Informatii comunicate

COMUNICATE

 

"Nabucco" - intr-o distributie de valoare pe scena ONB


"Nabucco" - intr-o distributie de valoare pe scena ONBCategorie : Comunicate > Educatie, arta
publicat pe : 14.04.2011

In Saptamana Patimilor, Opera Nationala Bucuresti a programat unul dintre cele mai cunoscute si mai indragite titluri lirice: Nabucco (Giuseppe Verdi), intr-o distributie de valoare.

 

Miercuri, 20 aprilie, povestea confruntarii dintre evrei si babilonienii condusi de Nabucco, a carui fiica se indragosteste de un ofiter evreu, va prinde viata in interpretarea invitatilor speciali Carlos Almaguer (Nabucco) si Cristian Mogosan, care va debuta in rolul lui Ismael.

 

Alaturi de acestia isi vor da concursul artistii ONB Pompeiu Harasteanu, Silvia Sorina Munteanu, Oana Andra, Marius Bolos, Valentin Racoveanu, Dorina Chesei si solistii de balet: Madalina Slateanu, Vicentiu Popescu, Raul Oprea. Corul este pregatit de maestrul Stelian Olariu, intregul spectacol desfasurandu-se sub bagheta dirijorului Iurie Florea.

 

Nascut in Mexico City, Carlos Almaguer a studiat in orasul natal, perfectionandu-se ulterior la Academia din Siena si la Madrid. Premiul I la Concursul de Canto de la Verviers (Belgia) din 1997 i-a dat posibilitatea de a canta la Köln in 1999, in spectacolul „Aida" de Giuseppe Verdi (in rolul Amonasro), precum si la Opéra Royal de Wallonie (Belgia), in 2000. In 1999, artistul a debutat la Opera din Frankfurt, intr-o noua productie a spectacolului „Cavalleria rusticana" de Pietro Mascagni, regizat de Giancarlo del Monaco si dirijat de Paolo Carignani.

 

Din 2000 si pana in prezent, Carlos Almaguer a dat viata celor mai importante roluri verdiene: Nabucco, Rigoletto, Don Carlo, De Luna, Amonasro, Simon Boccanegra, Iago, Macbeth - in diferite tari, precum Spania (Barcelona, Madrid, Cordoba, Las Palmas), Italia (Bologna, Torino, Trieste, Festivalul de la Trapani), Franta (Marsilia, Toulouse, Nisa, Limoges, Toulon, Nantes, Angers), Belgia (Liège, Bruxelles), Germania (Berlin, Leipzig, Düsseldorf), Elvetia (Lausanne, Festival d'Avenches), Australia (Melbourne) s.a.

 

Repertoriul sau de bariton dramatic a fost imbogatit si cu roluri din creatia verista: i-a interpretat pe Scarpia din „Tosca", Jack Rance din „La fanciulla del West" de Giacomo Puccini, Carlo Gérard din „Andrea Chenier" de Umberto Giordano, Alfio din „Cavalleria rusticana" de Pietro Mascagni, rol in care a debutat la Arenele din Verona, in 2006. In 2002, baritonul a primit Premiul national al presei si al criticii din Mexic.

 

Tenorul Cristian Mogosan a absolvit cursurile Academiei de Muzica "Gheorghe Dima", Cluj-Napoca, participand apoi la cursuri de maiestrie sustinute de Wolfgang Brendel, Mariana Nicolesco, Laurent Pillo, Margreet Hoing, John Norris, Ion Buzea si Viorica Cortez. In prezent este angajat al Operei Nationale Romane din Cluj-Napoca si profesor asociat al Academiei de Muzica „Gheorghe Dima" din acelasi oras. Este invitat al mai multor filarmonici si opere din tara.

 

Opera Nationala Bucuresti

www.operanb.ro


RSS Feed

Publicitatea ta !
publicitate


Informatii comunicate
Alte comunicate din aceeasi categorie:
book Art Gift anunta ca va oferi donatii Spitalului de Boli Infectioase ”Victor Babes” la fiecare lucrare de arta vanduta
book Citate despre copii cu sfaturi grozave
book Cristian Mandeal deschide stagiunea la Filarmonica din Brasov
book Cursuri calificare Oradea - succes garantat
book Trusa de geometrie este cel mai iubit instrument educational de catre toti copiii !
book Jucarii pentru dezvoltarea corespunzatoare a copiilor pe care le poti achizitiona de la Bekid.ro
book Muzica de nunta – nunta ta, distractia noastra!
book Muzica de petrecere: talent, seriozitate, interes, pe scurt un succes pentru tine!
book Formatie nunta – cea mai potrivita alegere!
book Formatia nunta Bucuresti – distractie la maximum !
 
Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online