Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Corul Academic Radio va interpreta Recviemul de Verdi la Hamburg, impreuna cu Corul Radiodifuziunii Germaniei de Nord si Orchestra Simfonica din Hamburg


Corul Academic Radio va interpreta Recviemul de Verdi la Hamburg, impreuna cu Corul Radiodifuziunii Germaniei de Nord si Orchestra Simfonica din HamburgCategorie : Comunicate > Educatie, arta
publicat pe : 17.10.2012

Corul Academic Radio, pregătit de Dan Mihai Goia, este invitat la Hamburg, unde va concerta în celebra Laeiszhalle. În serile de 20 şi 21 octombrie, Corul Academic Radio va interpreta Recviemul de Verdi, sub bagheta cunoscutului dirijor Philippe Jordan. Invitaţia este cu atât mai onorantă cu cât ansamblul românesc se va afla pe scenă alături de Corul Radiodifuziunii Germaniei de Nord (NDR), precum şi de Orchestra Simfonică din Hamburg, alături de soprana Kristin Lewis, mezzosoprana Michaela Schuster, tenorul Robert Dean Smith şi basul  Dmitri Ivaşcenko, în calitate de solişti.

 

Fondat în 1940, CORUL ACADEMIC RADIO s-a impus în scurt timp ca o formaţie de elită condusă fiind - de-a lungul anilor - de Dumitru D.Botez, Gheorghe Danga, Dumitru D.Stancu, Constantin Petrovici, Emanoil Elenescu, Alexandru Şumski, Carol Litvin, Aurel Grigoraş. Din anul 2000 la  pupitrul formaţiei se află Dan Mihai Goia.

 

Numeroşi compozitori români au scris lucrari pentru această valoroasă formaţie, care le-a prezentat în prima audiţie concertistică absolută, dar le-a şi înregistrat. Acest ansamblu coral de excepţie a probat calitatea sa în lucrări din literatura muzicală româneasca şi universală, precum şi în marele repertoriu liric prezentat pe scena de concert, abordând un impresionant număr de lucrări în toate genurile muzicale, de la miniatură la poemul coral, de la misă şi oratoriu la operă, cantată sau simfonie. Mii de minute de înregistrări speciale, concerte a cappella şi vocal-simfonice, emisiuni TV au determinat atât diversificarea repertorială cât şi afirmarea concertistică la cote valorice aparte.

 

CORUL ACADEMIC RADIO a efectuat turnee de concerte în Germania, Bulgaria, Spania, Grecia, Cipru, Israel etc., colaborând adesea cu orchestre de renume sub baghete de prestigiu din ţară şi din străinatate (Horia Andreescu, Ludovic Bács, Ovidiu Bălan, Sergiu Comissiona, Iosif Conta, Corneliu Dumbrăveanu, Ilarion Ionescu-Galaţi, Enrique Garcia Asensio, Cyril Diederich, Gudni Emilssohn, Vaktang Jordania, James Levine, Igor Markevitch, Zubin Mehta, Milen Nachev, Sakari Oramo, Neil Thompson, Jin Wang s.a.).În anul 1996, CORUL ACADEMIC RADIO a primit Premiul Uniunii Criticilor Muzicali din România. Preluând tradiţia ilustră a coraliştilor autohtoni. Ansamblul este actualmente cea mai importantă şi mai valoroasă formaţie de gen din România,  scriind cu majuscule istoria unui repertoriu care a asigurat valoarea şi aprecierea artei interpretative româneşti în întreaga lume.


 

Cristina Barbulescu

Biroul de presa 

Orchestrele si Corurile Radio

mobil: 0745.289.181

website: http://orchestre.srr.ro


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii comunicate
Alte comunicate din aceeasi categorie:
book Art Gift anunta ca va oferi donatii Spitalului de Boli Infectioase ”Victor Babes” la fiecare lucrare de arta vanduta
book Citate despre copii cu sfaturi grozave
book Cristian Mandeal deschide stagiunea la Filarmonica din Brasov
book Cursuri calificare Oradea - succes garantat
book Trusa de geometrie este cel mai iubit instrument educational de catre toti copiii !
book Jucarii pentru dezvoltarea corespunzatoare a copiilor pe care le poti achizitiona de la Bekid.ro
book Muzica de nunta – nunta ta, distractia noastra!
book Muzica de petrecere: talent, seriozitate, interes, pe scurt un succes pentru tine!
book Formatie nunta – cea mai potrivita alegere!
book Formatia nunta Bucuresti – distractie la maximum !
 
Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online