Informatii comunicate

COMUNICATE

 

„Seara de balet” pe scena Operei Nationale Bucuresti, la cea de-a XX-a editie a Festivalului „George Enescu”


„Seara de balet” pe scena Operei Nationale Bucuresti,  la cea de-a XX-a editie a Festivalului „George Enescu”Categorie : Comunicate > Educatie, arta
publicat pe : 15.09.2011

 La finalul celei de-a XX-a ediţii a Festivalului Internaţional „George Enescu", după cinci spectacole extraordinare de operă prezentate de ONB în cadrul manifestării, este rândul companiei de balet a instituţiei să aducă în faţa publicului „Seară de balet". Evenimentul va avea loc în data de 24 septembrie (ora 19.00).

 

Spectacolul cuprinde trei lucrări create de doi dintre cei mai mari coregrafi ai lumii: George Balanchine („Vals fantezie" şi „Serenadă" ***) şi Jiří Kylián („Falling Angels"). O îmbinare de balet neoclasic şi contemporan, reprezentaţia aduce în faţa iubitorilor dansului cele mai noi premiere de balet ale teatrului.

 

"Serenada" ***  - primul balet montat de Balanchine după stabilirea sa în Statele Unite, creaţie pe care a perfecţionat-o de-a lungul întregii sale cariere, este una dintre lucrările de referinţă în istoria baletului. "Serenada" reprezintă o coregrafie născută din orele de studii de balet şi din repetiţii, o lucrare concepută aşadar din realitatea pregătirii zilnice a unei companii. Eleganţa mişcărilor şi frumuseţea liniilor ansamblului, imaginate de coregraf pe muzica lui Ceaikovski, au impresionat publicul din întreaga lume.

 

Vals fantezie" ***, creat de marele coregraf pe muzica lui Mihail Ivanovici Glinka, este o lucrare construită în jurul temei bărbatului solitar, a cărui lume se învârte în jurul femeilor care îl înconjoară. Creaţia lui Balanchine este astăzi parte a repertoriului tuturor companiilor importante din lume, de la New York până la Monte Carlo sau Paris.

 

Omagiu adus femeilor balerine, "Falling Angels" este o lucrare creată pentru opt interprete, descriind lupta lor permanentă pentru a atinge perfecţiunea. Creaţia lui Jiří Kylián este construită în jurul a două teme: disciplina şi libertatea - două aspecte opuse, caracteristice oricărei lucrări de artă. "Falling Angels" este un spectacol despre artişti şi arta lor, cu tot ceea ce implică ea, de la anxietate, vulnerabilitate, complexul inferiorităţii şi până la umor, o coregrafie a cărei montare a adus compania de balet a Operei Naţionale Bucureşti în rândul celor mai importante din lume.

 

Reprezentaţia se va desfăşura în interpretarea câtorva dintre cei mai valoroşi balerini ai ONB: VALS FANTEZIE - Bianca Fota, Ovidiu Matei Iancu, Mihaela Soare, Mădălina Stoica, Maki Shirase, Megumi Koshi; SERENADA - Bianca Fota, Gigel Ungureanu, Mihaela Soare, Kokoro Umemoto, Valentin Stoica; FALLING ANGELS - Adina Tudor, Andra Ionete, Cristina Dijmaru, Corina Tudosanu, Bianca Stoicheciu, Bianca Ungureanu, Alexandra Gavrilescu, Megumi Koshi.

 
*** Balet Balanchine ® este prezentat prin acord cu The George Balanchine Trust şi a fost realizat în conformitate cu standardele privind serviciile de Stil Balanchine ® şi Tehnica Balanchine ®, stabilite şi furnizate de către Trust.

 

Cristina BĂRBULESCU

Coordonator

Departamentul Imagine, Promovare, Comunicare
OPERA NAŢIONALĂ BUCUREŞTI

Tel.: 311.52.54

Mobil: 0769.076.650
e-mail: cristinabarbulescu.onb@gmail.com
website: www.operanb.ro


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii comunicate
Alte comunicate din aceeasi categorie:
book Art Gift anunta ca va oferi donatii Spitalului de Boli Infectioase ”Victor Babes” la fiecare lucrare de arta vanduta
book Citate despre copii cu sfaturi grozave
book Cristian Mandeal deschide stagiunea la Filarmonica din Brasov
book Cursuri calificare Oradea - succes garantat
book Trusa de geometrie este cel mai iubit instrument educational de catre toti copiii !
book Jucarii pentru dezvoltarea corespunzatoare a copiilor pe care le poti achizitiona de la Bekid.ro
book Muzica de nunta – nunta ta, distractia noastra!
book Muzica de petrecere: talent, seriozitate, interes, pe scurt un succes pentru tine!
book Formatie nunta – cea mai potrivita alegere!
book Formatia nunta Bucuresti – distractie la maximum !
 
Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online