Informatii comunicate

COMUNICATE

 

6 liceeni romani s-au calificat la o competitie internationala de fizica aplicata


6 liceeni romani s-au calificat la o competitie internationala de fizica aplicataCategorie : Comunicate > Educatie, arta
publicat pe : 06.04.2011

6 elevi ai liceului Lauder-Reut, impreuna cu profesorul lor indrumator, au participat in finala competitiei de fizica aplicata, organizata de prestigiosul Institut de Stiinte Weizmann (www.weizmann.ac.il). Competitia a avut loc in Israel, in perioada 28-29 martie 2011.

 

Proiectul elevilor romani a facut parte dintre cele 47 calificate in finala, din totalul de 90 inscrise in competitie si a ocupat locul 25 in clasamentul final.

 

De aproape doua decenii, Institutul de Stiinte Weizmann din Israel organizeaza anual o competitie de fizica si stiinte aplicate adresata liceenilor seniori (clasele XI-XII) din intreaga lume. Tema de concurs este conceperea si construirea unui seif a carui incuietoare sa poata fi deschisa in mai putin de 5 minute de catre membrii autori ai echipelor, dar care sa reziste peste 10 minute tentativelor de spargere ale celorlalte echipe. Elevii folosesc doar materiale simple si principiile fizicii in proiectarea si constructia prototipului de seif.

 

Juriul competitiei, compus din profesori universitari reputati si oameni de stiinta, desemneaza echipa castigatoare luand in considerare atat rezistenta la spargere, cat si originalitatea, eficacitatea conceptelor si estetica lucrarilor.

 

Cei 6 liceeni care au reprezentat pentru prima data Romania la aceasta competitie au fost in majoritate juniori (4 elevi de la clasele IX-X,  doar 2 elevi fiind in clasa a XI-a):  Eyal Blecher, Stefan Muntean, Marcel Laufer, Andrei Florescu, Andy Juganaru si Alexander Klein. Sub indrumarea profesorului lor de fizica, Teodor Florea, ei au conceput un seif pornind initial de la principiile hidraulicii, apoi aplicand principiile termodinamicii - modelul gazului ideal.

 

Seiful construit de ei nu a putut fi spart de catre nici o echipa adversa, in timp ce lauderinii au deschis cu usurinta 5 din cele 7 seifuri alocate.

 

Performanta obtinuta de elevii liceului Lauder - Reut la concursul international de stiinte aplicate organizat de Institutul israelian Weizmann vine ca rezultat al prezentei constante a lauderinilor la competitiile scolare internationale.

 

Despre Liceul Lauder-Reut

 

Infiintat in anul 2006 sub auspiciile Fundatiei R. S. Lauder, liceul privat Lauder-Reut are numai cate o clasa pe nivel de studiu, insa in cei numai 5 ani de la infiintare, a atins performante neobisnuite. Lauder-Reut are o oferta educationala de exceptie, bazata pe standarde foarte ridicate si pe pregatirea individualizata a elevilor de catre profesori pregatiti si selectati cu exigenta.

 

Printre avantajele competitive se numara: profil teoretic bilingv real si umanist, bacalaureat la limba ebraica, proiecte si parteneriate internationale (Comenius, Gruntvig) orientate pe educatie multiculturala, vizite internationale de studiu, schimb de elevi si profesori cu scoli din toata Europa, cursuri de Business English, comunicare, media, diplomatie, protocol, relatii internationale.

 

Cursurile sunt furnizate de parteneri academici de elita din Romania si din strainatate precum: Institutul Diplomatic Roman-Ministerul Afacerilor Externe, Universitatea Media, Cannes Lions Romania, British Council, Lauder School of Government, Diplomacy and Strategy, Israel,  Raphael Recanati Int l School, Israel si altii.

 

Lauder-Reut este unicul liceu din tara ai carui elevi beneficiaza de o astfel de pregatire, in domenii studiate la nivel de invatamant superior si post-universitar.

 

Prima promotie de absolventi, din 2010, a avut rezultate deosebite la bacalaureat si toti au fost admisi la universitati de varf din Romania, Marea Britanie, Olanda si Belgia.

 

Mai multe detalii la pagina liceului pe www.lauder-reut.eu.


RSS Feed

Publicitatea ta !
publicitate


Informatii comunicate
Alte comunicate din aceeasi categorie:
book Art Gift anunta ca va oferi donatii Spitalului de Boli Infectioase ”Victor Babes” la fiecare lucrare de arta vanduta
book Citate despre copii cu sfaturi grozave
book Cristian Mandeal deschide stagiunea la Filarmonica din Brasov
book Cursuri calificare Oradea - succes garantat
book Trusa de geometrie este cel mai iubit instrument educational de catre toti copiii !
book Jucarii pentru dezvoltarea corespunzatoare a copiilor pe care le poti achizitiona de la Bekid.ro
book Muzica de nunta – nunta ta, distractia noastra!
book Muzica de petrecere: talent, seriozitate, interes, pe scurt un succes pentru tine!
book Formatie nunta – cea mai potrivita alegere!
book Formatia nunta Bucuresti – distractie la maximum !
 
Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online