Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Ambasada SUA sprijina, din nou, ANBPR si bibliotecile din Romania


Ambasada SUA sprijina, din nou, ANBPR si bibliotecile din RomaniaCategorie : Comunicate > Educatie, arta
publicat pe : 12.07.2011

ANBPR a obtinut recent finantare pentru trei proiecte ambițioase ce urmeaza sa se desfasoare pana la sfarsitul acestui an. Aceste propuneri de granturi, aprobate de Departamentul de Stat al SUA, au o importanta componenta educaționala, iar beneficiarii sunt bibliotecarii din sistemul public si utilizatorii serviciilor de biblioteca.

 

„Cu ocazia sesiunilor de instruire pe care Asociația le faciliteaza cu aceste resurse, bibliotecarii din sistemul public au acces la cele mai actuale informații si experiențe de invațare din mediul educațional de profil", a declarat Doina Popa, Presedinte al ANBPR. 

 

Primul dintre proiectele castigatoare poarta titlul Lideri si inovatori in biblioteca publica: din experiența bibliotecarilor romani in SUA si consta in organizarea unui workshop de o zi, ce va avea loc, in data de 13 Iulie 2011, la Centrul de Informare al Ambasadei SUA la Bucuresti. 

 

Cu acest prilej, 80 de bibliotecari din județele Prahova, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Buzau si municipiul Bucuresti vor asista la o sesiune de prezentari pe tema rolului si importanței bibliotecii, din perspectiva americana. Traineri vor fi 10 din cei 15 bibliotecari romani care au participat, in luna martie a.c., la schimbul de experiența organizat de Centrul Mortenson de la University of Illinois, Urbana-Champaign, SUA, facilitat de IREX, administratorul grantului de la Fundația Bill & Melinda Gates in Romania.

 

In saptamana 12-16 septembrie a.c., este programat sa se desfasoare, la Busteni, cel de-al doilea program de grant, denumit Formarea Formatorilor pentru predarea cursului Dezvoltarea serviciilor de biblioteca. Scopul acestui program este acela de a pregati si califica trei traineri pentru formarea adulților, cu competențe in predarea serviciilor moderne de biblioteca. Dupa certificare, acesti formatori se vor alatura echipei de lectori a ANBPR. 

 

Cel de-al treilea grant obținut de ANBPR se va materializa in organizarea unei conferințe cu specific biblioteconomic, cu participarea a 5 specialisti din SUA. Evenimentul, cu titlul Invațamantul biblioteconomic si pregatirea continua a bibliotecarilor, se va desfasura in data de 23 Septembrie a.c. la Brasov (Universitatea Transilvania Brasov) si respectiv, la Bucuresti, in data de 26 Septembrie a.c. (Biblioteca Pedagogica Naționala).

 

Despre ANBPR

Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR) este cea mai reprezentativa organizatie profesionala a bibliotecarilor din bibliotecile publice. Ratiunea de a fi a acestei organizatii este aceea de a coagula, intr-o forma de asociere pe plan national, asteptarile, nevoile si interesele celor care, prin profesie, preocupari si atributii sustin profesia de bibliotecar, dezvoltarea biblioteconomiei si a stiintelor informarii si documentarii.

 

Andreea Manoli

ANBPR
anbpr_ro@yahoo.com

www.anbpr.org.ro


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii comunicate
Alte comunicate din aceeasi categorie:
book Art Gift anunta ca va oferi donatii Spitalului de Boli Infectioase ”Victor Babes” la fiecare lucrare de arta vanduta
book Citate despre copii cu sfaturi grozave
book Cristian Mandeal deschide stagiunea la Filarmonica din Brasov
book Cursuri calificare Oradea - succes garantat
book Trusa de geometrie este cel mai iubit instrument educational de catre toti copiii !
book Jucarii pentru dezvoltarea corespunzatoare a copiilor pe care le poti achizitiona de la Bekid.ro
book Muzica de nunta – nunta ta, distractia noastra!
book Muzica de petrecere: talent, seriozitate, interes, pe scurt un succes pentru tine!
book Formatie nunta – cea mai potrivita alegere!
book Formatia nunta Bucuresti – distractie la maximum !
 
Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online