Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Azi se lanseaza ghidul si portalul proiectului "Sanse egale pentru cariere de succes"


Categorie : Comunicate > Educatie, arta
publicat pe : 31.05.2011

Azi are loc lansarea oficială a Ghidului privind integrarea egalităţii de şanse în politicile întreprinderilor şi a portalului www.carierepentrufemei.ro în cadrul proiectului european "Şanse egale pentru cariere de succes", derulat de SIVECO Romania S.A., Academia de Studii Economice Bucureşti şi Mediafax S.A. Proiectul este finanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

 

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creşterea oportunităţilor de angajare a femeilor şi acces egal la ocupare prin conştientizarea principiului egalităţii de şanse la nivelul întreprinderilor private. Pe termen lung, proiectul va contribui la diminuarea stereotipurilor sociale privind rolul femeii la locul de muncă şi va determina politici nondiscriminative în recrutarea, angajarea şi desfăşurarea ulterioară a carierei femeilor.

 

În cadrul proiectului se desfăşoara o campanie de informare şi creştere a conştientizării în întreprinderi, privind egalitatea de gen şi managementul diversităţii, implementată de SIVECO Romania şi Mediafax, campanie care este reflectata in mod constant si in cadrul portalului proiectului www.carierepentrufemei.ro.

 

Ghidul privind integrarea egalităţii de şanse în politicile întreprinderilor cuprinde analiză legislativă, instrumente de lucru, exemple de bune practici dezvoltate la nivel naţional şi internaţional pentru asigurarea egalităţii de şanse. Ghidul este, de asemenea, un instrument pentru departamentele de resurse umane din cadrul companiilor româneşti în asigurarea de şanse egale.

 

Este publicat în 5000 de exemplare, fiind distribuit întreprinderilor, Camerelor de Comerţ şi Industrie, partenerilor sociali din fiecare regiune.

 

Ghidul cuprinde un capitol privind organizarea Comitetelor pentru egalitate de şanse în întreprinderi.

 

Conţinutul ghidului poate fi accesat şi în format multimedia, cuprinzând lecţii digitale interactive dezvoltate de catre SIVECO Romania, pentru a fi mai uşor de folosit în practică de managerii de resurse umane. Formatul digital al ghidului este disponibil pe portalul proiectului, www.carierepentrufemei.ro.

 

Portalul www.carierepentrufemei.ro cuprinde ghidul în format digital, resurse privind managementul diversităţii şi egalitatea de şanse, şi celelalte produse ale campaniilor de informare din proiect.

 

În perioada iunie-iulie va fi organizată o serie de seminarii cu managerii de resurse umane în fiecare dintre cele 8 Regiuni de Dezvoltare. La aceste seminarii vor participa femei - manageri de resurse umane şi femei cu funcţii de decizie din întreprinderi, fiind dezbătute subiectul egalităţii de şanse şi instrumentele pentru asigurarea acesteia propuse de ghid. Vor fi abordate teme ca: dezvoltarea unei cariere de succes pentru femei, programe de lucru flexibile pentru femei, maternitatea şi drepturile asociate, prevenirea şi combaterea hărţuirii sexuale la locul de muncă, măsuri care conduc la creşterea încrederii în sine a femeilor.

 

Lansarea Ghidului privind integrarea egalităţii de şanse în politicile întreprinderilor şi a portalului www.carierepentrufemei.ro are loc în cadrul unei conferinţe de presă, organizată azi, 31 mai, ora 11.00, la Academia de Studii Economice din Bucureşti, sala 0129, etaj 1.

 

Manager de proiect

Rodica Papadopol


Victoria Park, Şos. Bucureşti-Ploieşti 73-81 Drive Sector 1, Bucureşti, România

tel: + 40 (021) 3023300

fax: + 40 (021) 302

email: contact@carierepentrufemei.ro

 

 

Georgiana CAPUERDE

Corporate Communication Manager

SIVECO Romania

www.siveco.ro


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii comunicate
Alte comunicate din aceeasi categorie:
book Art Gift anunta ca va oferi donatii Spitalului de Boli Infectioase ”Victor Babes” la fiecare lucrare de arta vanduta
book Citate despre copii cu sfaturi grozave
book Cristian Mandeal deschide stagiunea la Filarmonica din Brasov
book Cursuri calificare Oradea - succes garantat
book Trusa de geometrie este cel mai iubit instrument educational de catre toti copiii !
book Jucarii pentru dezvoltarea corespunzatoare a copiilor pe care le poti achizitiona de la Bekid.ro
book Muzica de nunta – nunta ta, distractia noastra!
book Muzica de petrecere: talent, seriozitate, interes, pe scurt un succes pentru tine!
book Formatie nunta – cea mai potrivita alegere!
book Formatia nunta Bucuresti – distractie la maximum !
 
Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online