna si sa gestioneze asemenea situatii.

 

Pe aceasta cale, adresam operatorilor/distribuitorilor de gaze naturale disponibilitatea noastra de a pune la dispozitie cunostintele tehnice din domeniu, asteptand, in acest sens, solicitarea ferma pentru organizarea de seminarii si cursuri pentru prevenirea acestor explozii.

 

Biroul de Presa ICPE-CA

 

 


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii comunicate
Alte comunicate din aceeasi categorie:
book Reparatii termopane Bucuresti - lucrari finalizate cu precizie
book Reparatii termopane - va asigura reusita in rezolvarea problemelor
book Repartermopan partenerul tau in plase insecte
book Amenajari interioare Bucuresti - calitate surprinzatoare si lucrari exceptionale
book Electrician Bucuresti - un profesionist de elita
book Rms Service Activ partenerul tau in reparatii termopane Bucuresti
book Sticla vopsita - transforma orice proiect intr-o adevarata opera de arta
book Reparatii termopane Bucuresti - servicii inegalabile la standarde inalte
book Amenajari interioare Bucuresti - lucrari exceptionale
book Stil Compact Design partenerul tau in scari interioare din lemn
 
Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online