Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Baterel si Lumea NON - E - o nous perspectiva asupra educatiei ecologice in scoli


Baterel si Lumea NON - E - o nous perspectiva asupra educatiei ecologice in scoliCategorie : Comunicate > Educatie, arta
publicat pe : 02.11.2011

Miercuri, 2 noiembrie 2011, Asociaţia Environ demareaza Campania naţională de conştientizare, responsabilitate socială şi colectare selectivă „Baterel şi Lumea NON-E".

 

Campania se adresează elevilor din toate ciclurile de învăţământ - primar, gimnazial si liceal - şi are ca scop principal implicarea atât a elevilor cât şi a profesorilor în realizarea unei reţele naţionale de colectare şi reciclare selectivă (în special a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice - DEEE şi a bateriilor şi acumulatorilor uzaţi).

 

Evenimentul de lansare al campaniei „Baterel şi Lumea Non-E" va avea loc în prezenţa Ministrului Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, la liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti (Şos. Mihai Bravu, Nr. 428, Sector 3) începând cu ora 10:00.

 

Proiectul se desfăşoară în parteneriat cu Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, Garda Națională de Mediu şi Ministerul Mediului şi Pădurilor, partener tradiţional al Asociaţiei Environ în campaniile de conştientizare a populaţiei în ceea ce priveste efectul nociv al deşeurilor de echipamente electrice şi baterii asupra mediului, dar şi a sănătăţii.

 

Cu ocazia promovării acestui proiect la nivel naţional, s-e lanseaza și ghidul de reciclare cu titlul „Lumea NON-E. O poveste a reciclării", care va fi distribuit în  mod gratuit în şcolile care se înscriu în campanie ca și material didactic auxiliar. Acest ghid urmăreşte însuşirea principiilor de bază ale colectării selective într-un mod accesibil şi captivant pentru elevi, în condiţiile în care copiii sunt cel mai bun instrument în vederea generării unui comportament eco-responsabil din partea părinţilor.

 

Materialul este structurat în 10 capitole şi parcurge sub forma unei poveşti suprearealiste a reciclării următoarele teme: ce este ecologia, efectele nocive ale deşeurilor asupra mediului, cum se colectează şi reciclează diferite tipuri de deşeuri (hârtie, PET, sticlă, textile, anvelope, metale feroase şi neferoase, DEEE, baterii, materiale de construcţii), respectiv unde reciclăm aceste materiale şi cum putem păstra curat mediul din jurul nostru. De asemenea, informaţiile din materialul auxiliar vor fi susţinute prin implementarea unui program de lecţii aplicate privind colectarea selectivă şi reciclarea la centrul de colectare EcoRampa, inaugurat de Asociaţia Environ în luna februarie.

 

„Spre deosebire de alte state, protecţia mediului este un subiect care în România a început să capete relevanţă aiba în ultima decadă. În timp ce un belgian, de exemplu, se naşte deja în a treia generaţie educată în cultura reciclării şi a economisirii resurselor, în România această practică este aproape inexistentă. De aceea, ne-am propus ca prin această campanie să realizăm conştientizarea şi educarea ecologică a populaţiei prin intermediul copiilor din clasele I - XII, care sunt poate cele mai influente persoane în determinarea unui comportament eco-responsabil în rândul părinţilor, bunicilor sau rudelor apropiate." susţine Andrei Orban, Preşedintele Asociaţiei Environ.

 

Campania „Baterel şi Lumea Non-E" are la bază un proiect pilot derulat de Asociaţia Environ în perioada 1 mai - 10 iunie 2011 la nivelul Municipiului Bucureşti şi zonele limitrofe, care a urmărit educarea elevilor din clasele primare şi gimnaziale în legătură cu beneficiile colectării selective a deşeurilor reciclabile şi în mod special, a deşeurilor electronice şi de baterii. Ca urmare a reacţiilor pozitive venite din partea elevilor, dar şi a numărului neaşteptat de şcoli care s-au înscris în proiect, Environ a decis extinderea la nivel naţional a campaniei pe toată perioada anului şcolar 2011 - 2012.

 

Noutatea cu care vine proiectul naţional constă în acoperirea elevilor aparţinând tuturor nivelurilor de educaţie, de la clasa I la clasa a XII. Pentru a reuşi construirea unei comunicări facile şi eficiente cu fiecare dintre aceste categorii de vârstă, campania este concepută ca o competiţie pentru fiecare palier de vârstă, respectiv pentru ciclul primar, gimnanzial şi liceal.

 

Competiţia se va axa pe trei direcţii convergente: un concurs de eseuri/desene între elevii din aceeaşi categorie de vârstă, un concurs de proiecte de colectare selectivă şi implementare a acestora la nivelul şcolii sau al comunităţii, respectiv un concurs de colectare de deşeuri de electronice şi baterii uzate, derulat între şcolile participante. Finalul campaniei, care va avea loc în luna iunie, va fi marcat printr-o Gală de premiere a celor mai bune eseuri şi proiecte de colectare selectivă înscrise în competiţie.

 

Campania se adresează de asemenea cadrelor didactice, care vor fi informate prin intermediul Inspectoratelor Şcolare Judeţene în legătură cu mecanismul de derulare şi vor putea folosi materialul didactic auxiliar „Baterel şi Lumea Non-E" în cadrul orelor de educaţie civică şi dirigenţie.

 

De asemenea, pentru diseminarea informaţiei vor fi distribuite în şcoli materiale informative privind modul de reciclare a diferitelor tipuri de deşeuri, se va realiza informarea directă a persoanelor de decizie din şcoli de către organizatorii campaniei şi de asemenea va fi disponibil un site dedicat campaniei,www.baterel.ro, precum şi pagina de Facebook.

 

Campania este susţinută de Romprest SA, SNRB şi Aqua Carpatica.

 

Despre Asociatia Environ

Despre EnvironAsociaţia Environ - marcă înregistrată în managementul deşeurilor electronice şi electrocasnice - este o organizaţie neguvernamentală care regrupează importatori, producători, retaileri şi reciclatori. Scopurile Asociatiei Environ sunt: conştientizarea la nivelul publicului larg a importanţei colectării selective şi reciclării D.E.E.E. precum şi managementul acestei categorii de deşeuri.Asociaţia ENVIRON a dezvoltat un sistem eficient propriu de preluare şi valorificare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE) în concordanţă cu legislaţia în vigoare şi cu respectarea obiectivelor Strategiei Naţionale pentru Gestionarea Deşeurilor şi a Planului Naţional de Gestionare a Deşeurilor, în condiţiile unei optimizări permanente a costurilor de operare.Asociaţia ENVIRON este o organizaţie deschisă atat producătorilor care doresc să adere ca membri cât şi celor care, fără a deveni membri, solicită încheierea unui contract de transfer de responsabilitate.

 

Elena Gaspar

ASOCIATIA ENVIRON

www.environ.ro


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii comunicate
Alte comunicate din aceeasi categorie:
book Art Gift anunta ca va oferi donatii Spitalului de Boli Infectioase ”Victor Babes” la fiecare lucrare de arta vanduta
book Citate despre copii cu sfaturi grozave
book Cristian Mandeal deschide stagiunea la Filarmonica din Brasov
book Cursuri calificare Oradea - succes garantat
book Trusa de geometrie este cel mai iubit instrument educational de catre toti copiii !
book Jucarii pentru dezvoltarea corespunzatoare a copiilor pe care le poti achizitiona de la Bekid.ro
book Muzica de nunta – nunta ta, distractia noastra!
book Muzica de petrecere: talent, seriozitate, interes, pe scurt un succes pentru tine!
book Formatie nunta – cea mai potrivita alegere!
book Formatia nunta Bucuresti – distractie la maximum !
 
Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online